Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Další metalový festival je na obzoru, takže slovo má Yarda z pořádající kapely Poppy Seed Grinder.

1. Představte prosím ve stručnosti našim čtenářům váš fest – stručná historie, dramaturgie, místo konání…

Ahoj. Takže Krhanice se nachází zhruba 30 km jižně od Prahy, nejlepší spojení z Prahy je asi vlakem. Festival pořádáme společně s Mirkem s Alienation Mental. Letošní ročník proběhne v sobotu 29.7.2006. Festival Krhanice Open Air existuje od roku 1998, i když těch názvů bylo víc. Vzniklo to vlastně z důvodu, že jsme s Poppy Seed Grinder neměli moc možností si zahrát, tak nás napadlo, proč by to nemohlo jít v Krhanicích. Ve vedlejší vesnici jsme tenkrát měli zkušebnu a v hospodě Na Hřištiti v Krhanicích pracovala moje známá, takže jsme to zkusili. Většinou se snažíme oslovit hlavně domácí death a grindový kapely a každý rok je kapel alespoň o jednu víc. Většinou pozveme i nějakou kapelu z ciziny a letošní ročník bude určitě nejbohatší.

2. Lidi, kteří se na váš fest chystají poprvé (případně je fest přesunut do nové lokality), by určitě zajímalo zázemí – takže popis areálu, sociální zařízení, možnosti noclehu, nabídka jídla, pití, zboží… Chystají se nějaké významné změny proti minulému roku?

Festival pořádáme v areálu fotbalového hřiště. Teda ne přímo na hřišti, ale hned vedle. Fanoušci spí ve stanech a můžou přijet už v pátek a popít v místních hospůdkách. WC představují klasické Toi Toi budky, ale v okolí je hezká příroda:-). K pití je samozřejmě pivko, tušim že letos Gambáč a Kozel. K jídlu jsou klobásky. Jinak přímo v Krhanicích je pár hospod a lidi se můžou najíst i tam. Samozřejmě tady budou distra s CD a tričkama. Oproti loňsku žádné výrazné změny nebudou.

3. Která kapela je letos v roli headlinera? Na jaké další kapely se návštěvníci mohou těšit letos?

A na kterou se těšíš třeba ty? Headlinerem jsou jednoznačně Wasteform z USA. Dále vystoupí Fleshless, Ingrowing, slovenští Eternal Bleeding, Cerebral Turbulency, Alienation Mental, Cuttured Flesh, F.O.B, Onanizer, Halalí, Unborn, Chocked By Oven Vomits, Penisyfilis a moje kapelka Poppy Seed Grinder. Kapely si Mirkem vybíráme tak, aby se nám líbily, takže se těšim na všecny:-).

4. Podle čeho kapely na festival vybíráte? Funguje festival na bázi výměn? Budou hrát kapely, které si za vystoupení platí?

Je to všehochuť, jsou tam výměny, dál kapely ve kterých s Mirkem hrajeme, kapely kamarádů, což sou vlastně všichni… Určitě nikdo za vystoupení neplatí. Všem se snažíme pokrýt alespoň cestovní náklady.

5. Můžete (chcete?) trochu odkrýt finanční záležitosti okolo fesťáku? Výše vstupného asi tajemstvím nebude, ale existuje předprodej? Jaký je rozpočet letošního ročníku, kolik z toho dělají kapely, kolik to „ostatní" a co to „ostatní" obnáší?

Snažíme se držet vstupný na co nejnižší úrovni a zatím se to snad daří, letos je to 200 Kč za 14 kapel, z toho jedni Američani. Předprodej nemáme a snad by to ani nemělo smysl. Letos je rozpočet kolem 40 tisíc, kapely jsou zhruba polovina rozpočtu, zbytek spolknou daně, pronájmy, občerstvení pro kapely, ozvučení, propagace atd.

6. V čem spatřujete odlišnost svého festivalu od těch ostatních? Na co byste chtěli fanoušky nalákat, aby dali přednost zrovna vaší akci?

Krhanice jsou hrozně pohodovej festík. Je tady dobrej zvuk, příjemná atmosféra, kdo se tady jednou ukázal, tak jezdí i na další ročníky. Myslím, že máme solidní obsazení za lidovej vstup…

7. Kolik náštěvníků potřebujete na pokrytí nákladů a jakou návštěvu tipujete?

Potřebujeme cca 200 lidí a cokoliv navíc je pro nás příjemný. Pokud bude hezky, a já věřím že bude, mohlo by přijet 250 až 300 lidí.

8. Nějaký vzkaz na závěr, doporučení pro návštěvníky apod…

Mnooo…. Rozhodně všechny zvu, přijeďte se podívat na super festiválek a super kapely. Vezměte stany a vyražete poslední červencovou sobotu do Krhanic! www.metalovej.borec.cz


Zveřejněno: 19. 07. 2006
Přečteno:
3433 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář