Nejbližší koncerty
  • 28. 03. 2024Hrají: NAŠROT legendární hardcore ( Havlíčkův Brod ), NON...
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

HATEBREED (usa), BLEEDING THROUGH (usa) + support; čtvrtek 11.02. 2010, Praha – ABATON

Libová sestava se nám chystá do Abatonu, považte sami: HATEBREED, BLEEDING THROUGH a to stále ještě čekáme na potvrzení náhrady za vypadnuvší All Shall Perish. HATEBREED se u nás naposledy představili vloni v červnu a sama kapela si pražský koncert náramně pochvalovala, neboť díky dispozicím klubu na Chmelnici si připadala jako ve svých začátcích. Malý klub narvaný k prasknutí, těsný kontakt s davem a elektrizující atmosféra. Pro HATEBREED, kteří jsou již zvyklí na větší haly to byl, podle jejich vyjádření, skvělý zážitek a tak trochu flashback do minulosti. Nyní se nekorunovaní králové moderní hardcorové scény vracejí zpět a společně s BLEEDING THROUGH a dalšími dosud nepotvrzenými kapelami vystoupí 11. února v Praze v klubu Abaton, který taktéž dokáže být tou správnou hardcorovou arénou.

HATEBREED už nějaký ten rok, nadneseně řečeno, kralují světové hardcorové scéně, alespoň co se fanouškovského zázemí týče. Jejich typickým znakem je brutální, přímočarý hardcore, který se bez zbytečných kudrlinek strefuje přímo doprostřed hlavy a doslova svádí k masovému stage divingu nebo divokým circle pitům. HATEBREED tak lze bezesporu brát, ještě společně s TERROR, jako právoplatné nástupce legendárních HC bardů jako jsou AGNOSTIC FRONT, SICK OF IT ALL nebo CRO MAGS.

Družina kolem frontmana Jameyho Jasty si však svůj úspěch tvrdě odpracovala. Stojí za nimi stovky odehraných koncertů po celém světě a život strávený nekonečným cestováním. Těžko říci, jestli si po vydání prvního alba Satisfaction is the Death of Desire dokázali představit, kam až dosáhnou. Definitivní zlom nastal s deskami Perseverance (2002) a The Rise of Brutality (2003), po nichž následovala turné se Slayer, Napalm Death nebo Deftones a HATEBREED se tak definitivně dostali do širokého povědomí vyznavačů tvrdé hudby. V minulém roce jim vyšlo nejprve tributní album „For The Lions“, na kterém vzdávají hold svým vzorům, takže zde nalezneme covery např. od Seupultury, Agnostic Front, Metallicy nebo Mistfists, aby na něj navázali již kompletně autorskou deskou nazvanou prozaicky „Hatebreed“.

Společně s HATEBREED se v Praze představí americká formace BLEEDING THROUGH, která již je v Abatonu téměř jako doma, neboť se zde v minulosti představila v rámci Hell On Earth Tour nebo následně Thrash and Burn Tour. Jejich agresivní metalcore, do něhož zapojili i klávesy, si brzy získal své příznivce ve Státech a úspěch na sebe nenechal dlouho čekat ani na evropském kontinentu. Vše začalo s deskou „Portrait of the Goddess“, pokračovalo přes „This is Love, This is Murderous“ a končí u dosud posledního počinu „Declaration“. V čem tkví kouzlo BLEEDING THROUGH? Asi v tom, že dokázali svou hudbou oslovit širší publikum, než jen ortodoxní hardcore/metalcore komunitu. Na jednu stranou vás svým agresivním a kousavým projevem dokáží totálně rozsekat, na druhou stranu nechybí ani silně melodické vložky, což v součtu dělá z BLEEDING THROUGH posluchačsky velmi vděčné těleso, jehož kariéra je stále na vzestupu a pokud se nestane nic neočekávaného, dočkáme se od této party ještě velkých věcí.

Vstupenky na koncert HATEBREED a spol. jsou k dostání ve všech běžných předprodejích. Více informací získáte na webu www.obscure.cz nebo tel. čísle 774 220 183.

Související linky:
www.myspace.com/hatebreed
www.myspace.com/bleedingthrough
www.obscure.cz
www.prostorabaton.cz
www.shindy.cz


Zveřejněno: 26. 01. 2010
Přečteno:
3396 x
Autor: Hanka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář