Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
HUSMAN FEST

Jak už mnozí z vás víte, není to tak dávno, co se jihočeští grindeři INGROWING rozloučili se svojí dosavadní stájí Obscene Production a rozhodli se zkusit štěstí jinde.

Možná jste čekali, stejně jako já, že zakotví u nějakého nadějného zahraničního labelu, ale stala se věc nevídaná. Grind corová naděje vydá své nové album opět v Čechách. Novým vydavatelem se nestal nikdo menší než tuzemská pobočka Sony Music BMG (dříve Bonton) nadnárodní korporace Sony Music a BMG.

Produkční Sony Music I. Prokůpek k tomu dodává: „Ingrowing nám učarovali - ani ne tak stylem, jaký produkují. Ten bych si nepustil ani kdyby mě mučili, ale především tím, že se zvýšila poptávka na Asijském kontinentě po jejich albech. Jak je známo, tak právě tento kontinent je nejlidnatějším kontinentem všeobecně. Z tohoto důvodu se rozhodlo vydavatelství Sony Music udělat jakýsi kompromis a vydat první grind corovou kapelu ve své dosavadní historii.“

Tímto se do edičního plánu vedle Wohnout, Anety Langerové, Bratrů Nedvědů a třeba Vladimíra MIšíka dostali novopečeně i Ingrowing.

Pan Prokůpek dále dodává: „Nejde jenom o peníze, i když první náklad počítá se 100 000 kusy nového CD, jde především o to, ukázat, že i u nás máme nadějné interprety.

Jak se zdá, tak se máme na co těšit. Podle vydavatelství Sony Music BMG se lépe bude prezentovat český hudební produkt, pokud Vlakin a spol natočí nové album v rodném, tedy českém jazyce. To byla také jediná podmínka ze strany vydavatelství, kterou ukrýval nedávno podepsaný kontrakt.

Opět citujeme pana Prokůpka: „ Český jazyk je důležitý vývozní artikl. V podstatě je jedno, v jakém jazyce je text zařván, ale v tomto případě je důležité vědět, že právě pro Asijský kontinent působí čeština více exoticky než angličtina. Kultura MC Donald´s je všudypřítomná, a někteří lidé jsou díky tomu na anglický jazyk v písních doslova alergičtí. Oproti tomu je čeština milým překvapením! Proto je dobré, že skupina kontrakt podepsala a nové album bude v češtině.“

Z tiskového prohlášení vydavatelství na: www.sonymusic.cz se mimo jiné dozvídáme: „Mezi soudobé vývozní artikly řadíme především italské hity Michala Davida a nekompromisní písně hudebních interpretů INGROWING. Nová alba jsou naplánována na jaro roku 2008 a již nyní se spolu s námi můžete těšit na turné obou protagonistů. Michal David se chystá na několik koncertů po Jižní Itálii. Ingrowing se opět vydají na Asijský kontinent.“

Na dotaz zda uslyšíme skladby Ingrowing i v rádiích, třeba ve spřízněném rádiu Bonton již produkce Sony Music neuvádí konkrétní odpovědi:“V tomto duchu jsme ještě nepřemýšleli, jistě uznáte, že se do programového playlistu běžných rádiových stanic hudba Ingrowing nehodí Na druhou stranu by bylo dobré, aby se o novém albu skupiny dozvěděli i lidé v Čechách. Tudíž vám na tuto otázku ještě neumím odpovědět.“

Skupina Ingrowing se k tomuto tématu nesmí, vzhledem k podepsanému kontraktu, vyjadřovat. Nám se však podařilo zjistit, že za kapelu kontrakt podepsal leader Vlakin a podle všech spekulací jde o přislíbení nejméně tří alb. V době uzávěrky pro tento článek se nám nepodařilo získat vyjádření bývalého vydavatele. Nicméně už teď je jasné, že Ingrowing neuvidíme na Obscene Extreme 2007, ale spíše na prestižním festivalu Rock for People či Noci plné hvězd.


Zveřejněno: 22. 03. 2007
Přečteno:
4009 x
Autor: Dr. Kydy | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

22. 04. 2008 08:30 napsal/a grind
ROK STAREJ VTIPEK.....
Je vidět že i přes rok starej fórek stále funguje .... Snad ani není možný kolik lidí tomu uvěřilo :o))) !!!
23. 05. 2007 22:32 napsal/a Tom
blbost
To je blbost, preci by se takhle nezaprodali. Ale nejmladsi fakt nejsou :-)
23. 05. 2007 22:18 napsal/a manafob
jo
presne tak rikal jsem to Vlakinovi taky, ale on mi rekl ze uz neni nejmladsi takze jde na jistotu :-)))))
23. 05. 2007 20:37 napsal/a Tom
Tak nevím
Nevím, jestli je to správná volba kluci. Přeci jen Sony music s grindem nemaj moc zkušeností. Nebylo by lepší se vyprdnout na peníze a zkusit nějaký zahraniční label???
02. 04. 2007 11:52 napsal/a Igor
aha
aha, Dr. Kydy ... :-)