Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

SUN.HAS.CANCER – burn! CD 2007 - samovydání

Už je to nějaký ten pátek, co jsem se setkal s tvorbou rokycanských sun.has.cancer poprvé. O to víc jsem byl zvědavý na nový počin s názvem burn!, který vyšel z kraje tohoto roku. Dopředu musím napsat, že mi chvíli trvalo, než jsem do muziky jejich proniknul. Podobně jako na předchozí nahrávce Kamikadze spirit, z roku 2003, jde o mix elektroniky a metalu. Oproti předchůdci však burn! Působí kompaktněji a vyhraněji. Navíc zde převažují spíše samplíky a jiné elektronické vychytávky – vše ku prospěchu věci. Jediné, co mi na sun.has.cancer opravdu nesedí je uřvaný vokál Honzy Zoubka (jinak též Feeble Minded), který křečovitě deklamuje jednotlivé texty do docela nápadité muziky. Nicméně, a to je jistý paradox, zároveň mi trochu vadí, že je ve výsledném mixu zpěv dost utopený.

Muzika je, jak už jsem napsal, docela nápaditá - i když jak se to vezme, podobně hraje v dnešní době venku spousta kapel. Na druhou stranu v naší malé vlasti takhle moc kapel nehraje a věřím tomu, že sun.has.cancer budou příjemným zpestřením každé undergroundové akce. Koho mi kapela opravdu hodně připomíná je stará partička Thing About Mutation. Oproti nim však sun.has.cancer něco chybí. Možná je to větší energičnost jednotlivých kompozic… nevím. Těžko soudit a srovnávat, když možná ani kapela samotná T.A.M. nezná (třeba se mýlím). Na každý pád mě na albu burn! hodně baví skladba School of Pain, která skvěle rozehrává taneční motiv a agresivitu tvrdých kytar… místy připomíná Ministry nebo Pain. Dále pak následující Ritual, který má chytlavou ústřední melodii a klipovka Reset Me, která celé album otevírá. Mocně by mě zajímalo, jak sun.has.cancer hrají naživo, takhle z CD mi místy připadají trochu sterilní, ale věřím tomu, že živá produkce mixlého elektra s tvrdými kytarovými plochami, živým bubeníkem a sličnou baskytaristou budou energickou bombou pro každého diváka.

Seznam skladeb:

  1. Reset Me
  2. Hippie in Blafl
  3. Miss(take)
  4. Down to the Hole
  5. The Meaning of Life
  6. School of Pain
  7. Ritual
  8. Old Rhythms of a Revolt
  9. Industrial God
  10. Video-clip (Reset Me)

Čas: 30:07

www.sunhascancer.com


Zveřejněno: 14. 02. 2007
Přečteno:
3552 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Agos | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

30. 11. 2007 11:00 napsal/a Insahn
podobne hrajici kapely
Agos: Pls, moh bys mi dat tip na nejakou podobne znejici kapelu? Stale marne hledam. Nejblizsi mi prijdou kmfdm a tak trochu vzdalene mortiis. Dal nic.
24. 02. 2007 20:29 napsal/a Agos 2 antcha
dal nedal
Je fakt, ze by se mi lepe povidalo o chybach v clanku, kdybych vam dal lepsi hodnoceni... ale cert to vem :-) Asi jsem od vas cekal vic ... nicmene co clovek, to nazor. Petr Koral vas treba vynasi do nebes...
23. 02. 2007 14:33 napsal/a antcha -shc-
to agos
Tys nam teda dal...!;-)
18. 02. 2007 22:27 napsal/a Agos
2 Michal
Jasne, ale tady se uz na automaticke opravy nemuzu vymlouvat :-)... uz se tesim, az tato recenze zmizi z hlavni stranky :-)
18. 02. 2007 21:36 napsal/a Michal
mistr tesař po čtvrté v jednom článku...
Další chyba: název minulého alba je Kamikaze Spirit a ne KamikaDze Spirit.