Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
LLYR

KYU – STTNNRMLLLFCKDP CD 2006 – vlastním vydáním

V r.2004 vznikla v nizozemském Arnhemu kapela KYU, která se z pohledu „odborníka“ rychle zařadila do dnes tak široké škatulky metalcore. Sami členové svůj styl označují za nu-deathcore a předmětem této recenze je jejich debut s velmi svérázným pojmenováním, za kterým nezaostávají ani názvy jednotlivých skladeb. Ostatně, jak již bylo v jedné předchozí recenzi na adresu alba poznamenáno – mnohé lze pochopit, když si do změti písmen dosadíte chybějící samohlásky.

Kyu jsou, i přes rychlé vypuštění prvního alba, služebně stále mladou kapelou a na tvorbě čtveřice seskupené kolem vokalisty a kytaristy Bastarda to je znát. I přes zdůrazňování různých „nu“ a „death“ vlivů se v muzice projevuje silné napojení na HC a jeho napjatou a odsekávanou muziku. Hudba nezapře ani oblíbené inspirační vzory kapely, kterými jsou veličiny jako Meshuggah, Pantera, Soulfly či Dillinger Escape Plan.

První skladba odkryje mnohé z instrumentální podstaty bandy – Kyu zde servírují normální metalcore,v kterém silně převládají odsekávané rytmy a v kterém se příliš nespěchá. Vokály jsou s nezbytným „echem“, ale jinak vcelku standardní s nezbytnou čistou polohou, která se střídá s klasickým řevem. Jednička je tak jakýmsi protahováním svalů před následujícím zbytkem matroše. Už zde ale musím říct, že hudebně je to převážně nuda.

Čtenáři prominou, ale analyzovat zbytek alba skladbu po skladbě je zbytečné. Další skladby se vyznačují těžce průměrnou muzikou se spoustou kil, takže mám pocit přesunu až do funeral doomových poloh, muzika je stále corově sekaná, ale jinak s nulou na ukazateli zajímavosti. Až do č.5 se neobjeví jediná skladba, která by byla alespoň trochu zapamatovatelná, byť studiový zvuk desky je velmi kvalitní. V páté skladbě se konečně objeví nápaditě vystavěná kytarová melodie a tento prvek (melodie a sólíčka) se s úspěchem podaří zopakovat ještě několikrát, přesto to jsou kapky vody v poušti nicoty.

Od šesté skladby sice Kyu mohutně přidávají, přesto to stačí akorát tak na průměr, který má díky stereotypně vystavěným skladbám hráčsky co dohánět. Ptám se: „Proč je na albu tak málo vyhrávek?“ Jsou totiž docela fajn a s přehledem to nejlepší, co kapela na albu předvádí. Jinak ale je to debut se spoustou podivně vystavěných skladeb, které vám v paměti nejspíš neutkví, a kde, pokud jste již nějaký metalcore slyšeli, většinu času pošilháváte po ukazateli časomíry na přehrávači, kdy už to skončí.

Když to shrnu, Kyu jsou snaživou kapelou, která umí vymyslet leckteré zajímavé pasáže a které jde evidentně o moderní zvuk. Na druhé straně je to i na poměry debutu hudba spíše pro velmi trpělivé posluchače.

Čas: 33:31

Seznam skladeb:

  1. NWBGN
  2. BLDLST
  3. HRTBT
  4. SLTHYRTHRT
  5. NMBRNN
  6. RSFST
  7. SNGFHT
  8. DRGD
  9. P

web kapely: http://www.kyuguild.com


Zveřejněno: 26. 12. 2007
Přečteno:
3630 x
Hodnocení autora:
5 / 10

Autor: Marquise | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář