Nejbližší koncerty
  • 10. 05. 2024INFERNAL ANGELS Black metal(Italy) BLOOD AND DISASTER ...
  • 11. 05. 2024Pěkně ostrá a tvrdá květnová nálož, co Ti zkroutí prsty n...
  • 12. 05. 2024WOLFHEART (FIN) + HOST
  • 13. 05. 2024DOMKRAFT (SWE) + SUNNATA (PL)
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 15. 05. 2024První zastávka black metalového komanda SEKEROMLAT na jej...
  • 16. 05. 2024Druhá zastávka blackmetalistů SEKEROMLAT, tentokrát již v...
  • 16. 05. 2024Do pražské Eternie přijedou dvě řecké kapely. O domácí su...
INSANIA

7.2.09 Praha - Abaton

Abaton narvanej k prasknutí, fronty na pivo neuvěřitelně dlouhé, ve vzduchu bylo cítít očekávání. Konal se koncert jedné ze světově nejproslulejších metalcore kapel - Američanů All That Remains, ke které se připojily němečtí Deadlock a Švédi The Haunted. Všechny tři kapely pro mě byly velkou novinkou a neznámou, musím ale říct, že až na Haunted jsem byl velmi příjemně překvapen.

Koncert „otevřeli“ Deadlock, poslechově velmi příjemná melodic deathmetalová záležitost s občasnými prvky taneční hudby. Zaujali hlavně svým skvělým pojetím zpěvu ve kterém střídají hrubý deathový hlas s vysokým ženským vokálem. Záhrali několik songů z jejich posledního alba Wolves (2008) a jeden nebo dva z jejich nově chystaného alba (Manifesto) které už by mělo vtéto době čekat na vydání. Byl jsem však dost zklamaný (a pevně věřím že všichni ostatní také) ztoho že je pořadatelé nechali záhrat pouze 5-6songů.. A pak už nastoupili The Haunted.

Haunted pro mě bohužel byli velkým zklamáním, až na občasné záblesky a zajímavé mezihry to byla hudba která se omílala stále dokola. Předvedli dobrou, energií nabitou show, ale po hudební stránce toho moc nevymysleli. Je pravděpodobné, že je to možná pouze můj subjektivní názor, ale přijdou mi hodně přeceňovaní s ohledem na jejich výkon.

Další věc kterou jsem jim tiše vyčítal byl poměr k tomu, jak dlouho hráli a co předvedli. Moc jsem nepochopil proč jim pořadatelé dali cca hodinu a půl, když Deadlock dostali pouze okolo půl hodiny, nicméně to asi ani chápáno být némá =). Čerpali především z jejich poslední desky (Versus - 2008) a poslední song si pro potěchu publika dali s Labontem (zpěvák ATR), ale i to bylo lehce rozpačité.

Po dlouhém čekaní a přípravách se konečně dostali ke slovu všemi očekávaní All That Remains, od začátku napálili vysoko a do publika spustili jeden z jejich největších hitů "The Air That I Breathe". Předvedli výborný výkon, jak po stránce hudební, tak i po stránce těžko zapomenutelné show. Jejich hudbě se nedá takřka nic upřít, a to jak po stránce náročnosti, tak i po stránce poslechu. All That Remains je snad jediná kapela která dokázala vytvořit kvalitní metalcore, líbivé melodie jsou do tvrdých rifů, sól a prudkého rytmu zakomponovány s překvapivou přesností a poslechovou kvalitou. Čerpali převážně z jejich dvou posledních alb ( The Fall Of Ideals – 2006 a Overcome – 2008), několikrát sáhli ale i po stařších skladbách z Behind Silence and Solitude a This Darkened Heart. Jejich velkou zvláštností je také bassistka, která si čas od času velmi působivě zařvala do mikrofonu. Celkově složení je dost našlapané, zaujmou vněm ale hlavně zpěvák Philip Labonte (ex. Perpetual Doom a Shadows Fall), bassistka Jeanne Sagan (ex. Light Is the Language, The Accacia Strain, a Ligeia) a vynikající bubeník Jason Costa (ex.Diecast).

Shrnuto podtrženo, velice povedená akce, kterou ale maličko pokazil čas který kapely dostaly.

Vetšina lidu odešla pravděpodobně ve velmi pokročile nestřízlivém stavu a velice spokojena =).


Zveřejněno: 17. 02. 2009
Přečteno:
3269 x
Autor: Shadow | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář