Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

EKTOMORF – Outcast CD 2006 Nuclear Blast

Když jsem vkládal promáč maďarské kapely Ektomorf do CD přehrávače, ještě jsem netušil, že mi v něm zůstane tak dlouho. Předchozí album „Instinct“ mě bavilo víc než poslední alba (v té době) Sepultury i Soulfly dohromady. Jako by Maďaři nasedli na energickou vlnu, kterou šířila Sepultura v době, kdy v ní byli oba bratři Calaverové. I Ektomorf je založen na bratrském tandemu kytaristy, zpěváka Zhltána Farkase a baskytaristy Casba Farkase. Jediné, co jsem jim tehdy vytýkal byla ona podobnost s již zmiňovanými spolky.

Dopředu musím ale napsat, že mě album „Instinct“ natolik bavilo, že jsem se moc těšil na novinku „Outcoast“. A ta mě nezklamala… opět valivé sepulturovské riffy, opět nakřáplý cavalerovský hlas a opět mix HC, thrashe a maďarského folklóru. V podstatě bych byl asi zklamán, kdyby kluci začali hrát úplně něco jiného… takže jim tu podobnost nebudu vytýkat. Navíc, koncertně má tahle partička tolik energie, jak málokterá „světová“ banda.

Nové album „Outcast“ mě ale začalo bavit neskutečně moc, a tak jsem ho vyndal z přehrávače až po sedmi hodinách. Když má tato novinka v průměru třicet minut, tak si můžete spočítat, kolikrát jsem ji slyšel za sebou. Pravda je, že jsem při poslechu maloval byt a byl jsem líný s ulepenýma rukama měnit obsah CD přehrávače. Na druhou stranu jsem mohl CD vypnout. Ale to jsem neudělal. Opět notná dávka energie, která se na albu nachází vás doslova přizdí k zemi, v mém případě mě málem shodila ze štaflí. Ektomorf mají tu výhodu, že dopředu nemáte tušení, co na vás vybalí za chvíli. Jestli zvuk didgeridoo nebo sitáry. Mix metalu a cikánské muziky (Ambus in the Night), brazilskomaďarských akustických rytmů (Who Can I Trust) či neskutečně hitového death/thrash metalu (Chamunda). Už dlouho mě nějaká partička tolik nebavila z alba, stejně jako na koncertech… proto neváhejte a sežeňte si album a hlavně navštivte koncert 8. 2. 2007 v pražském klubu Bordo.

Čas: 38:51

Tracklist:

  1. Outcast
  2. I Chocke
  3. Ambush in the Night
  4. I´m Against
  5. We Rise
  6. Red I
  7. Who Can I Trust (Pratet)
  8. Leave Me Alone
  9. Fuel My Fire
  10. I Confront My Enemy
  11. Hell lis here
  12. Chamunda

www.ektomorf.com

www.nuclearblast.de


Zveřejněno: 28. 01. 2007
Přečteno:
3568 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Agos | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

07. 02. 2007 12:05 napsal/a MO(n)K metalnation.cz
Naprostý souhlas
Kapela která je Soulfly víc, než Soulfly samotní. Aneb maďarsko-brazislký guláš! Pekelně se těším na jejich akcičku v Bordu v Praze!
30. 01. 2007 12:46 napsal/a max
ufff
tohle hrala sepultura pred 10ti lety....