Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
INSANIA

Metalswamp č.28 je tady - oslavte Vánoce black metalem!

Máme tu letos poslední Metal Swamp a jak už je zvykem, bude zase něco extra. Již samotný výběr kapel mluví více než jasně. TROLLECH, HROMOVLAD(SK), SOLFERNUS, STÍNY PLAMENŮ, UNCLEAN, PANYCHIDA – tak toto je šestice, která se předvede v prostorách brněnského Svatoboje.

TROLLECH funguje od roku 1999, kdy Asura Godwar Gorgon's Ray a Lord Morbivod dali této kapele duši. Rok poté vychází demo Dech pohanských větrů. Debutní CD na sebe nechalo čekat dva roky. Vychází roku 2001 u Eclipse productions (nyní Long Ago records) pod názvem Ve hvozdech. Do kapely přichází nová tvář. Tou je Johannes a ještě týž rok kapela natáčí další a materiál. V roce 2002 vychází cd Synové lesů, 2003 následuje velice úspěšné V rachotu hromů a EP. Trollech hodně koncertuje a dostává se tak do podvědomí nejen v České republice. Po EP Tváře stromů se Trollech odmlčel až do roku 2005, kdy vychází ochutnávka v podobě dvou skladbového split EP se Sorath. V září kapela natáčí další řadové album, tentokráte se živým bubeníkem. V prosinci 2005 je pořízen záznam živého vystoupení, jež spatřil světlo světa v květnu 2006. Z kapely zároveň odchází Johannes a připravuje se vydání CD Skryti v mlze u německého labelu Ketzer records. Koncem června je album již k dostání a sbírá velice kladné ohlasy. Kapela odehrála několik koncertů pouze ve dvou, tj. Asura Godwar Gorgon's Ray a Lord Morbivod, jak u nás tak i v zahraničí. V současní době se na postu druhého kytaristy Trollech usadil Tomáš “Kofi“ Kofroň. Ten bude mít v brněnském Svatoboji premiéru, a co více…..Trollech v Brně vystoupí i s živým bubeníkem. Tím bude Lord Sheafraidh ze spřízněných Stíny plamenů, takže je nač se těšit.

HROMOVLAD je v nynější době asi jednou z neuznávanějších slovenských kapel, hrajících Slavonic black metal. Od roku 2003 mají na svém kontě 3 way split CD s Algor a Korium. Loni vyšlo čtveřici Vlad Beelphegor, Mysticus, Mathias a Slavfist (mimo jiné bubeník Algor) debutní CD s názvem Vládca lesov, skalných stien (vydalo Long Ago records). Jejich rychlý, lehkou melodikou nasáklý pagan black metal si získal ve velice krátké době spoustu fans nejen v Čechách a na Slovensku, a to i díky skvělým koncertním vystoupením.

SOLFERNUS vydává label Shindy productions. Už toto samotné je jistou zárukou kvality a podíváme li se do sestavy, kde působí Igor (Root, Equirhodont, …), Tom Corn (Despise…), Parambucha (Asgard…) a Khaablus….co si přát více. Po demu Diabolic Phenomenon (2003) a debutu Hysteria in Coma (2005) se vrylo jméno Solfernus do paměti nejednoho posluchače. Apokalyptický black metal plný zběsilých rytmů s až strojově přesnými a rychlými bicími, vše doplněno o havraní vokály a na živo skvělá show, tak toto všechno skrývá jméno Solfernus.

STÍNY PLAMENŮ vznikli původně jen jako studiový projekt, u jehož zrodu stál Lord Morbivod a Rabě Naj. Vsazeno bylo na netradiční pojetí textů, které jsou směřovány do fascinujících prostor pod městem Plzeň – kanalizací, odkud jest čerpána inspirace a v nichž se odehrává řada příběhů, které Stíny plamenů ve své hudbě kloubí s nespoutaným melodický black metalem švédského střihu. Od roku má kapela na svém kontě pěknou řádku nosičů, o jejichž vydání se postaralo německé vydavatelství Barbarian Wrath. V nedávné době se z projektu stala plnohodnotná kapela, jež v sestavě Lord Morbivod, Lord Egon a Lord Sheafraidh koncertuje u nás i v zahraničí. Těšit se můžeme na písně staršího data, ale i na zbrusu nový materiál, který se objeví na připravovaném albu Odpadní galerie příštího roku.

UNCLEAN se na české scéně pohybuje od roku 1993 a svým temným mystikou nasáklým střednětempým black metalem oslovují posluchače dodnes. Co se hudebních nosičů týče, nejedná se sice o kapelu nikterak plodnou, ovšem alba jsou velice dobře propracovaná, a z jejich atmosféry opravdu běhá mráz po zádech. V současné době Unclean připravuje nový materiál, jež se objeví i v play listu připraveném pro prosincové vystoupení.

PANYCHIDA je poslední ze šestice, která se zanedlouho představí na prknech brněnského Svatoboje. Co se týče doby působení na scéně, je Panychida nejmladší kapelou. Její vznik se vztahuje k letopočtu 2004. Letos z tábora Panychidy vzešlo promo 2006, jež slouží především k seznámení s tvorbou. To se setkalo s velice kladnými ohlasy. Hybrid melodického black metalu s kombinací heavy metalových rifů a příměsí snad všech odnoží metalu. Jejich hudba se asi nejvíce blíží ke tvorbě Falkenbach, přičemž nejde o kopii. V současné době má kapela natočený materiál na CD, pro který hledá vydavatele.

Z celého koncertu bude pořízen obrazový záznam, jež bude použit pro připravované DVD, které vyjde začátkem roku 2007. Mediálním partnerem je, jak již se stalo zvykem, brněnské AZ rádio a nespočet metalových webzinů, kterým za podporu našich akcí tímto děkujeme.

Akce vypukne v sobotu 16.12. v 18:00 na staré dobré adrese (KD Svatoboj, Brno Husovice, Cacovická 12) - takže neváhejte a nenechte si ujít tuhle akcičku!

Raven (Metalswamp)

Související linky: 


Zveřejněno: 12. 12. 2006
Přečteno:
3388 x
Autor: Marquise | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář