Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

DEATHBOUND - Non Compos Mentis CD 2010, Dynamic Arts Records

Jo! Na tuhle smečku brusičů z finského města Vaasa jsem se sakra těšil a když u mě konečně přistála jejich novinka Non Compos Mentis, srdce zaplesalo, hlava rovněž. Jejich death/grind zní poněkud švédsky, nerad bych se opakoval a vnucoval čtenářům Mieszkovu bandu, ale je to tam. Ovšem při tom všem dokáží Deathbound nabídnout ještě něco navíc. Tříčlenná skvadra je připravena vám rozsekat smysly svým ultra brutálním nářezem, jenž ctí novou i starou grindovou školu, krví podbarvený harsh/growl pěvce Kai "Kaitsu" Jaakkoly (mimo jiné The Duskfall, Deathchain) je připraven vám nakopat zadnici, jeho řev je naprosto dokonalý a správně Talaczykovský, válečná mašinérie neprostupných kytarových hradeb a suprově odkopaných bicích vás přišpendlí k podlaze a vy jen s obtížemi vstáváte na další nálož. Skladby mají kolem dvou minut stopáže, a to si pište, že to na řádné vymlácení palice stačí. Jsem rád, že kapelka sem tam zabrousí k řádné hc chlívárně s punkovými bicími, aby se následně vrátili zpátky ke gravity blastům a znovu vás přesvědčili o své sonické nadvládě.

Neurvalý začátek „A Reason for Your Fight“ mi připomene zaprášená grindová jména, zatímco moderní zvuk evokuje podobně nasrané drtiče Distaste, přičemž Deathbound k tomu všemu přidávají jaksi něco navíc. Jde o jakousi auru zkušeného muzikantství jež je při pohledu na sestavu všem ihned zřejmá. Ano, Deathbound mají kovový styl jednoznačně v malíku a proto se ten jejich valivý grind setkává se skvělou odezvou. Vály přirozeně navazují jeden na druhý, moderně zvučené bicí Samiho Latvy (mimo jiné Rotten Sound) pochopitelně zkušeně podbarvují tu jako šutr tvrdou řezničinu, s ničím se neserou, dokáží ztvárnit jak umca rytmiku, tak pořádnou kopákovou makanici.

Nerad bych, abyste hned nabyli dojmu, že se zase jedná o světovou extratřídu, to nikoliv, avšak rozhodně o příjemný death/grindový poslech.  Kapelka sází jeden štych za druhým, nic vás neotravuje, ani nezdržuje. Dokonalé po náročném dnu v práci, kdy potřebujete vypnout, všichni vás sejří a další těžká facha před vámi. Tak přesně na to je Non Compos Mentis ideální. Mírně nadprůměrný songwriting, zabalený do slušivého zvukového hávu. U mě rozhodně dobré, ačkoliv tentokrát se budu držet přeci jen trochu zpátky a dám za osm.  

Čas: 30:39

Seznam skladeb:
  1. I Hate Them Still
  2. The Wave Called Misery
  3. Free Shackles For Everyone
  4. The Process Of Destruction
  5. A Better Tomorrow
  6. A Reason For Your Fight
  7. Hell Could Be The Cure
  8. When The Seas Are Boiling
  9. Strain
  10. The Blues Of A Dying Man
  11. Death Comes For A Visit
  12. Non Compos Mentis
  13. The World Is But A Memory
  14. A Need To Survive
http://www.myspace.com/deathboundspace

Zveřejněno: 09. 02. 2010
Přečteno:
3437 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Dw | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář