Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Caer Ibormeith – Flesh And Blood CD 2007, vlastní vydání

Francouzi Caer Ibormeith přichází po dvou demáčích a jednom albu s novinkou Flesh And Blood, tak se pojďme podívat o co se zde jedná.

Název alba by mohl mylně vést k dojmu, že se jedná o death metal či grind – ani náhodou, právě příznivci těchto stylů by asi byli velmi nemile překvapeni, kdyby si cd zakoupili. Toto album je totiž až po střechu nacpané pop/rockem, možná sem tam s odkazem na lehčí metalové spolky. Jak jsem se dočetl v přiloženém promo letáku, kapela kdysi produkovala death metal, ale rychle změnila styl. Nevím na jaké úrovni se jim dařilo drtit death, ale současný styl jim tedy příliš nesedl. Na druhou stranu věřím, že českému posluchači, který jezdí na takové akce jako Rock For People by se to mohlo líbit.

 Mě se toto album nelíbí a to hned z několika důvodů, jednak tento utahaný, přeslazený styl nejsem schopen překousnout, dále zde úplně ničí klasické postupy, ale ty úplně nejhorší, některým kapelám tohle žeru, ale Caer Ibormeith prostě ne a na závěr musím zmínit také přiteplený zpěv. Když jsem slyšel nahrávku poprvé, tak jsem myslel, že to hned vyhodím. Celkem jsem si zvykl, člověk přivykne spoustu věcem, ale stejně je to další odpuzující prvek.

Jediné co je mi na celé nahrávce sympatické je náladově lehká podobnost s Katatonií, například kolem alba Last Fair Deal Gone Down, ale to je velmi odvážné přirovnání, zvláště když vše co se mi na Caer Ibormeith nelíbí, tak právě na Katatonii obdivuji.

Nevím co bych o tom napsal, připadá mi to jako naprosto zbytečné album, které snad osloví zamilované 15 leté slečny. Hodnotil bych průměrně, protože například k práci je to parádně nenáročná hudba, ovšem ani tak nemohu, protože právě při práci nejvíc ruší ten nepovedený zpěv. Jenom pro informaci, nechci tím říct, že by zpěvák neuměl zpívat, to umí, ale po jeho procítěném přednesu, navíc s francouzskou angličtinou mi odporem naskakuje husí kůže.

Čas: 44:03

Seznam skladeb:

  1. Deepness
  2. The Ocean Road
  3. Life Goes On
  4. Just Animals
  5. Children Of The Day
  6. Flesh And Blood
  7. Neap
  8. To The Unknown
  9. No Surrender
  10. Sheltered

Zveřejněno: 25. 02. 2008
Přečteno:
3365 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář