Nejbližší koncerty
  • 17. 05. 2024MÍSTNÍ FESŤÁK 2024 ☆ Nepravidelně pořádaný a pokaždé t...
  • 17. 05. 2024Libido Challenge po třech dobách ledových konečně chřtí d...
  • 18. 05. 2024Nehledali se, až se nenašli. Kiss Me Kojak a Fetch! patří...
  • 18. 05. 2024BELL WITCH (USA) + THE KEENING (USA)
  • 24. 05. 2024MORTHYMER Mysteriózní persona, které dali život členové ...
  • 25. 05. 2024Warm-up festivalu Pod parou míří i do Ostravy! Vystoupí T...
  • 27. 05. 2024NO FUCKER - d-beat & rawpunk z New York City, známý mj. d...
  • 29. 05. 2024Violent Way (USA) + Remdik (SK)
HEIDEN – Andzjel

Diftery – Corrupting The Evolution CD 2007, Grodhaisn Productions

Vydavatelství Grodhaisn Productions se vytáhlo skutečně vydařeným kouskem a to novým albem slováků Diftery – Corrupting The Evolution.

Jak už to tak bývá, obal prodává album a myslím, že zde se dá říci, že obal je velice povedený, snad jen škoda, že ze zadní strany je totožný motiv, jako z přední, ale přesto, vizuální dojem velmi kladný. Ovšem to co se děje na kotoučku samotném tento pozitivní dojem ještě zlepšuje. Výborný a pestrý brutal death podle americké školy, inu musím přiznat, že to slovenským bratia žeru. Sjíždím to už asi po dvacáté a vzhledem ke krátké stopáži celého alba zde slovo nuda nemá prostor. Také mě velmi pobavily názvy skladeb, například poetický titul „Masturbace mé 13leté sestry“ skutečně nemá chybu.

Song „Rectal Menses“ bych zřejmě označil za nejpovedenější, obsahuje pěkné, téměř zamilované sólo, které by tu asi málokdo čekal. Musím uznat, že nejen tímto nenásilným způsobem zakomponování sóla mě Diftery okouzlili, také jejich pracování s rytmem a flažolety jsou perfektní.

Negativních prvků zde naštěstí moc není a mě osobně bouchly do uší pouze dva. V první řadě zpěv. Ten se mi zdá příliš monotónní a zahuhlaný v částech, kde je rychlejší frázování, možná je to zvukem v druhé řadě, který jsem chtěl původně pochválit, ale po čase jsem zjistil, že mě ruší ještě příliš výrazné kopáky – ne hlasitostí – ale zvukem, strojovým a umělým. Jinak ale bubeník předvádí výborné výkony.

Celkově je jasné, že Diftery hodně poslouchají své americké vzory, na závěr alba také uctili jedny z nich, jmenovitě Disgorge, povedenou cover verzí z alba „She Lay Gutted“ – „Womb Full Of Scabs.“ Kapela má určitě ještě na čem pracovat (ostatně, která kapela nemá), ale Diftery mají našlápnuto výborně a já jim držím všechny palce.

Na závěr bych snad ještě zmínil, že jsem je viděl minulý rok v Liptovském Mikuláši a tak mohu jen a jen doporučit také živé vystoupení, tenkrát se jim to velmi povedlo, jestli je to jejich standart, světe třes se!

Čas: 26:23

Seznam skladeb:

  1. Corrupting…(intro)
  2. Sars
  3. Masturbation Of My 13 Years Old Sister
  4. Tsunami
  5. Katrina
  6. Rectal Menses
  7. Stinking Egg
  8. Eviscaration Of The Enemy
  9. Womb Full Of Scabs

Zveřejněno: 07. 07. 2007
Přečteno:
3405 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář