Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

Clonecircle – Superimposed CD 2006, Midget Records

Konečně... něco zajímavého, netradičního a celkem originálního.Dámy a pánové, kdo neznáte, zaznamenejte existenci vcelku nové gothic/industriální kapely z Dánska, která se jmenuje Clonecircle.

První dlouhohrající počin, jež právě recenzuji, se Dánům rozhodně povedl. Než se dostanu k hudbě, musím pochválit cover, který je skutečně velmi pěkně udělaný a hlavně je z něj cítit stejná atmosféra jako z hudby samotné. Hudebně se Clonecircle pohybují vcelku přesně na pomezí obou stylů, které si vetkli do škatulky sobě přisouzené. Neznám moc kapel, které se pohybují v tomto spojení dvou žánrů, každopádně Clonecircle mě opravdu berou. Nemohu říci, že by se jednalo o kdovíjak světa borné nápady, ale jejich podání zní opravdu přesvědčivě. Hodně je také cítit ovlivnění legendárními Type O Negative nebo Tiamat, což ale rozhodně nevidím jako překážku, právě naopak. Sem tam by se dali zaslechnout i Pain, ovšem jejich vlivu se Clonecircle vcelku úspěšně vyhýbají.

Další velké pozitivum je výborně vyvážený zvuk. Všechny elektronické prvky mají hlasitosti výborně srovnané, že i jemné detaily jsou slyšet a hlasitější zvuky nepřehlušují. Bicí, kytary i zpěvy jsou nazvučené nadstandartně.

Ovšem nevidím to pouze idylicky. Cd je celkem dost dlouhé a hlavně songy nejsou vyvážené, některé svou atmosférou mrazí až do morku kostí, ale je tu pár skladeb, které inklinují spíš k plytkosti. Nebudu rozebírat jednu po druhé, protože jich je hrozně moc, ale musím říci, že hned druhá po intru - In Your Head mě totálně dostala, to je úžasné spojení právě industriálu s gothicou.

Nebudu to protahovat, až na zmíněné nedostatky mě prvotina hooodně moc zaujala a věřím, že další cd už bude za více bodů. Každopádně, poslouchá se to výborně.

Čas: 51:34

Seznam skladeb: 

  1. Descent
  2. In Your Head
  3. Superimposed
  4. Soulman
  5. Freak Like You
  6. Mirror
  7. Waiting For The Kill
  8. Paper God
  9. Hate Me
  10. Anatomy of Hate
  11. Neverminded
  12. Ghost
  13. Ascent

Web: www.clonecircle.com 


Zveřejněno: 21. 11. 2006
Přečteno:
3454 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář