Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

Soulfly, Moonspell, Morbid Angel, Arakain, Enslaved, Krisiun, Decapitated

Na tenhle festival jsem se chtěl podívat už dlouho. Bohužel nikdo ze známých se nehodlal účastnit, tak jsem ho skoro oželel. Ale v den D se objevila naděje - Jede tam Dalibor autem, takže nádhera. Cestou míjíme billboard s reklamou na Allmetal:-). Zlín - Baťovo město.

Hned u vstupu nás důkladně prošacovali. Celkem zdržovačka, foťák byl stejně propašován, ale hlavně nám uteklo skoro celé vystoupení poláků Decapitated. Nekompromisní deathmetalový nářez. Nazlobené obličeje:-) Hodně mi to připomínalo třeba jejich krajany Vader.

Druzí na řadě byli brazilci Krisiun. Tak s touhle kapelou jsem se již jednou setkal. V roce 1997 na Metal Christmas, kde hráli společně s Dimmu Borgir, Kreator, nebo našimi Krabathor. Už tehdá jsem čuměl na tu jejich pekelnou rychlost. Naprosto nabušený deathový frkot se všemi atributy, které k tomu patří. Tak tohle můžu narozdíl od jiných (Dalibor:"Ty vole, to je rychlost. Teď normálně nestihli jeden song. Jestli to tak půjde dál tak v šest jedem domů":-)

Přestávka a nastupuje norská sebranka nominovaná na album roku v norských "Andělích" - Enslaved. Blackmetalové představení (hrajou v Norsku vůbec něco jiného?) mělo hodně dobrou atmosféru. Jejich hudbu jsem z desky slyšel jenom jednou a hodně dávno, takže musím hodnotit od boku. Středně rychlý black protkaný množstvím melodií a motivů - tak to je jak ze žurnálu:-) Pozitivní záležitost.

Česká banda Arakain hrála to co umí, a co já moc nemusím. Mix heavíku a thrashe. Nějak jsem to přežil.

A teď bacha! Na place se připravujou další andílci - Morbid Angel. Našlepaný deathový nákyp se spoustou sól a pořádných sypaček mě nenechal chladným tak jsem si šel skočit. Jednou jsem si je vyfotil, a už mě ochranka vyváděla. Na koncertě se nesmělo fotit:-) Holt ochrana osobních údajů je ochrana osobních údajů. Po delším handrkování s ochrankou jsem se dostal zpět, ale to už byli morbiďáci v šatně.

Na další kapelku jsem se těšil jako malý Jarda. S Moonspell jsem vyrůstal, tak jsem byl hodně natěšený na to, co předvedou. Opravdu jsem nečekal, že stěžejní materiál na koncertě bude z alba Irreligious. Miluju je. Opium, Full Moon Madness,... samozřejmě nemohla chybět hitovky z Wolfheart - Alma Mater a Vampiria. Hráli tuším něco i z projektu Daemonarch a samozřejmě nové věci z alba Antidote, které vypadá hodně slibně. Vrraauuuuuuu....

Další banda večera Maxíci Soulfly nenechali na pochybách nikoho, kdože je tady dneska hlavní atribut. Nasadili od začátku mastné tempo a střídali snad v poměru 50 na 50 songy své (Downstroy, Seek&Destroy, Bleed, Back To The Primitive..., Skipi by jich asi vyjmenoval víc:-) se songy Maxova dřívějšího působiště v Sepultuře (Roots, Bloody Roots, Arise, Refuse/Resist, Biotech Is Godzilla...). Neskutečná pařba, skvělá kalba, nádherná metelice. Soulfly na desce moc nemusím, ale naživo jsou opravdu výborní.

Resumé: Pivo - 30kč. Vstup - 600kč. Benzín - 200kč. Čas strávený na Metalmanii - k nezaplacení. Těším se na příští rok, co za sestavu k nám z Polska pošlou.


Zveřejněno: 20. 03. 2004
Přečteno:
3699 x
Autor: Richardk | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář