ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

BLASPHEMER - Holy Hog Reedice CD-R 2006 - Panda

Skupina Blasphemer by se tento měsíc měla dočkat reedice svého prvního dema Holy Fog z roku 2002. Pojďme se tedy na toto CD s provokativním obalem  podívat:

CD otevírá celkem nezáživné a klišovité intro, jakých tady zaznělo už spousty. Myslím si, že klávesová intra už to mají za sebou. Kdo ví co by jsem o tom napsal v roce 2002, ale dnes mi to přijde úplně mimo. Oproti tomu se ale do kontrastu postaví skladba Only The Truth a tady je pravdou, že jsem mile překvapen. A to citlivou skladatelskou zručností skupiny. Ačkoliv se vše otáčí ve zběsilém rytmu, dají se najít momenty, které otevírají dveře pro zvědavost po dalších hudebních momentech.

Aby jste byli v obraze. Skupina míchá dohromady black metal s death metalem. Tedy co se spodků týče. Zpěv to pak celé hází místy až do grind coru. Kapela zaujme především melodikou ať už ve vyhrávkách nebo pod zpěvem. Také je zajímavé občasné jemné podkreslení klávesami. A vůbec demo jako celek působí až překvapivě věrohodně. Překvapivě proto, že jsem při prvním poslechu kapele moc nedůvěřoval. Ovšem každým poslechem jsem z jejich tvorby měl lepší pocit.

Vše ale kazí jeden průser. A to je zvuk. Vím, že se jedná pouze o demo, ale v té reedici si s tím kluci mohli pohrát. Už tak své udělají programové bicí. Taky mi tam jaksi chybí basa. Hudba tímto hodně strádá a nedokáže se vyjádřit tak jak má. Druhým faktorem, který trošku sráží úroveň hudby je hudební nevyzrálost muzikantů. Kluci mají sice silný skladatelský potenciál, ale něco tomu chybí ? větší propracovanost.  Jinak by kapelu bylo určitě skvělí slyšet v plné palbě. Tedy se dvěma kytarami, basou a bicími. Domnívám se, že absence bicích a basy jsou ta bílá místa, která je třeba zaplnit pro dokonalost jejich muziky.

Ale i tak,  kdo má rád agresivní a přec melodickou  nápaditou muziku, určitě neprohloupí když si po reedici šáhne. K CD jsou navíc dva videoklipy jako bonus a nově udělaný obal.

Seznam songů:

  1. Intro
  2. Only One Truth
  3. Wretchednes
  4. Sweet Temptation
  5. Helplesness
  6. Empty World
  7. Aggrabated World
  8. Outro

 


Zveřejněno: 06. 04. 2006
Přečteno:
3291 x
Hodnocení autora:
6 / 10

Autor: Ifa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

07. 04. 2006 10:33 napsal/a nezvaný host
obal
nevím co je na tom obalu provokativní,takovým kravinám už dávno odzvonila hrana.Takovou patlaninu s obrázkama z netu umí udělat kdejaký trouba...