Nejbližší koncerty
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
LLYR

VOLANT – Hogo Pogo CD 2009, Cecek Records

Pogo (Hogo): Při tanci se pokoušejte mít neustále obě nohy nad zemí, pokud možno každou v jiném úhlu. Při tanci je možné prudce kývat hlavou a divoce máchat rukama. Pokud ztratíte rovnováhu, nevadí, od toho jsou tu ostatní, aby váš pád ubrzdili anebo solidárně spadli s vámi na zem.

Pardubičtí pankáčové se stále točí. Na začátku letošního roku natočili nové CD Hogo Pogo a na něm opět roztočili kolotoč dobře známý z předchozích nahrávek. Punk, bigbít, rock, pop – všechny tyhle a možná ještě další styly se otáčejí ve 12 skladbách.

Nejvýraznější songy jsou zařazeny hned na začátku alba – a největší (potenciální) šlágr Sluní se spousty svlečených slečen může směle konkurovat skvělým hitovkám Přišla dírou v podlaze či Sváťa Šváb je anarchista z minulého alba Točte se pankáčové… Kromě pěti S v názvu nabídnou „Slečny“ svižný a melodický punkrock s chytlavým refrénem; podobně lze popsat i úvodní taškařici Ožeň se Honzo, ožeň se a Některý večery kouří se tráva. Kytarové hrátky podporuje saxofon a převládající mužský zpěv občas doplní slečna. Ta se k velkému sólu dostává ve čtyřce, pomalejší písničce se znepokojujícími slovy. Slabší chvilku si Volanti vybrali uprostřed alba – Napsala mi Madonna je kolovrat s rádoby vtipným textem, který ale příliš nepobaví. Naopak text k Nešlo s ním hnout je milý, otec v něm synkovi vysvětluje jak to přišlo, že se (syn) objevil na světě. Škoda, že hudební stránka není taky tak zajímavá – ostatně Volanti obecně ubrali plyn a řada skladeb plyne pomaleji, než bylo dříve zvykem. K návratu ke kořenům dochází až s příchodem Čarodějky, solidně odsýpá i Bláznění vjelo do punkáčů, naopak Zdražili… je další kravina, která příliš duchaplnosti nepobrala. Naštěstí poslední normální skladba (závěrečný výkřik o 3 slovech za skladbu považovat nelze) zase frčí a pobaví netradičním příběhem o setkání s náměsíčníkem, které samozřejmě skončí v hospodě.

Je mi líto, ale když porovnám 4 roky staré album s novinkovým, vychází jako jednoznačný vítěz starší kolekce. Točte se pankáčové… nabízí víc hitů, více rychlých songů i podařenější texty. Zpomalení na Hogu Pogu mi pod nos příliš nejde, přehmaty v obalu taky ne (přeházené skladby nejen na stránkách s texty, ale i na zadní straně obalu, jiná slova na papíře a jiná v reálu), takže tentokrát to nebude s výslednými body taková sláva jako minule.

Seznam skladeb:
  1. Ožeň se, Honzo, ožeň se
  2. Sluní se spousta svlečených slečen
  3. Některý večery kouří se tráva
  4. Jednou jsme tady, páchnoucí davy
  5. Napsala mi Madonna
  6. Nešlo s ním hnout
  7. Ve voze Volkswagen
  8. Čarodějka
  9. Bláznění vjelo do pupkáčů
  10. Zdražili máslo, zdražili jitrnici
  11. Ve dvou se to lépe táhne
  12. To stačí ne?

Čas: 38:38

www.volant.cz

 

www.cecek.com


Zveřejněno: 21. 10. 2009
Přečteno:
4229 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář