Nejbližší koncerty
LLYR

Waco Jesus, Isacaarum, Virtual Void, Sanatorium, Deflorace

Na Tančírně (kde jinde, že?) se nám zase sešla pěkná bandička v čele s putujícími amíky Waco Jesus. Jsem si sice po práci chtěl zdřímnout a dorazit akorát na začátek, ale holt se nepovedlo. Dr. Slaný mě přemluvil na "jedno", tak jsem do sálu dorazil ve značně napočatém stavu:-)

V tu dobu už na prknech (ony to nejsou prkna, je to normální beton, ale to se tak říká) řádila novojičínská vraždící grupa Deflorace. Pořádně nasupený death/grind s texty představujícími nám na různé morbidní postavičky. Svůj set zakončili už zaběhnutým "hitem" It was Václav Mrázek.

Jak jsem na počátku řek, tak jsem už byl slušně načatý, takže si nepamatuju přesně v jakém pořadí kapely hrály, ale snad to bylo takhle nějak. Od slovenských bratří (za měsíc zas bez hranic:-) Sanatorium jsem slyšel jen demo "Necrologue" z hitovkou:-) Č.Č.K.Č.Č.. Jejich styl oproti roku 1998 řádně zhoustl a od klasického death/thrashe se posunuli směrem k tomu americkému, brutal jak cyp.

Další na řadě, nebo před řadou:-) byli kuci z Frydlanta - z poza kopca. Ve zdejších končinách dostatečně profláklí Virtual Void. Jejich "hell'n'roll" je nádherně skočný a je paráda poslouchat hitovky jak vystřižené z pera Gorefest, nebo Benediction - aspoň mi to tak připadá. Už se celkem těším jak dopadne letošní Immortal Shadows Fest, nad kterým mají kluci záštitu.

Jako předposlední (pro mě však bohužel poslední), kapela večera - Isacaarum v čele s latexmanem Chymusem. Hodně rychlý "XXX panzer grind", mě ale po chvíli natolik unavil, že jsem se šel domů vyspat. Zvláštní, že mi cesta, která jindy nezabere déle než 1/2 hoďky trvala zhruba pětinásobek. Co se dá dělat.

Je mi líto, že jsem nakonec neviděl Waco Jesus, ale snad si to někdy vynahradím. Stránky rozhodně stojí za návštěvu.

Resumé: Koncert s kapelami podobného žánru je u mě vždycky průser, ale kvalita kapel převážila. A hlavně ponaučení pro příště: Nepij dne před večerem.


Zveřejněno: 01. 04. 2004
Přečteno:
3527 x
Autor: Richardk | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář