Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

HEROD - Rich Man\'s War... Poor Man\'s Fight CD 2006, Lifeforce Records

O formaci Herod jsem se poprvé doslechl před pár týdny - jde o newyorskou skupinu, která o sobě sama prohlašuje, že pokud jste fanouškem Metallicy, Megadeth, Iron Maiden, Judas Priest a Pantery, pak Herod jsou skupinou pro vás. Na svém kontě mají od roku 2000, kdy vznikli, již tři CD a právě jejich třetím počinem je album Rich Man's War... Poor Man's Fight.

Zpočátku jsem si nebyl jistý kam kapelu podle obalu alba zařadit. Kráčející postava muže s kufříkem nabitým penězi, a navíc název alba mě vedly spíše k dojmu, že půjde o nějaký progresivnější projekt, což bylo ale v rozporu s tím, co kapela psala na svých stránkách. S mírnými obavami, a rezervou kterou mám vůči americkým kapelám, jsem se tedy pustil do poslechu.

Z reprobeden se již při první skladbě na posluchače vyvalí hudba někde na pokraji speedmetalu a thrashe, skladba Assimilation. Když zabrousíme trochu do historie, tak je styl kapely ne nepodobný Edguy v období před vydáním Vain Glory Opera. Podobné vyznění má i zpěvákův hlas, zvuk alba je však mnohem lepší, než u Edguy na Kingdom of Madness. Přeci jen 11 let je znát.

Když se tak člověk prokousává albem dál a dál, zjistí, že ve stylu otvíráku alba se odvíjí i naprostá většina skladeb - One Life to Burn, Lies and Betrayal a vlastně kromě All Night a Forever všechny zbylé skladby alba. Zvláště v písní All Night je slyšet vliv Edguy, ať již vědomý či nevědomý. Vše ovšem stále v dobách jejich počátků.

Jedinou baladou alba je Forever. Je pravda, že z počátku má tato balada velmi příjemný nájezd a má ambice na zvednutí kvality alba. To bohužel zabije vyječený refrén a jsme zpátky na průměru. Spíše pod.

Já osobně jsem byl dost zklamán. Od kapely, která vydá sebevědomé prohlášení, ve kterém vyjmenuje pět z největších metalových ikon bych čekal opravdu mnohem víc. Fakt je bohužel takový, že kapela zapadá do šedi kapel typu Metalium, Eterna či Lost Horizon. Herod se sice občas snaží, ale obávám se, že jejich invence nestačí na to, aby z této nepřehledné skupiny kapel vystoupili a dosáhli něčeho většího. Alespoň zatím.

Čas: 39:50

Seznam stop:

  1. Assimilation
  2. All Night
  3. One Life To Burn
  4. Lies And Betrayal
  5. The Fire
  6. Broken Promises
  7. Forever
  8. The Ring
  9. Grand Design
  10. Journey Of Creation

Web: http://www.herod.cc/


Zveřejněno: 26. 02. 2007
Přečteno:
3435 x
Hodnocení autora:
4 / 10

Autor: Pushkin | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář