LLYR

DISINTER je opět zpátky, jak ve staré sestavě, tak s novým albem „As We Burn“, které opět vydalo Německé vydavatelství MORBID RECORDS!

DISINTER jako vždy potvrdili své kvality a proto rozhovor je na místě, více už Zion. Ptal se: Deather, Odpovídal: Zion (voc.)

Herg Zion! Slyšel jsem všechno možné o rozpadu DISINTER. Uveď to všechno, prosím, na pravou míru! Ženil ses a měl ses odstěhovat, Tom si založil CORPHAGY, atd… pak jsem se dozvěděl, že jsi nikam nejel, že se CORPHAGY  rozpadli…

Ne, nejsem ženatý. To je velmi špatná fáma. Měl jste se stěhovat do Kalifornie, ale všechno skončilo katastrofou, tak jsem se rozhodl zůstat tady v Illinois. Tom založil CORPHAGY před dvěma lety. Nahráli pár skladeb a nedávno ohlásili rozpad.  Fakt je to celkem škoda, jejich hudba byla dost dobrá. V posledních letech to tady bylo šílené a snažíme se dát všechno znovu do pořádku.

To je dobře…Preston se vrátil, myslíš že je to dobré nebo ne, minule jste říkali, že je docela závislý na drogách a tím značně nespolehlivý…

Dohoda s Prestonem pro nás byla velmi složitá. Už dál nejede v drogách a snaží se vrátit zpátky do života. Tahle kapela bez něho už není stejná jako dřív, protože byl zakládajícím členem. Tak se snažíme všechno dělat nejlépe, jak to jenom jde. Všechno je to o metalu!!!

Mike má taky novou kapelu, která se zabývá heavy a power metalem, můžeš mi alespoň trochu nastínit jak je s tím daleko?

Mám dojem, že mluvíš o METALLUS MAXIMUS. Já a Mike v tomto projektu hrajeme na kytary. Myslím, že jsme nahráli 14 skladeb, které většinou složil Mike. Je to fakt skvělý materiál chlape, brutální hudba se skvělými zpěvnými pasážemi. Už máme připravených skoro 6 skladeb. Makali jsme na nich dlouho. Myslím, že jsme v roce 2000 udělali debutní nahrávku. Kurva, doufám že to budeme moct brzy vydat... haha

Co Chicagský underground? Vznikly nebo zanikly nějaké kapely, co se tam teď u vás děje?

Ještě to tady u nás kurevsky zesílilo. Spousty pravověrných metaláků paří na každém koncertě. Jediný problém který fakt máme, je, že nám ubývají kluby, ve kterých se dá hrát. Dá se tady hrát jenom asi na 3 nebo 4 místech. Když na to přijde, kdekoliv je správný čas na metal! Zrovna jsme odehráli koncert s THE CHASM a MORTEM. Show bylo fakt skvělé, plné energie jak u kapel tak i celého publika.

A v neposlední řadě, co ty Zione? Šťastně ženatý, doufám, že mi pošleš vaše svatební foto? Četl jsem a viděl jsem v televizi, jak Američané mají rádi velké a honosné svatby, vráží do toho spoustu peněz, do kytek, hostin, darů a že někteří z nich si berou dokonce hypotéku, je to i tvůj případ? Nebo jste měli malou skromnou svatbu?

Ještě jednou říkám, že nejsem ženatý. Prostě to nevyšlo. Pokud se někdy ožením, určitě ti pošlu fotku... haha. Yeah, u nás tu má většina lidí velké svatby. Vážně to záleží, jestli jsou věřící nebo ne. Jednou jsem byl na svatbě v kostele a trvalo to 3 zkurvené hodiny. Skoro jsem zešílel. Věřím, že jsou to vyhozené peníze. Co je důležité, je láska mezi dvěma lidmi. Nejsme věřící, takže v každém případě nevěřím na manželství.

Jsi spokojený se svým životem?

To záleží na tom, na kterou část si vzpomenu. Přál bych si, abych se víc snažil a některé věci udělal lépe. Představoval bych si, že se musím poučit ze svých chyb a zdokonalit se. Co může člověk víc chtít než hudbu, pivo a střechu nad hlavou. Na zdraví!

Všiml jsem si tvého nového tetování…

Jó, a ještě jich hodně přibude....

A teď k albu… Jste spokojeni s průběhem realizace „As We Burn“? Někde jsem se dozvěděl, že něco haprovalo, nebyl to hlavně MORBID RECORDS? Budete vydávat další alba, pokud budou, opět u MORBID?

Původně jsme měli vydat 2 CD, ale na poslední chvíli nám byl zkrácen rozpočet, a tak jsme museli naložit jak nejlépe to šlo s penězi které jsme měli. Výsledkem je “As We Burn“. Z alba mám radost, protože je to pro nás ještě další úspěch oproti smůle, kterou jsme měli. Do studia máme připravené další skladby a teď jednáme s MORBID a dalšími nahrávacími společnostmi ohledně vydání.

Na obalu jste vy, většinou na obalech jsou vyfoceni heavy metalové kapely a teď i DISINTER, byl to záměr, co vás k tomu vedlo?

Vím, že je to klišé, ale je to něco, co jsme chtěli už dlouho udělat a k albu se to jednoduše perfektně hodilo. Opravdu v tom nebyl žádný jiný záměr.

Jako vždy je to mazec první třídy, velice se mi líbí vaše hudba a provedení skladeb. V některých kusech slyším i staré punkové a thrash kořeny!

Díky. Vlastně jsem zrovna skládal v tom stylu hudbu ke dvou skladbám „Black Seas“ a „When I Die“. Yeah, z každé strany na tebe působí různé vlivy a to je to, co jsem vždycky na naší hudbě miloval. Nikdy jsme se nesnažili tvořit v jednom určitém stylu. To je prostě nuda.

Zvuk je opět o něco lepší, předpokládám, že vznikal v tom samém studiu jako „Demonic…“

Ano, znovu u kormidla s Chrisem a „ONE“ studiem. Tentokrát jsme strávili víc času s bicími a použili jsme dva různé zesilovače. Marshall a Line 6. Line 6 opravdu dokáže zaostřit skřípot kytarového zvuku. Taky jsme použili nějaké nové zařízení při mixu. Na „Demonic“ jsem použil na zpěv tři stopy, basovou, středovou a výškovou, aby měl mocný zvuk. Tady jsem ale udělal jenom jednu stopu s příležitostným překrýváním.

Když se ohledneš za sebe, jak se díváš teď na alba snad až hitové „Welcome…“ , rozmanité „Demonic…“ a když je srovnáš s ultra rychlým a evropsky znějícím „As We Burn“? Jaké rozdíly mezi nimi najdeš ty sám?

Ano, určitě je to tak, jak říkáš... Nicméně mi všechny znějí jako DISINTER.

Rozeber vaše album po textové stránce…

Některé, které jsem psal, mají velmi osobní skrytý význam a ukryté pocity s linkami příběhu. Ostatní jsou spojené s hororem nebo se okrajově dotýkají sci-fi nebo podobných bláznivých věcí. Většinu času trávíme všichni mimo. Použij svoji fantazii, tak o tom to je.

Album má několik nehudebních vsuvek, které se tam hodí, odkud jste je čerpali?

Všechno mluvené slovo jsem si napsal a nahrál sám kromě začátku „Born To Dakness“ Interview With The Vampire“ a části v „Inferno“, která pochází z různých filmů Event Horizon, Spawn, Lord Of The Rings a tak dál...

Nápad udělat reprízu Inferno… co vás k tomu vedlo, mimochodem zní to náramně!

S tím nápadem přišel Mike, protože ta skladba je tak krátká. Takže nám to pomohlo trochu album prodloužit.

Vaše website momentálně pokulhávají, připravujete nějaké vydatné změny nebo co?

Ano, pracujeme na tom, aby co nejdřív byly naše stránky zase v plné síle. Choď na www.disinter.com a sleduj vývoj.

Chystáte nějaké novinky, merchandise, koncerty, atd…

Brzy budeme dělat nový vzhled na trička a budeme pracovat na evropském turné na jaro 2005. Rádi bychom něco pojezdili a udělali nějaký festival tento rok, pokud to bude možné.

Zione, to je ode mne vše, jestli máš něco na srdci nebo na jazyku sem s tim…

Díky za rozhovor Deathere. Jsi obrovská podpora undergroundu!!! Pozdravy do Česka, brzy se uvidíme. Sláva metalu!!! Sláva temnotě!!!


Zveřejněno: 19. 01. 2008
Přečteno:
3924 x
Autor: Deather | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

25. 06. 2021 19:52 napsal/a Grindcorizer
https://www.gofundme.com/f/pre-order-for-no-life-too-short-no-grave-too-deep?utm_campaign=p_cp_display&utm_medium=copy_link&utm_source=customer
22. 06. 2021 02:04 napsal/a Don Decker
Holy parasites
Deather je prumerny malir a podprumerny pisalek!