Nejbližší koncerty
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
  • 31. 05. 2024Ráďa & Pepča proudly present: "Jen pro ten dnešní den sto...
  • 03. 06. 2024HIGH ON FIRE (USA) + REPELENT SS
  • 06. 06. 2024FOSCØ (ESP) - screamo https://fosco.bandcamp.com/album/g...
  • 07. 06. 2024999 (uk), The Fialky (cz)
TELEPATIE VI

Devilish Impressions - Diabolicanos CD 2007, Conquer Records

Conquer Records se vytáhli naprosto parádní kapelou a těmi jsou nové polské hvězdy Devilish Impressions. Debutové album „Plurima Mortis Imago“ jsem neměl zatím možnost poslechnout, ale o to příjemnější překvapení mě čekalo v podobě nového počinu „Diabolicanos“.

Avantgarde black/death metal, tak sami označují svůj styl. Nerad škatulkuji, takže je nechám ať se označují sami. Hudebně se pohybují na pomezí extrémní hranice black i death metalu, ale na rozdíl od brutálních mlátiček jsou daleko variabilnější a do své hudby chytře míchají hned několik vlivů, mimo jiné o dost známější kolegy Behemoth, ale třeba i Dimmu Borgir, ovšem hlavní podobnost (a teď doufám, že mě nikdo neukouše) vidím s Angličany Akercocke. Pomalejší psycho pasáže jsou skutečně jak z dílny těchto geniálních Britů. Když to shrnu, najde se zde hodně vlivů různých kapel, různých žánrů, ovšem celkově to Devilish Impressions vůbec neškodí, protože originalita s jakou si s tímto nelehkým oříškem poradili je naopak velkým plusem.

Album „Diabolicanos“ mám už nějaký ten pátek v přehrávači a před tímto materiálem smekám, protože ani za tu dobu se mi to neoposlouchalo. Hned první song T.H.O.R.N.S. je pecka jaká se nepodaří často, naprostá black/deathová brutalita s agresivitou hodné Behemoth, která když přejde do refrénu, tak byste neřekli, že se jedná o tu samou kapelu. Nádherné, monumentální a neotřelé melodie, které najdete hned v této úvodní skladbě prolínají celé album a ucelují celkový dojem. Titulní věc Diabolicanos však za touto skladbu nezaostává a posluchač tak dostane na jednom albu hned dva zářezy, které se jen tak neoposlouchají. Zde jsem zmínil dva kusy, které se mi líbí nejvíce, ovšem bylo vcelku těžké vybrat, protože se jedná o velmi vyrovnané album a slabší chvilku bych hledal jen těžko.

Zvukově toto album též nemá chybu, líbí se mi, že zde nic není zbytečně přepáleno, ale naopak vše krásně slyšitelné. Ovšem není se čemu divit, o výsledný mastering se postaral Andy Classen, který dělá zvuk například Rotting Christ, nebo Belphegor. Když to teď tak po sobě čtu a album poslouchám už snad po třicáté, řekl bych, že pro mě je toto jeden z největších objevů roku 2007.

Čas: 50:54

Seznam skladeb:

  1. T.H.O.R.N.S.
  2. Rex Inferni
  3. The Word was made flesh turned into Chaos again
  4. I am the son of God
  5. Tales of Babylon’s Whore
  6. Diabolicanos
  7. Natas Ro Dog On Si Ereht (Of plagues and blasphemy)
  8. Har-Magedon
  9. Mass for the Dead

Web: www.devilish-impressions.com


Zveřejněno: 13. 02. 2008
Přečteno:
3433 x
Hodnocení autora:
10 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář