Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
TELEPATIE VI

FOR THE FALLEN DREAMS - Changes CD 2008, Rise records

Lansing/Saginaw, Michigan, United States; stojí v profilu na MySpace. A taky, že začali v roce 2003. První dlouhohrající desku, nazvanou Changes, vyvalili světu v nula sedmičce skrz Rise Records, kteří hojně vydávají křesťanské metalcoreové kapely; např. The Devil Wears Prada nebo Drop Dead Gorgeous. Nikde jsem nenašel žádné info o tom, jestli For The Fallen Dreams vyznávají nějaké náboženství, což snad nemusí být až tak podstatné, protože texty jsou intimními vyjádřeními k vztahům, životnímu koloběhu a různým bolestem života, kterým lze porozumět i bez mystického nutkání. Pětičlenné komando je teprve na startu, a právě proto je nasnadě podívat se mu na zoubek.

První vál rozbíhají detonační riffy a groove rytmy, udusávající rozžehnutý vztek, porývajíc bouřlivé metalové zákony a hardcorovou kousavost v simultánní mixturu. Aklimatizují se i atraktivní melodické vyhrávky. Následující New Beginnings pokračuje v setrvávajícím středním tempu. Harmonické jemnůstky chytře ustupují častým mosh a downbeat pasážím, jež umocňují rozsekávající návaly energie. V nejpomalejších momentech připomíná zvuk nahrávky Američany Job For A Cowboy – buchar ubíjející půdu. Zvukově dokonalá explozivní masírka, kterou trhá deathcore vokál; takový zgrowlovaný štěkot, nečekejte klasický brutal deathový growling. Chad Ruhlik řve jak tur, nechybí ani hromadně hulákané singalongy. A neustálá snůška chytlavých, strhujících a zadupávajících do země riffů, seřízená dvojkopákem, častými přechody, čitelným šrotem i tříštivými činely. Vokál nonstop sdíraný a rozškrábaný do krve. A ty nepodbízivé kytarové melodie – nejpatrnější v sedmé, eponymní Changes, intimní krátké instrumentálce. Následující Vengeance poodhaluje původce inspirací v těžkém hoblování – Hatebreed, Dead To Fall, už jednou zmiňované Job For a Cowboy (resp. nalezený prapůvod v Morbid Angel apod.), ale i Pro-pain (ne často, ale v takové Through The Looping Glass téměř nepopíratelný vliv).

For The Fallen Dreams zní jako mohutnější It Prevails, kteří mi svým debutem vytřeli zrak v minulém roce. Proto se mi nejspíš líbí i tato fošna. Výsledná metalu a hardcoru s emo výlevy kytar a ševelícím řvavým vokálem, kde nezbyl prostor pro intonačně jisté a čisté zpěvy, což v případě této kapely není na škodu. Nádherná kombinace, čítající 10 záseků v necelých 35 minutách. Pro cílovku jasná doporučenka. Krutá kapela, která mně osobně sedla jako ulitá. Po objektivním ohledání je ovšem přece jen nutné kapelu nevyzdvihovat ze slušného nadprůměru. Sledovat jejich počínání je přesto výzvou. Tahle kapela zabíjí, aniž by nahlodávala momentálně velmi svěží deathcoreový underground. Šťavnatá fošna!

Čas: 34:22

Seznam skladeb:

  1. Brothers In Arms
  2. New Beginnings
  3. Hopeless
  4. Last Dying Breath
  5. This World Around Us
  6. Never Again
  7. Changes
  8. Vengeance
  9. Falling Down
  10. Through The Looking Glass

http://www.myspace.com/forthefallendreams


Zveřejněno: 04. 04. 2008
Přečteno:
3398 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Skořepa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář