Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

ARCH OF HELL pokračují v rozjetém turné, tentokrát se s nimi podíváme do Přerova.

KAPITOLA DRUHÁ - 14.2.2009 Přerov - RC Šuplík

Týden po Praze se tentokráte již s naší sesterskou (bratrskou?) kapelou INFINITE DARK, ve které mimo jiné působí náš kytarista Childy, ocitáme opět ve zkušebně, kde se odehrává rutinní skladnická práce s aparaturami/nástroji/ lidmi – prostě klasické kolečko před cestou. Přerov jsme si pojistili, a aby účast nebyla jako v Praze tak nízká, bere si Adam s Honzíkem vlastní fanynky. Ty jedou spolu ještě se zvukařem Michalem (CLAWED FOREHEAD) v autě a zbytek zaskládaný aparaturou a nástroji v dodávce spolu s INFINITE DARK.

Odjezd

Odjezd máme před 17tou hodinou, samo sebou podle plánu a hurá do Šuplíku! Autíčko řízené Adamem je nutno ještě pro jistotu oblepit dálniční známkou, a tak na první benzínce na dálnici, u které se málem zabijeme, jelikož se přesouváme z levého jízdního pruhu přes kamion do odbočovacího – to vše cca na 150 metrech, zastavujeme. Tento manévr je později označen za „metalový“. Na benzínce nás veselá prodavačka odkazuje na další benzínku s tím, že je první na ráně a dálniční známky nemá. Trochu vycukaní z metalového manévru jedeme s obavou, že potkáme po cestě k pumpě „Pomáhat a Chránit“, ale vše v pohodě a konečně již při další zastávce, už patřičně polepeni, frčíme dál. V dodávce (s dálniční známkou) je promítán film, takže tam vše v pořádku. Cesta ubíhala a v 18 hodin vjíždíme do Přerova.

Přerov

Příjezd do Přerova byl námi v autě radostně přivítán, vzhledem k opětovně se opakujícím dotazům Adama stále (i po metalovém manévru) na postu řidiče, kde ten Prostějov je a nikdo mu nedokázal vtlouci do hlavy, že nehrajeme v Prostějove, nýbrž v Přerově!!! Po příjezdu do města - jak jinak - následuje hledání klubu a s tím spjaté vyptávání se ochotných kolemjdoucích. První paní nám otázku, kde je ulice, na které se Šuplík nachází, vrací stejnou odpovědí… Dalších pár rázných dotazů, pár nesmělých odpovědí,..poté telefonát se Swarmem v dodávce, která také jak sup krouží po Přerově – následuje výměna indicií – Tesco (v Přerově jsou minimálně dvě) a most, pod kterým se musí podjet, a závod může začít. Nechali jsme dodávku z milosti vyhrát, a tak po zaparkování auta už kluci mají vyloženo, a začínají se slízat u baru.

RC Šuplík

Je opravu moc pěkný menší klub s prostornou stage, velkým tanečním prostorem pod ní, dobře zásobeným barem, nicméně malilililinkatou backstage a nás 5 kapel mělo na první pohled obavy, zdali se nám do ní vybavení vleze. Protože jsme všichni kluci (včetně Terky z AOH) šikovní, tak máme místnůstku pro bandy zaskládanou. U vlezu sedí Indián (Arch of Hell) a spokojeně vítá příchozí. Abychom vypadali pro holky tvrdě a jako opravdoví organizátoři, napomínáme místního opilého death metalistu, řvoucího bez přestání po klubu, s pohrůžkou vyvedení. Na již připravené stage se pomalu rozehřívá vyškovská banda SATORI a já musím citovat vtipný komentář borců na místní teplotu: „ Velice si vážíme a obdivujeme promyšlený managerský trik....udělat pořádnou zimu, aby se všichni hýbali, skákali, řvali a ředili krev, aby jim neumrzl nějaký ten úd. :-) “ SATORI hrnuli jeden energický vál za druhým a fans je patřičně ocenili. Kluky jsme viděli poprvé v Brně v Muzaku, ale ten se nedá s Přerovským výkonem vůbec srovnat.  Super set borci! Po SATORI malá pauzička u baru, následuje vyvedení opilého, řvoucího a i již dívky otravujícího death  metalisty ven na pospas Přerovu. Pivko a domluva s paní barmankou o vychlazení sektu pro křest desky ARCH OF HELL, a to vše již za prvních zvuků INFINITE DARK.  Borci se se Šuplíkem nemažou, jejich melodický death metal se mohutně valí z beden a máničky pod nimi dělají vše pro to, aby jim údy zůstaly prokrvené. Co se zvuku týče, ukuchtil náš zvukař Michal spolu Šuplíkovským mistrem krásně čitelný zvuk jak pro SATORI, tak pro právě hrající INFINITE DARK. Na poslední vály naší sesterské (bratrské?) kapely se ARCH OF HELL mačká v backstage, kde probíhají přípravy na vystoupení. Terka s Adamem se domlouvají na oblečení, zda-li tričko s Playboy králíčkem nebo korzet, u Adama zase tílko nebo tričko s pobuřujícím nápisem I LOVE ANAL SEX. Zima rozhoduje a tak 2/7 kapely jsou převlečení za sexualní devianty.  INFINITE DARK mají padla, teda až na Childyho, který si na place ještě chvíli pobude, Swarm s Adamem chystají pódium, Omega (INFINITE DARK) střídá našeho bubeníka u vstupu a po naší zvukovce pouštíme intro a hurá na to!  Klasika, „One Moment“ spolu s „Utopia Treasure“ v kuse, přenášíme se přes temné noční můry v „Black Night „ a na pódiu už můžete vidět a slyšet jen Terezku s Honzou při jejich romantické klavírní písni. Indián pivko na baru, Swarm klábosí s Dokrotem ze SIX DEGREES OF SEPARATION, který se za pár okamžiků stane kmotrem naší prvotiny „One Day“ a  Adam naštěrchává vychlazené šampáňo. Zbytek bandu v kotli poslouchá krásné melodie „Only For One Day“.

KŘEST ALBA „ONE DAY“

Poslední tóny našeho duetu a pódium je opět v plné síle. Swarm se ujímá mikrofonu, děkuje všem návštěvníkům Šuplíku za účast, kapele a všem hostům za výdrž a odhodlání vypotit debutové CD a přizývá na pódium Doktora, který přeje jak kapele, tak CD jen to dobré. A aby nás nebylo málo, Adam k nám na pódium zve bubeníka Paťu (INFINITE DARK), který nám hrdinně album nabouchal. CD se bohužel fans nevěnuje, jelikož jak Swarm vysvětluje celou situaci, lisovna nám ještě nedodala korektně vylisovaná CD (budou příští týden), tak příště – snad nám to nepřinese smůlu. Šampus koluje mezi fans a ARCH OF HELL pokračují v setu. Na konci je vyžádán přídavek, který s radostí věnujeme v podobě „Fateful“ a po něm vyklízíme pole pro naše čerstvé kmotry SIX DEGREES OF SEPARATION. Máme splněno, tak jdeme třepat máničkama do kotle na „Dygrýsy“. Tou dobou s lehkou nervozitou se borci z INSCELLET chystají na své první vystoupení v nynější sestavě, posílené o zpěváka Honzu (ex – ARCH OF HELL). Dygrýsové válejí, přidávají a zase válejí. Prostě „SDOS“ je zkratka pro výtečnou a kvalitní muziku, co více dodat… No a máme tu už nějakou tu půlhodinku minimálně neděli. Na pódiu střídají „Dygrýse“ INSCELLET, kteří zde v Šuplíku nemají o fanoušky (včetně těch z Brna) nouzi. Borcům se trocha protahuje zvukovka, ale to čekání je hned při prvním vále odpuštěno. Sypanice, vyhrávky, melodie se hrnou z beden, Honza řve, ječí, křičí jako o život a se stejným úsilím fanoušci dole pod ním a celou bandou zběsile třepou a hrozí. Opravdu kvalitní set nám pánové předvedli, což dokazuje i ze strany fanoušků neutuchající zájem o přídavek jedné z písní ve 2 hodiny ráno.  Po konci živé části programu nás nemine nutné nakládání vybavení do vozidel, a protože jsme již dost, ale podotýkám příjemně znavení ze skvělého koncertu, usedáme hned po naložení do vozů a jedeme zpět směr Brno.

Diky, diky všem za účast jak kapelám, tak fanouškům! Děkujeme Doktorovi za pokřtění, SIX DEGREES OF SEPARATION, INSCELLET, SATORI, INFINITE DARK za půjčení vybavení a za skvělou show!! Příští víkend drtíme OSTRAVU!!!

Sepsal Adam (ARCH OF HELL), fotky zapůjčila Leandre. Další fotogalerie zde.


Zveřejněno: 16. 02. 2009
Přečteno:
3562 x
Autor: Nathanella | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář