Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Kapela ARCH OF HELL vyjela na One Day tour, které je zasvěcené stejnojmenné novince. Na stránkách Fobia zine budete mít možnost absolvovat turné společně s kapelou prostřednictvím série reportů z jednotlivých zastávek.

Jednotlivé koncerty popíše samotná kapela a tak budete mít možnost nahlédnout i do zákulisí a života kapely během turné.

KAPITOLA PRVNÍ - 7.2. 2009 Praha - Exit Chmelnice

Naše první zastávka k podpoře alba „One Day“ v Exitu nezačala příliš dle prvotních plánů. Týden před koncertem nám z pracovních důvodů odřekla svou účast místní STAR PROXIMITY, vyškovské HELLSTRIKE pro změnu skolila zlá nemoc. Černé myšlenky na zrušení celé akce vymazaly až telefonáty s Ivanem (Exit – Chmelnice), který nám pohotově sehnal k domluveným DISASTER kapely SOUL KEEPER a DIVÁ BÁRA, za což mu patří velký dík.

Cesta

V pozdních ranních hodinách naše početná banda začala ze zkušebny do auta přenášet nezbytné věci pro večerní show, které spolu s vybavením odvezlo našeho zvukaře Michala (CLAWED FOREHEAD pozn.Nathanella), Terku, Childyho, Filipa a jeho bratra za volantem směr Praha. Zbytek pobuřoval veřejnost ve žlutém autobuse nejmenované cestovní společnosti. Veškeré bujaření nás však přešlo při promítání Tří veteránů, které každý z nás viděl minimálně 3x. Po zhruba 2.5 hodiny cesty jsme se ocitli ze slunného Brna v 6°C zatažené Praze, kde nás čekali a po celou dobu pobytu zde provázeli kluci z Nemesis Productions. Transport z Florence -  přeplněný bus, šalina (eh, tramvaj) a stojíme před nově vymalovaným klubem Exit, kde jsme již opět kompletní.

Klub Exit

Nezbytné vyložení věcí z auta do šatny, následuje ještě nezbytnější občerstvení u baru. Studené pivko a řízek s chlebíkem od Honzové mamky (které patří vřelý dík) v ruce a kocháme se krásnou stage a prostory klubu, přičemž náš zvukař Michal chystá, plánuje, vymýšlí co, kde a jak. Hodinku po našem příjezdu poznáváme známé tváře z řad BELLIGERENCE a dostavují se vystupující kapely. Pozvolna u vlezu rozestavujeme náš skromný merch, se kterým pár fans  děláme radost, vyrábíme plakátek s aktuální soupiskou kapel, další pivko a může to začít. S menším zpožděním a slavnostním uvedením celé parády, kterého se statečně ujal Swarm, začíná svůj heavy metalový set v bohužel dosti prázdném klubu kapela SOUL KEEPER. Část AOH si užívá živou produkci v sále, zbytek trne u vstupu, kde koketuje s pány od BELLIGERENCE nad obsahem alkoholu Terčiny domácí ořechovky, o které Terka přesvědčeně hlásá, že její likér je až 40%. Adam, LoathsomE spolu s Kissoonem nedávají cloumáku při stále se opakujícím koštováním více jak 20%. Spor rozsoudí až znalý Exnihilo, který s vážnou tváří potvrzuje Terčino tvrzení.  Tou dobou už se s potleskem loučí, v bohužel stále prořídlém klubu, SOUL KEEPER, které po delší zvukovce střídá DIVÁ BÁRA se svým nekompromisním hard rockem. Nějaké to občerstveníčko na baru a už nám hrají metalcorový divoši DISASTER, kteří jsou krom ARCH OF HELL bohužel jedinou kapelou z prvotně domluvené soupisky. Borci se slečnou v čele jedou jednu vypalovačku za druhou a pod nimi se strhává pořádné pogo. Zatleskali jsme na pár válů a mizíme se do šatny převléknout do koncertního, naladit nástroje, občerstvit se a podělit o zážitky a dojmy z akce. Čas letí a už se střídáme na place s DISASTER. Nutná zvukovka, intro a jedem. Při prvním válu máme pod sebou hlouček lidí, ve kterém se objevují první pařmeni. Koncert si všichni patřičně užíváme – však je to naše premiéra v Praze. Po poslední „Romance of Afterlife“ je vytleskán přídavek a ten milé publikum dostává v podobě písně „Fateful“ a přední řady s námi vesele dovádí a zpívají. Spokojeně unavené nás v šatně i mimo ni odchytávají fans se zájmem o podpis každého z nás (a brněnské jízdenky :D ).  Moc nás těší, že jsme se líbili a užíváme si po koncertní oddych. Pár slov s Michalem ohledně spokojenosti se zvukem a hurá na nakládání do auta, ve kterém nám odjíždí směr Brno i Michal s Filipem.

Afterparty

Afterparty se v Exitu nekoná – nejsou lidi, není párty, a tak, když nemůže párty k nám, půjdeme my za ní. Jenže v blízkosti Chmelnice buďto zavřeno, nebo herna a tak jediné, co nám Žižkov nabízí, je obchůdek s jídlem, kde si plníme zásoby a pokračujeme v hledání hospody… Z jedné nadějné, kterou opouští pár vysmátých individuí vybíhá i Adam po pár vyměněných názorech s protivným hospodským. Vysmátá individua se ale nechtějí jen smát, ale i dělat problémy,  a tak na jednoho, který se okolo nás motá, Childy  brněnsky zvolá „k nám nepatříš, frajere“ , což vede k dlouhému očnímu kontaktu, jehož vážnost a napětí bychom přirovnali k filmům s Chuck Norrisem. Co jsme od sebe odtrhli civící individuum, pustili jsme se do hledání naší domluvené ubytovny. GPS nemáme, a tak se nám hledání trocha protáhlo. Konečně po pomoci, které se nám dostane od kouřícího pána na balkóně, se ocitáme v temné čtvrti, kde najdeme onu temnou ulici, ve které se nachází naše ještě temnější ubytovna. Dostáváme od milé recepčního klíče od svých pokojů, ve kterých se dohadujeme nad původem různých skvrn, tekutin a fleků na prostěradlech a postelích(to ještě nevíme o vytopené koupelně). Někteří z nás s obavou o infekci, lepru, žloutenku nevyjímaje usínají a zbytek pod heslem „co nás nezabije, to nás posílí“ ještě stáhne sedmičku vína.

Odjezd

Ranní hygiena, vzájemná kontrola končetin, zda-li drží a ty fleky, co na sobě máme, jsme si už na sobě přivezli a hurá na sraz a obídek s našim průvodcem Tomášem z Nemesis Productions.  Po výtečném obědě přesun na Florenc ,  kde se s námi Tomáš loučí a frčíme plni zážitků směr Brno( v autobuse promítán Kameňák 2  ).

Velký dík patří všem vystupujícím kapelám za pohotovost a ochotu tak narychlo si s námi zahrát a za poskytnutí vybavení, všem fans, kteří dorazili a Ivanovi z Exitu.

Za měsíc 7. 3. Spolu s BELLIGERENCE a RAINTIME opět v Praze!

Za týden nás čeká Valentýnský RC Šuplík v Přerově, kde „One Day“ se vší parádou pokřtíme spolu s kapelami SIX DEGREES OF SEPARATION, INFINITE DARK, INSCELLET a SATORI! Těšíme se na Vás!

Za video záznam a foto děkujeme slečně Spirit4...

Sepsal Adam (ARCH OF HELL)


Zveřejněno: 13. 02. 2009
Přečteno:
3581 x
Autor: Nathanella | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

15. 02. 2009 14:01 napsal/a Adam
toz!
Orechovice v tom uz prave vubec nejela, vzhledem k tomu, ze jsme k nasi smule behem hledani putyky docela vystrizliveli. Navic DW ostrilene Brnaky jen tak neco nerozhodi ;)
15. 02. 2009 13:59 napsal/a Adam
toz!
Orechovice v tom uz prave vubec nejela, vzhledem k tomu, ze jsme k nasi smule behem hledani putyky docela vystrizliveli. Navic DW ostrilene Brnaky jen tak neco nerozhodi ;)
14. 02. 2009 18:47 napsal/a DW
Klucí
jsou ještě mladí, taky Praha napoprvé každého trochu vyděsí :)
14. 02. 2009 16:36 napsal/a Martin / ZBP
\"od milé recepčního\"
potes, to musela byt teda hodne hororova ubytovna :-) ... a nebo ze by jen Pragl ocima Brnaka po par stamprlich orechovice??? :-)
14. 02. 2009 10:50 napsal/a Adam
opicovica?
:D vyvalte sudy!