Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

BONESAW OF THE BRAINS, PIKODEATH, SEPSIS, DISGUSTING, MARTYRIUM CHRISTI, UNBORN, CEREBRAL TURBULENCY, ETERNAL BLEEDING, ALIENATION MENTAL, POPPY SEED GRINDER, M.A.C. OF MAD, DISFIGURED CORPSE

Tento malý festiválek se právem zapsal mezi mé oblíbené akce a tak bylo logické, že jsme na jeho dalším pokračování nemohli chybět, obzvláště, když mi letos nevyšel Obscene Extreme, což mě hodně mrzí. Pokusím se tedy popsat letošní zážitky co možná nejvěrněji, i když ne všechny kapely jsem zaznamenal, neb jsem se věnoval častému klábosení se známými. Takže, jak to proběhlo? Cca před časem oběda jsem v sobotu zajel do našeho logistického centra, abych vyzvednul objednané krabice s CD našeho distra, potřebné pro tuto akci. S vidinou, že opět všechno prodám, jsem pak vnitřně uspokojen vyrazil vyzvednout Hanku. Po zkušenostech z loňska jsme nijak nechvátali, což se později ukázalo jako nepříliš prozíravé, jelikož akce letos začala na čas.

Do areálu jsme dorazili něco po půl druhé, když už na pódiu běsnila první kapelka BONESAW OF THE BRAINS. Co jsem měl tak možnost pochytit při stavění stánku, jednalo se na první kus o vcelku slušný detík a i zvuk byl gut. Kluci mě zaujali poslední skladbou, coverem I like to move it, který mě sice nerozpohyboval, ale alespoň mě donutil se narovnat.

PIKODEATH z Liberce už znám nějakou dobu. Tady vylezli s, pro mě, novým zpěvákem, starým nářadím a materiálem, který mi přišel více ucelený. Zase byli celí od krve, ale materiál co hráli už mi nepřišel tak old school. Krapet mi připomínali kolegy Isacaarum.

Další SEPSIS z Mělníka už jsem měl také tu čest potkat. Sice je tu vidět nějaký ten pokrok, za mikrofonem vidím exčlena Apocryphal Death Lakyho, ale pořád tomu něco chybí. Kapela se snaží oprostit od škatulky old school death a snaží se to maskovat velikou brutalitou, nicméně chce to nějakou přidanou hodnotu. Na závěr mě ještě rozebrali docela mizerným coverem od Kataklysm – Shadows and dust, jo to kdyby kluci z Kanady slyšeli.

A jsme stylově jen kousek vedle a sice u death grindových DISGUSTING. Bohužel ani tady nevidím pomyslný tah na bránu a potřebnou proaktivitu. Je to nemastné, neslané, ... nuda. Ještě nutno podotknout, že první kapely publikum zcela ignorovalo. Nějaká ta pařba se rozjela až ke konci.

První zlatý hřeb v podobě MARTYRIUM CHRISTI si rozhodně nenechávám ujít. Dokonce i zvučení vypadá že to stihneme na čas, pravděpodobně je zde počítáno s výměnou bicích. Počkat se vyplatí. Strojová technika a přesnost, energie a síla. To jsou hlavní přednosti mašiny, která se zove Martyrium Christi. Matroš z nové desky je opravdu cool, tady není co řešit. Při detailním pohledu jen uznale pokývávám hlavou nad výkonem bubeníka (zdravím :-) a také nad tím, že si uvědomuju že stárneme. Nejen mě vyrazily ve vlasech šediny. Supr set.

UNBORN mám v hlavě zafixován jako old school thrash. Při pohledu na kapelu ale nepoznávám známé tváře a tak jsem na rozpacích. Po prvních dvou věcech je ale jasné že se toho příliš kromě sestavy nezměnilo. Pořád hrneme ten zmíněný styl i když je tu malinká snaha o vymanění se ze zmíněné škatulky. Vcelku slušná pařba ze strany publika, zřejmě starší generace (asi bych měl taky), vrcholí při závěrném cover od Slayer.

CEREBRAL TURBULENCY, co napsat na úvod, snad jen - tak napotřetí to vyšlo. Tak dlouho jezdili CTčka do Krhanic, až si nakonec zahráli. Druhý zlatý hřeb (ještě budou další dva) a obrovský zážitek pro mě. Mozková turbulence, zpěvák paří v masce snad celý set mezi lidmi a snaží se o rozdělání moshpitu, což se mu chvílema i daří. Absolutní mela a špica a Mr. Cichoňovi to pěkně šlape za škopkama. Koncert je ve znamení nové desky a tak CD kluci odhazují vdál, bohužel do míst kde nikdo nestál, nevadí. Za mě jednička s hvězdičkou. Fast, grind, Cerebral... bohužel jsem ke konci zaslechl něco o ukončení kariéry CT, ale nějak mi to neštimuje,...

ETERNAL BLEEDING zo Slovenska jsem duchaplně prokecal s Dufusem, takže sorry. Věci co jsme probírali se sem stejně moc nehodí...

Jako téměř stálá expozice Krhanického stánku jsou ALIENATION MENTAL. 3x blast. Tentokrát hrají pánové dříve a tudíž jsem více soustředěn. Nelze pochybovat o tom, že je jim škatulka death-grind malá a zejména pomalé hutné pasáže jsou jasným důkazem HC vlivu. Na bicí je to opět jízda jak sviň.

POPPY SEED GRINDER jsem viděl letos na AFODu kde to totálně rozbili s novým materiálem, ačkoli tam se dalo vytknout pár chybiček. Dneska ne. Mašinerie jasně vítězí a právě zde dochází ke křtu nového CD. Onoho úkolu se ujal jeho otec Vláďa z Fleshless. Druhou půlku setu už jsem tak moc nesledoval, takže se omlouvám.

M.A.C. OF MAD a velké čekání. Kdyby se mě po jejich koncertu někdo zeptal, jaké to bylo, asi bych odpověděl, „...ne tak dobré, jak jsem čekal.“. Popravdě pro mě docela zklamání. Ty tam jsou časy Fida s motorovkou, krájícího pornočasáky a plivajícího oheň. Teď se jede především se samply a s tekno backroundem. Bohužel počítač zlobí a tak je nezbytné ho během akce asi třikrát zrestartovat. Nebavilo mě to, asi jsem na to neměl správnej modem.

Na poslední DISFIGURED CORPSE z Ostravy jsem šel blíž a nelitoval jsem. Právem 4.hřeb a supr tečka za letošním kláním. Klukům to i po letech hodně šlape, neznám kompletní desky, ale materiál který zazněl byl především v grindových vodách. Chvílema jsem měl pocit, že když zavřu oči, slyším Napalm Death. Fakt výborné! Co napsat jako shrnutí? Lidí přišlo letos opravdu hodně, dle oficiálních informací přes 250platících. Opravdu jsem měl dobrý pocit z účasti a z atmosféry. Výběr kapel měl taky potěšil. Možná u občerstvení bych ocenil kromě klobás a kuřete i nějaký ten stejček a jediné co mě rozmrzelo bylo to, že došlo nealko pivo, pro nás řidiče potřebná náhražka, ale ve srovnání se zážitkem jsou tohle jen maličkosti.


Zveřejněno: 06. 08. 2008
Přečteno:
3539 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

06. 08. 2008 13:45 napsal/a marty
EB
nojo no.... nemuzu bejt vsude,... tak se timto jeste eternalum jednou omlouvam :-)
06. 08. 2008 11:13 napsal/a Martin
death metal po slovácku?
Napríklade taký Kyjov je mimoriadne fajn mesto, ale neviem nič o tom, že by sa EB zo Žiaru nad Hronom presťahovali povedzme tam:-D
06. 08. 2008 09:33 napsal/a O.
EB
Nazdar Marty! Díky za report! Hezky napsané. Jen bych snad dodal, že Eternal Bleeding byli taky jedněmi z hvězd večera. Škoda že jsi je prokecal. Death Metal po slovácku neměl chybu :)