Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Dirty Game - Flame Of Loneliness CD 2008, iPot Records

Dirty Game jsou kapelou, která o sobě poslední dobou dává vědět především na tour s Arakainem a Empire, pojďme se tedy podívat o co se jedná.

Recenze na toto album bude velmi složitá, protože styl, který kapela hraje je mi velmi, velmi sympatický, technické provedení je úžasné, kde tedy tkví problém - v nápadech. Kapela je poskládána ze členů kdysi Death revival, později Pessimist, nyní i Mindwork. Zde je tedy jasné, že prvotřídní muzikanti asi nebudou drhnout heavy metal ve stylu Manowar. Na paškál si tedy sice vzali heavy metal, ovšem s nezbytným přídomkem – progresivní. Kapela bude jistě hodně přirovnávána k Dream Theater, mě to však připadá, jakoby spíš kopírovali již zkopírovanou verzi DT a to seveřany Andromeda. Momentů, jak vystřižených právě od těchto švédů, zde najdete hned několik. Dirty Game však přijímají do své hudby daleko víc vzorů a hudba je tím o dost pestřejší, zmínil bych ještě například SymphonyX nebo také z trochu jiného soudku, například Stratovarius. Na druhou stranu musím kapele vyseknout poklonu za úžasné zapasování téměř metal/coreových pasáží do své hudby. Kapelu to parádně nakopává a hlavně (i přesto, že metal/core je v současné době snad nejčastější styl nových kapel) dává kapele punc originality.

Nebudu rozebírat každou skladbu, jen bych zmínil ty které mě zaujaly. Úvodní Empty Vision je jedna z nich, s každým dalším poslechem mě tato skladba více bere a to především díky nádhernému sólu kytary a kláves, ale také díky naprosto fantastickým výkonům zpěváka Petra „Doldy“ Dolénka. Kapela hraje opravdu vysoce nadprůměrně, ovšem zpěvák je skutečně extratřída, myslím, že přirovnání k takovým jménům jako Andy B. Franck, Timo Kotipelto, Dio nebo Jorn Lande není přeceněné. Dále bych zmínil song Here I Am, která má neuvěřitelnou sílu a pořádně nakopává. Za zmínku rozhodně stojí také songy Dirty Game a I Can’t Wait. Zato začátek songu Never Thought jsem asi nepochopil ať se snažím sebevíc, to je prostě Painkiller od Judas Priest, celkově je to asi nejslabší skladba z desky, ale věřím, že koncertně musí být úspěšná. Pro úplnost ještě uvedu, že zvuk i obal desky jsou perfektní.

Když to shrnu, mě se toto album celkem dost líbí, ale moment od momentu mám prostě pocit, že poslouchám zrovna tu nebo onu ze zmíněných kapel. Dirty Game vydali parádní desku, která nemá v ČR větší konkurenci, ovšem na to, jaký technický potenciál mají členové kapely je tato celkem slabá. Pevně věřím, že v nové, pětičlenné sestavě kapela zamaká a zboří veškeré bariéry za svým vlastním, zabíjejícím stylem. Možná teď budu trochu přehánět, ale tohle je první česká kapela, kterou jsem slyšel a u které bych věřil, že se může dostat na skutečný progres-metalový Olymp, technicky na to bezesporu má!

Čas: 42:53

Seznam skladeb:

  1. Intro
  2. Empty Vision
  3. Time To Pay
  4. Never Thought
  5. Here I Am
  6. Dirty Game
  7. Loosing My Soul
  8. I Can´t Wait

Web: www.dirtygame.cz 


Zveřejněno: 27. 03. 2008
Přečteno:
3522 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář