Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

16.9.2006 – METALOMANIA II. – Zubčice u Českého Krumlova MATER MONSTIFERA, ANIMATRONIX, DESTRUKCE, CRAWALL, WHO KILLED MARILIN, NIENOR

Právě tento víkend se dočkala akcička nesoucí název METALOMANIA již druhého pokračování a sestava slibovala opravdový stylový guláš. Jelikož mě klátila svině chřipka, vůbec jsem nevěděl, zda se do hlubokých lesů na křižovatce Kaplice – Velešín – Český Krumlov vypravím. Pohodlně jsem se tedy okolo páté uvelebil k televizní obrazovce a v klidu vychutnával vítězné tažení českobudějovického hokejového klubu proti pražské Slavii. Jak se postupně blížil konec hokejového utkání, začal jsem si připadat jako schizofrenik, jemuž jeden hlas říká “Vole, jsi marod. Zůstaň doma…” a druhý mu deathovým murmurem říká “Nebuď piča a koukej mazat za kulturou!!!”. Hádejte, který vyhrál.(smích)

Pro jistotu jsem do sebe nasypal Paralen, Acylpyrin, kapky do rypáku, sirup na kašel a další medikamenty… Asi tři minuty jsem ukecával svoji drahou polovičku, ať jede se mnou.

O pět minut později již sedíme v autě, opouštíme Business Pigs Town (rozuměj Trhové Sviny) a valíme to směr Zubčice. Asi po deseti minutách mi Michaelle povídá, kudy že to jako jedeme. Jelikož mám po hokejové výhře velice dobrou náladu, začínám být chytrej jako šalamounovo hovno a tvrdím, že tato cesta je mnohem lepší a budeme tam mnohem dřív. Hovno dřív, bloudíme. Velešínské lesy jsou velice zrádné a z místa od spolujezdce je slyšet škodolibý smích a nějaké připomínky o “metalové bludičce”. Naštěstí se z této prekerní situace brzy dostávám a po několika minutách již vjíždíme na jižní magistrálu obce Zubčice. Mineme místní kravín, garáž na slunce a záhy se zjevujeme před místním kulturním domem, který je skutečně pěkně opravený. Dalším šokem pro nás je plné parkoviště aut, což slibovalo velice slušnou návštěvu. Ihned po přichodu do sálu se můj předpoklad naplnil. Útulný sál pro cca 120 lidí, s ne příliš dobrou akustikou, byl takřka plný a další návštěvníci se stále trousili. Zdravím se s bandou známých a věnuji se dobrovolně povinné propagaci Žižkova Vraždícího Palcátu, který se 23.9.2006 dočká svého již pětadvacátého pokračování. (v pořádku nejasnější jasnosti Marty??)

Čas pokročil, sál potemněl a na podiu nastupuje první banda večera slyšící na jméno ANIMATRONIX. Překvapuje mě, že na prknech, co znamenají svět, nejsou žádné aparáty, žádný basový cajk, proste nic. Na praktíkách pro škopky světélkuje pouze jeden rack. Ale ihned po začátku produkce ANIMATRONIX mi bylo vše jasné – aparátu netřeba. Kytary kapela naprala z preampu přímo ke zvukařovi společně se samply. Jak jen popsat hudbu, kterou ANIMATRONIX z Kaplice produkují…. Představte si techno, house a do toho tvrdé kytarové riffy, zvukem připomínající motorovou pilu a do toho všeho dívčí vokál. Ono by to možná neznělo špatně s dobrým zvukem, ale zde v Zubčicích z toho byla jedna velká koule. Těžko říct, zda za to mohl zvukař, nebo sama kapela. Nicméně jsem kapelu nezavrhl a notnou chvíli hledal místo v sále, kde bych alespoň něco slyšel. Nakonec se tak stalo a výsledek nakonec nebyl tak špatný, jak z počátku vypadalo. Dva chlapíci a jedna pohledná dívčina předvedli během cca 40 min průřez svou tvorbou plné elekroniky a rytmických kytar. Určitě se kapele nedá odepřít snaha o originalitu. Vesměs mám pro tyto experimenty pochopení, takže set považuji, až na zvuk, za celkem obstojný. Psát však recenzi některý z redakčních kolegů…. nevím, nevím.

Druhá v pořadí naklusala na podium punková DESTRUKCE. Punku absolutně nerozumím, takže vlastně ani nevím co napsat. Snad jen to, že kluci přijeli svou hudbou především bavit. Na nic si nehráli a lidem naservírovali parádní porci nefalšovaného punku se špetkou nepřesností a lehce falešným zpěvem. To ale k punku určitě patří. DESTRUKCE hraje především pro lidi a z jejich setu číšila energie, která mě docela brala. Je to sice SPS na tisící způsob, ale mě osobně DESTRUKCE zaujala. Prostě pohoda. Nic víc, nic míň.

Až nyní velice lituji svého hloupého nápadu, kdy jsem si dal před koncertem medikament ACYLPYRIN. Začínám se tak trochu potit a pociťuji zvýšenou teplotu. To nejhorší však mělo ještě přijít.

Nyní se měla na podium zformovat atmo blacková MATER MONSTIFERA. Ale co čert nechtěl, papež Benedikt já nevím kolikátý navštívil Německo a frontman Destructor z toho dostal hnisavou anginu. No a tak se dostala na řadu první náhradní kapela, která původně na rozpisu nebyla. WHO KILLED MARILIN z Českého Krumlova přišli, odehráli a zvítězili. Zvuk se v tu ránu stal křišťálový a krumlovští předvedli skvělé HC thrash vystoupení, kterému snad nechybělo vůbec nic. Pro mě rozhodně vrchol dnešního večera. Avšak každá strana má svůj rub a líc. Stinnou stránkou WHO KILLED MARILIN je nepřeslechnutelná podoba s LOKOMOTIVE, kteří jsou také z Českého Krumlova. Možná by to chtělo do hudby WKM vnést trošku vlastního já, aby to neznělo jako kopírka. Toť je můj názor. Ale jak jsem již napsal, koncert parádní.

V dnešní době je velice populární se pohybovat na vlnách Thrash core/HC. Tohoto pravidla se drží CRAWALL jak vosa bonbonu. Koncertu CRAWALL však předcházela nekonečně dlouhá příprava, kterou by snad žádný jiný pořadatel neakceptoval. Když už vypadalo, že je všechno připravené a že se konečně po 40 min začne, kluci si ještě v klidu dávají cigárko na kraji podia a humorně debatují. Účinky mého Acylpyrinu začínají vrcholit a ostatní léky na druhou stranu odeznívají. Potím se jako prase, začínám kašlat jako tuberák, z nosu nudle jako provazy , v hlavě mám jak ve včelíně, a zalehlý oba slechy tak, že kdyby mi u ucha bouchnul granát, neslyším nic. Než kluci z CRAWALL dokouří, krátím si chvíli sledování jedné cca 16leté slečny, která již dvě hodiny v kuse napůl poguje a na půl tančí jako víla Amálka, aniž by hrála nějaká hudba. Vypadá, že není úplně ready a typuju to na řádnou dávku pod jazykem.(smích)… Hurááá. CRAWALL začínají. Zvuk sirény a hurá na to. Jak jsem již napsal, kluci se pohybují na hraně HC/Thrash a musím se přiznat, že jim to docela šlape a příjemně se to poslouchá. Poslouchám cca 3 skladby a dnešní večer vzdávám. Jsem úplně grogy a hodně moc se těším do peří a na teplej čaj.

Skupině NIENOR se omlouvám. Snad někdy příště.

S přítelkyní při zpáteční cestě debatujeme o dnešním koncertu a nakonec jsme rádi, že jsme se rozhodli na koncert i přes zdravotní indispozice vyrazit.

Co říci závěrem. Snad jen to, že se tahle akce na zdejší poměry hodně povedla. Pořadateli pochopitelně přejí co nejvíc podobných akcí s tak velkou návštěvností a kapelám za příjemně strávený večer. Takže snad zase za rok, dle slov pořadatele tentokráte v Kaplici. Určitě se budu těšit.

Prosím omluvte sníženou kvalitu fotek.... telefon toho holt víc nezvládne... 


Zveřejněno: 19. 09. 2006
Přečteno:
3322 x
Autor: Yvor | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář