Nejbližší koncerty
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Zůčastněné skupiny: ETHEREAL PANDEMONIUM, MATER MONSTIFERA, IMMORTAL TEARS + Inflammatory. Hosté: Rites Of Undeath, Atra Cruor & special Guest ISACAARUM

Zastávky:

29.11. 2003 ? Trhové Sviny ( 118 platících)

06.12. 2003 ? Bratislava ( ZRUŠENO)

13.12. 2003 ? Praha Hells Bells ( 126 platících)

20.12. 2003 ? Pardubice Atomic ( 130 platících)

Nápad, uspořádat toto malé turné těchto tří podobně zaměřených a přesto tolik odlišných kapel, vznikl již někdy v průběhu léta r.2003. Nic tedy nebránilo tomu, aby se domluvily termíny a hurá na věc.

První zastávka byla naplánovaná na 29.11.2003 a místem konání bylo určeno malé městečko na jihu Čech, tedy Trhové Sviny. Akcička se konala v celkem příjemném prostředí Rest. U Čáhů za účasti sk. ETHEREAL PANDEMONIUM, MATER MONSTIFERA, IMMORTAL TEARS, INFLAMMATORY, RITES OF UNDEATH a začínající partičky ATRA CRUOR. Posledně jmenovaní také celou akci zahájili a tim vlastně zazněl pomyslný startovní vystřel pro UTT 2003.

Jak již bylo napsáno, pro Atra Cruor to byl první koncert a musím se přiznat, že jim celkem vyšel. Je sice prvda, že při jejich setu byla cítit jakási nervozita a svázanost, ale s přihlédnutím na výše napsané by bylo hloupé něco vytýkat. Jako druzí v pořadí se na podium přivalili pražští Inflammatory a s klidem angličana na nás vyvalili příjemnou porci death metalu. Od posledního koncertu, který jsem měl možnost slyšet se kluci hodně moc zlepšili a určitě by bylo dobré zde vyzdvihnout zpěv. Skutečně povedené vystoupení. Po Inflammatory nastoupili slovenští Ethereal Pandemonium a po krátké zvukovce fanouškům naservírovali příjemnou porci směsice blacku a doomu. Vokalistka slovenské skupiny je velmi pohledná děva a její hlásek byl též andělský a proto při setu Ethereal Pandemonium bylo celkem zajímavé sledovat platonicky zamilované tváře mužské populace fanoušků, které hovořily za vše. I pro mě jsou Ethereal Pandemonium velkým překvapením. Po vystoupení sloveské kapely Ethereal Pandemonium se na podiu seřadila domací formace Mater Monstifera a přehrála fanouškům celkový průřez její tvorby. Zazněly skladby z dema Svíce Života i z aktuálního počinu Sepsáno Krví. Mater Monstifera poodkryla i něco málo z připravovaného CD, které by se mělo spatřit světlo světa někdy v průběhu tohoto roku. Třičtvrtě hodinka utekla jako voda a na prknech, co znamenají svět se objevila pardubická sebranka Immortal Tears. Nevím, zda má smysl nějak zvlášt komentovat jejich vystoupení. Za zmínku snad jen stojí, že u Immortal Tears došlo k personální rošádě na postu kytaristy. Nic to však neubralo na jejich kvalitě a Immortal Tears nahustili fanouškům do hlavy řádnou porci dusk metalu. Poslední kapelou tohoto večera se stali pražští Rites Of Undeath. Pro mě do té doby uplně neznámá banda a o to větší překvapení následovalo. Rites Of Undeath mixují ve své tvorbě prvky black metalu a starého dobrého thrashe. Hodně dobrá záležitost nemluvě o kvalitní nástrojové zručnosti všech členů, zejména pak kytaristů. Následují nezbytné přídavky a večer je u konce. Necelých 120 platících lidiček vytvořilo příjemnou kulisu a s přihlédnutím na celkem povedený zvuk všech přítomných kapel musím celou akci prohlásit za vydařenou. Nyní už následuje pouze úklid sálu a hurá do peřin. No?. Tedy jak kdo. Druhý den se dozvídám, že sk. Inflammatory po skončení akce domu neodjela. Kluci úplně normálně rozbalili stan přímo před hospodou a v klidu přenocovali. Upozorňuji, že bylo 1. Prosince  a teplota se pohybovala kolem ?1 st.Celsia ?ufffff?..

O týden později se mělo vše přesunout do Bratislavy, ale kvůli problémům s místem konání koncertu se musela tamní zastávka zrušit. Následuje tedy týden relaxu a po té se Unholy Trinity Tour 2003 přesouvá do pražského klubu Hells Bells.

V Praze opět zahajují Inflammatory, kteří velmi příjemně nažhavili přítomné obecenstvo. To se během večera dle informací klubu rozrostlo na necelých 130 hlav, což je číslo velmi uspokojivé. Po Inflammatory nastupují slovenští Ethereal Pandemonium, ale jejich set tentokrát nesleduji. Ovšem dle ohlasů publika se určitě líbili. Jako třetí v pořadí nastoupila Mater Monstifera s totožným play listem jako v Trhovkách. Od třetí skladby se začalo parádně pařit a tento Hell s každou skladbou sílil.Hlasité ovace publika pouze podtrhly tuto skvělou atmosféru. Něco málo po deváté hodině přichází na podium famozni frontmen Grief a s sebou přivádí zbytek Immortal Tears. S přehledem navazují tam, kde Mater Monstifera skončila a přítomným fans dávají co proto. Opravdu velmi povedené vystoupení. Je určitě na místě poděkovat přítomnému zvukaři za velmi precizní práci. Pomalu, ale nezadržitelně se blíží policejní desátá hodina večerní a to neznamená nic jiného, než konec hudební produkce. Nesnesitelné vedro a naprosto vydejchaný vzduch nám všem velí navšívit výčep a trochu se schladit. Následuje parádní afterparty u distra I.F.A.records, kde kromě brutálního smíchu je slyšet zejména Destructor (voc.-Mater Monstifera), jak pouští , společně s Ethereal Pandemonium, uzdu svým pěveckým pudům.

Poslední zastávkou UTT 2003 jsou Pardubice. Akce se konná ve velmi příjemném prostředí klubu Atomic, který dříve sloužil jako protináletový kryt. Celkem veliké podium, kvalitní světla a zejména pak zvuk, bylo dobrou předzvěstí kvalitního koncertu. Kapely zde vystupují v pořadí Inflammatory, Immortal Tears, Mater Monstifera a jako specielní vánoční host se představili úchylní Isacaarum. Byl to opět vydařený koncert. Všechny zůčastněné kapely předvedly kvalitní výkon a tak se tato akce stala důstojnou tečkou celého turné. Do Pardubic se dle pořadatelů přišlo podívat 130 platících fanoušků. Co říci závěrem? Celkem povedené turné s uspokojivou návštěvností. Doufám, že se nám v příštím roce povede uspořádat něco podobného se stejně kvalitníma kapelama jako letos.

 


Zveřejněno: 07. 01. 2004
Přečteno:
3304 x
Autor: Yvor | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář