Nejbližší koncerty
HUSMAN FEST

Je studený sobotní podvečer a společně s ostatními metaláky/grindery se blížím k žižkovskému klubu Matrix.

Na dnešek je naplánovaný skvěle obsazený Fest Of Mad a s ním Godless Truth, Isacaarum, Pigsty, Alienation Mental, Sarcom a Penisyfylys. Skutečně lahůdková akce.

Začátek jsem tradičně nestihl, ovšem v tomto případě mě to mrzelo, protože podle posledních dvou songů Penisyfylys, kteří začínali, se jednalo o poměrně kvalitní grind. No co se dá dělat, jdu si pro pivo a rozhlížím se po sále. Nevím přesné číslo, ale Matrix byl skutečně narvaný, tolik lidí mě velice příjemně překvapilo. Pivo bylo dobré, nálada skvělá a na pódiu se připravovali Sarcom, což mi náladu zvedlo ještě víc. Sarcom nejsou žádní nováčci a na jejich vystoupeních je to krásně vidět. Velice zábavná (ne zábavová) kapela, jak po stránce hudební, tak po stránce vizuální. Frontmanovy hlášky snad ani nemusím zmiňovat. Sarcom měli skvělý zvuk a celkově jejich vystoupení bylo nejlepší, co jsem je kdy viděl.

Sarcom zakončili, kotel se na chvíli uklidnil a na pódiu se začala připravovat kapela, která pro mne byla hlavním lákadlem ? geniální grindo-smrťáci Alienation Mental. Až na jedno vystoupení minulý rok mě mentálové pokaždé totálně posadí na prdel a tak jsem s napětím (u fotbálku) očekával, jaké bude jejich vystoupení v tento den.... Nevím čím to bylo, ale celý večer mi připadal naprosto úžasný. Všechny kapely (až na Isacaarum) měly skvělý zvuk a všechny show měly neuvěřitenou šťávu, nepřipadal jsem si opilejší než obvykle , takže spíše uznám že kapely hrály skvěle a zvukař také odváděl svou práci na jedničku.... Proč to ale píšu, samozřejmě  abych ospravedlnil následující řádky: Alienation Mental mě dostali víc než kdykoli dříve a když došlo na album Ball Spouter, byl jsem totálně na větvi. Nechci se nějak moc rozplývat, ale jinak to nejde, prostě Alienation Mental jsou jedna z nejkvalitnějších kapel svého stylu na světě a já jsem jen a jen rád, že se i takto kvalitní kapely rodí v České Republice.

Co říci o Pigsty? Ti mají svou laťku nastavenou hodně vysoko a pod ní rozhodně neklesnou, vystoupení snad mělo šťávu ještě lepší než Alienation Mental a všichni se skvěle bavili. Velice sympatický, neustále ?vytlemený? zpěvák kvičel jako o život a ani zbytek kapely nezůstával pozadu. Tradiční ?prasata, prasata...?, které se ozývá vždy, když Pigsty chtějí odejít (vlastně i když nechtějí)  zaznělo i zde a Pigsty mohli být spokojeni se skvělým vystoupením a velkým počtem fanoušků.

Isacaarum myslím zná každý a nemá cenu se o jejich setu více rozepisovat. Standartní vystoupení se skvělými výkony zpěváka a velkou show. Publikum bylo na větvi a ?stage diving? začínalo být dost nebezpečné. Trochu mě zklamal jejich zvuk, ale uznávám že nazvučit je asi není sranda. Každopádně, kromě zvuku, také luxusní záležitost.

Na Godless Truth se muselo chvíli čekat, rozhodně to ale nebylo ke škodě věci, po Isacaarum zvuk, jak z křišťálu. Godless Truth se představili publiku asi po osmi měsících koncertní nečinnosti v nové sestavě a velice silní. Úžasné vystoupení. N|ový kytarista dával jasně najevo, že není jen tak ledajaká náhrada, ale přinejmenším rovnocenná a drtil do nás kytarovou techniku hlava nehlava. Godless Truth sice neprovádí žádně šílenství ála Isacaarum a Pigsty, ovšem zase obě kapely hravě strčí do kapsy svou neuvěřitelně promyšlenou a technickou hudbou, která ?dostala? fanoušky tohoto stylu po celém světě. Na první vystoupení po takové době to bylo naprosto jedinečné! Alienation Mental u mě ale stále stojí na první příčce tohoto večera.

Ještě pár piv a v šest ráno šupky dupky do postýlky ke kamarádce, dvě hodiny spánku a honem domů sepsat své zážitky z této akce. Samozřejmě zážitky hudební, to okolo raději sepisovat nebudu, stačí když řeknu, že byla sranda. Pokud bych mohl hodnotit bodově, dávám 10,5/10. Takhle povedenou akci už jsem dlouho nezažil, takže jsem velmi spokojený a mohu jen doporučit příští fesťák šílenství, na kterém budou mj. Negligent Collateral Collapse, Imperial Foeticide, Masturbace, Martyrium Christi a mnoho dalších. Zazvonil zvonec a grindovému šílenství je (pro teď) konec, pokračování příště...


Zveřejněno: 20. 03. 2006
Přečteno:
3317 x
Autor: Dharm | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

25. 03. 2006 11:48 napsal/a Dharm
ok...
rozkaz šéfe, pro mentála (y) všechno...:)
24. 03. 2006 15:48 napsal/a mentál
re diky
no já bych o nejake ty AM fotky stal,... neni spatne zanest si je to análů :-))) (alienation.mental@centrum.cz)
23. 03. 2006 13:39 napsal/a Dharm
díky
dík za pochvalu reportu a fotek, kdybyste někdo chtěli více fotek, můžu poslat...:)
23. 03. 2006 08:29 napsal/a Verča
Xichty
Škoda že neni foto ještě zpěváka, ten dělal taky hustý rypáky. Ale hralo jim to parádně!!!
22. 03. 2006 17:38 napsal/a Boddy
total brutal
Hezká fotka, jak se Ubina z Pigsty xichtí.