Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
INSANIA

13. června, Nový jičín, areál letního kina ve Smetanových sadech

Hned na začátku festivalové sezony, 13. června, proběhne v Novém Jičíně 3. ročník rock-metalového festivalu RedFest. V areálu letního kina ve Smetanových sadech poblíž centra města zahraje celkem devět kapel veliké žánrové pestrosti od posmutnělého gothic rocku až po death metal. Oficiální začátek je stanoven na 13:30 (vstup do areálu od 13:00) a po skončení hudební produkce ve 22:00 bude následovat promítání filmu ROLLING STONES. Vstupné činí 130,- Kč.

Headlinerem festivalu je CRASHPOINT, úspěšná úderka, která už několik let patří k tomu nejlepšímu, co se dá na české scéně najít, pokud jde o moderní a neotřelou tvrdou alternativní muziku, jež nepostrádá prvky hardcore, metalu či emo s nádechem progrese a kterou někteří přirovnávají k TOOL či FAITH NO MORE. GREEDY INVALID prodělali změnu sestavy a na RedFest letos přijedou v zeštíhlené sestavě, představit jak starší, tak hlavně novější tvorbu, která se mimo jiné vyznačuje i česky zpívanými texty. Před několika měsíci vyvrhli EP “A Distant World“, které je zdarma ke stažení na jejich webu.

Kapelu SIX DEGREES OF SEPARATION není třeba příliš představovat. Jejich zatím poslední nahrávka “Chain-Driven Sunset“ si vysloužila velice pozitivní ohlasy. Příznivci řízné metalové muziky, která se nebojí žánrových přesahů, mají se proto na co těšit. Elektro-metalisté GALACTIC INDUSTRY jistě potěší milovníky moderních elektronických experimentů s tvrdším kytarovým základem.  RET je ve znamení doom-rocku s ženským zpěvem a LIVEEVIL zase novojičínským posluchačům předvede, jak zní moderně pojatý elektro/gothic metal. Energičtí EL J.O.C. představí svůj moderně pojatý crossover a IROKEZ přivezou pořádnou porci trash metalu. Nejtvrdší kapelou festivalu budou místní BE FADING FAST se svým nekompromisním deathem.

Akce se koná za každého počasí. Časový rozpis a podrobnější informace najdete na webových stránkách festivalu http://sweb.cz/redfest



Zveřejněno: 30. 05. 2009
Přečteno:
3500 x
Autor: Hanka | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář