Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
INSANIA

Sobota byla dlouhá, počasí nic moc a tak jsme se rozhodli zajít někam na koncert.

Ostravské okolí nenabízelo příliš mnoho na výběr a tak naše kroky vedli do karvinského klubu Tequila bar na akci se jménem Soptik Death Infection. Po drobném bloudění jsme dorazili na místo, kde nás přivítal středně velký klub s příjemným dřeveným prostředím a neobvykle velkým prostorem na sezení. Dáváme první pivko a kolem osmé hodiny se na malinkém pódiu objevuje pohyb a začínají se k nám loudit temné zvuky.

Krátce na to ETERNAL OBSCURE rozjíždí svůj set a nehraje jim to špatně. V plné sestavě kapela funguje od roku 2007, tvoří ji kytara, baskytara bicí a zpěvák. Hudebně se pohybují ve vodách rychlejšího, hutního death metalu ale celkově, a i pro mě osobně, je největší devízou této kapely zpěvák. I když se nedá mluvit o výborném výkonu, Maro disponuje kvalitním death metalovým chraplákem a dobře zvládá i blackem nasáklé skřeky. Dalo by se popracovat na strnulém výrazu a vizuálním projevu, ale vzhledem k velikosti pódia nemusí jít i každo koncertní chybu. Z hudebního hlediska ale docela příjemná záležitost, která k pódiu přitáhla co to zvídavých fanoušků.

S druhou dnešní kapelou se účast před pódiem zvyšuje a sem tam se objevuje i nějaké třesení hlavou. Těšínští DEVASTATHOR nejsou žádnými nováčky, na scéně se pohybují od roku 1998 a na kontě mají 4 vlastní nahrávky a jedno splitko. Poslední album jim vyšlo začátkem roku 2008 a mezi horké novinky patří videoklip k písni „Surgery In Pink Garden“. Kapela na pódiu předvedla kvalitní výkon a jejich death grindová show měla silně chytlavý potenciál. Razantnost a hutnost death metalu se v jejich hudbě mísí s hravostí a humorem grindu, což ve výsledku zaručuje dobrou podívanou. Ruda předvedl výborný vokál a mezi novými skladbami, které se na podzim stanou materiálem nové placky, mi utkvěla hlavně skladba „Eva a Vašek“. Nedá mi se ještě nezmínit o rozkošných, vězeňských oblečcích, při pohledu na které se opětovně oplakala chybějící fotomašinu.

V Tequille se nám zgrindovává a před hloučkem lidí se objevuje dvojice pánů v trenkách a kravatách, které doprovází bubeník. CUTTING EMBRYO hrají skočný grind, ale nijak zvlášť mě po hudební stránce nezaujali. V jejich setu se objevili i dva covery a to skladby Jenna Haze od GUT a jedna od GRONIBARD. Vystoupení doprovázel výborný zvuk a skvělý vizuální projev kapely, kterým strhla skupinku asi pěti šílenců, kteří rozjeli menší pogo.

Říkám si nic moc, ale to ještě nevím, co mě čeká. Nastupující domácí, karvinská kapela OLD dnešní akci organizuje a v jenom pojímá jako rozloučku s původní sestavou. Zakladatel, zpěvák a kytarista Chrosťa se v polovině setu vymáčkne a všem oznámí, že vzhledem k nutnosti se stěhovat, bere kapelu sebou a zanechává v severském, karvinském kraji svého jediného společníka Soptíka (druhá kytara). Dost těžko se mi hodnotí výkon na pódiu, protože ve dvou lidech a s automatem se toho nic moc vymyslet nedá. Původně thrash metal dnes zanikal ve změti zvuků a můj celkový dojem je více než špatný. Uvidíme, co Chrosťa vymyslí ve své nové domovině v pardubickém kraji.

Jako třešnička na dortu byla pro dnešní večer pozvána hard rocková banda ANDY MARSCHAL BAND, se kterou si, pokud mě zrak nezklamal, na kytaru zahrál i vzpomínaný Soptík. Nejvýraznější znakem kapely je ale Ondřej Malina, autor všech kytar a zpěvák. Kapela předvedla výborný výkon hlavně co se kytarových linek a sól týče, horší to bylo se zpěvem, který mi moc nesedl, i když byl hodně dobrý. Celkově dobrá podívaná, i když se mi do dnešního programu příliš nehodila.


Zveřejněno: 18. 03. 2009
Přečteno:
3142 x
Autor: Nathanella | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

01. 04. 2009 19:28 napsal/a Anxur
haha
Chrosta ocividne nesnese jakoukoliv kritiku :-) Na akci jsem byl a OLD videl poprve a zkratka to byla slabota a nelibilo se mi to, zrovna tak jako autorovi clanku. A co ma byt? Nevim proc tolik lidi porad nepozna rozdil mezi reklamou a nazorem = reportem, recenzi... Je totalne jedno, jestli kapelu recenzent zna nebo ne, dulezite je jak kapela zapusobi, presvedci, upouta a tak by se dalo pokracovat donekonecna:-)
01. 04. 2009 13:25 napsal/a O.
Ale ne
Napsal jsi to úplně špatně Márty! Víc chlastat! Víc víc víc! :)
31. 03. 2009 22:01 napsal/a marty
chrochta
no ty vole, berem te, napsals toho jaxvin :))) sice to jsou zhrzeny blaboly, ale muzem udelat novou rubricku pro tyhle typy :)) blablabla... koho to zajima... report na tvou kapelu je naprosto v klidku, rozhodne lepsi nez vase bio na bandzone: Kapela OLD vznikla v roce 2004, kdy se u piva na Chrosťův svátek, sešli Skullthrone (Silva Nigra) a Chrosťa ( v té době ještě u Nemesis) a začali asi po devátém pivu blbě kecat, že by si založili Thrash metalový projekt. Z projeku se nakonec stala regulérní kapela OLD (a to hlavně po odchodu Chrosti z kapely Nemesis)./// taky bych doporucil min chlast a vic hrat :))) picvoe
31. 03. 2009 22:01 napsal/a DW
Dobrý :)
a ukážeš ještě u toho i jak se myje strach :)?
31. 03. 2009 21:25 napsal/a corbow
a je to tu zas..
Chrosto, argumentujes ad hominem...ach jo:(