Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

OLEMUS – EgOd CD 2002 , CCP Records

S rakouským kvartetem Olemus se setkávám poprvé a musím se na rovinu přiznat, že je to setkání velice příjemné. Přitom své první CD BITTER TEARS nahráli a vydali už v roce 1996. Nyní však držím v ruce jejich předposlední zásek s trochu krkolomným názvem EgOd. Tento matriál vyšel v roce 2002 pod hlavičkou rakouského labelu CCP Records.

Stylově bych Olemus zařadil mezi celkem svižný melodický doom metal se spoustou elekronických smyček a moderním gothic metalem. Hodně silným elementem, a řekl bych dalším nástrojem, je barva hlasu zpěváka Roberta ne nepodobná legendárním Paradise Lost. Rozhodně se však nejedná o nějaké kopírování této legendy. Olemus si jedou po svém a každou další skladbou si Vaši temnou duši přiklánějí na svou stranu. Hudba těchto rakušanů je protkaná příjemnými, nikoli vlezlými melodiemi a zároveň umí řádně přitlačit na pilu skvělou rytmickou kytarovou hrou. Jako host se na tomto CD podílí příjemným hlasem i vokalistka Anela, která sice nedostává nějak zvlášť prostoru, ale na druhou stranu dává matriálu další zajímavý rozměr.

Asi nemá smysl popisovat jednotlivé skladby. Album je vyvážené a každá z devíti skladeb má své kouzlo a rozhodně Vás nenechá chladnými. Produkce a zvuk jsou na velmi vysoké úrovni a to vše dohromady dává skvělé album, které by nemělo chybět ve Vašich CD mechanikách. Co se týče Coveru, tak zde také nemám námitek a naopak tvrdím, že je velice povedený. Nebudu tuto recenzi zbytečně natahovat a všem raději doporučím, pokuste se si toto album sehnat. Rozhodně nebudete litovat.

Pokud jde o živou produkci skupiny, budeme mít možnost si Olemus poslechnout na letošním ročníku AFOD festivalu, kde představí mimo skladeb z EgOd i jejich aktuální CD Living your hell. O tom ale až někdy jindy.

Čas: 42:00

 
Tracklist :
  1. Insane Within
  2. Where we are one
  3. Es ist ich
  4. Cursing the Light
  5. Rising
  6. Adore me
  7. Egogod
  8. Tantalized
  9. Enter my despair
 
Band:
Label:
 

Zveřejněno: 22. 05. 2006
Přečteno:
3421 x
Hodnocení autora:
9 / 10

Autor: Yvor | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář