Nejbližší koncerty
HEIDEN – Andzjel

ACTION - Weeping Of Angels CD 2005 - Deadbutcher Records

Intro s neradostnou atmosférou, u kterého si máte představit „peklo na Zemi“, po němž přichází nevyhnutelný „Konec“, kopírující melodii vstupních kláves Hell on Earth a rozvíjející tu neblahou situaci v jejíž závěrečných titulcích skví se poslední The End na rozloučenou.

Tepličtí Action nenechávají nic náhodě a od začátku do konce servírují nekompromisní metalcore zámořského i evropského ražení v jednom. Zpoza Atlantiku vypůjčují slayerovskou taktiku lídrů new school hard core Hatebreed narubávajíc na ni severské metalové breaky. Nejblíže mají k holandským Born From Pain, s kterými taky sdíleli nejedno pódium. Vlastně proč nezmínit i další kapely, s kterými koncertovali povětšinou v zahraničí? Aspoň bude mít čtenář větší představu, odkud čerpalo podvědomí hudebníků, z něhož i feeling a obsah aktuálního alba krmen byl. Sami Action zmiňují inspiraci starými harcovníky jako Madball nebo Ryker´s. Já bych klidně přiložil pod kotlík i Strife nebo Earth Crisis, které straight edge část teplické drtičky jistě zná. Z těch spolukoncertujících kapel zmíním třeba Most Precious Blood, Maroon nebo Hatebreed; z fesťáků Hellfire festival v 2003.

„Tolik vyjmenovávání! K čemu?“ – řeknete si. Inu z těchto končin se vychází. Každý je něčím inspirován. Přirovnáním snad nikomu neublížím. Nějak se to podat musí, ne? Kluci jsou ještě mladí. Zhruba čtvrt století za sebou. Mnoho před sebou. Hafo ambicí, zdravý rozum, pořádný mazec; riffuje se ukázkově, zasekává, škube, naléhavě řve až skoro káže, jací jsme zmrdi, jenže s notnou dávkou nadhledu, bez křečovitosti a trapnosti… Během pětatřiceti minut máte jasno. Vše sedí jako prdel na hrnci, akorát jsme to už nesčetněkrát slyšeli. Je mi líto, že nemůžu vynášet vzhůru k piedestalům patřícím mistrům žánru. Přitom absolutně není co vyčítat. Dobrý zvuk, zdravá agrese. Já v některých momentech téměř rozbil pokojíček jak mi pěsti a kopačky lítaly u domácího moshe…

Chce to ještě trochu času, možná i nějakého zručného producenta, který by vytáhnul z kluků více osobního kouzla. Weeping of Angels je po všech stránkách dotažené album, které si zamiluje každý fanda metalcore, a především ten, který nemusí melodie za každou cenu. Pokud chlapi najdou definitivní ksicht, půjdou mnohem výš a mnohem blíž stupňům vítězů světové metalcoreové scény. Co se České republiky týče, contest vyhráli už v roce 2002, když vydali celkově druhý, jinak první realase pro slovenské Deadbutcher Records s názvem Can Evil Be Beautiful, a min. dvakrát obhájili titul českých metalcoreových průkopníků (když pominu skladby na různých samplerech a kromě aktuálního alba vezmu v potaz i splitko s Crowleys Passion). Zajděte si na koncert a pochopíte. Mazec!!! A od srdce!

Čas: 34:30

Seznam skladeb:

  1. Hell On Earth (intro)
  2. The End
  3. Dead To Me
  4. Believe In This
  5. Angel Face
  6. Tears Of The Sun (intro)
  7. Last Day Ever
  8. Weeping Of Angels
  9. Another Life Taken
  10. Kingdom Of Hatred
  11. ...From Ashes... (outro)

Web: www.actiontphc.cz.tf, www.myspace.com/actionmosh, www.deadbutcher.sk


Zveřejněno: 27. 02. 2007
Přečteno:
3416 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Skořepa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář