HUSMAN FEST

EQUIRHODONT je další kapela hyper aktivního démona Big Boss, který dál v jeho věku je snad neúnavný. Nejdříve jsem si myslel, že EQUIRHODONT je pouhý projekt, ale Big Boss mě vyvedl z omylu.

Nejde o projekt, kde se uplatňují nápady kde se v domovské kapele jako je ROOT nevlezou, ale jde o silnou kapelu, která nahrála velmi atraktivní a silný materiál ?Equirhodont Grandiose Magus?, který vydal SHINDY PRODUCTIONS. Jsem potěšen, že EQUIRHODONT bude mít ještě několik pokračování a již nyní jsem nedočkavý s čím opět přijdou. Nyní už Big Boss?

Jirko, představ svou kapelu? co si má člověk představit, když se setká s názvem EQUIRHODONT? Proč vznikla tahle kapela či dočasný projekt? Normálně to celé rozeber do podrobna :o) Zajímá mě také složení? tedy EQUIRHODONT je složen? a hosté, jak si to dal dohromady?

Velký Mág EQUIRHODONT je postava ze čtvrtého alba ROOT "Kärgeräs? a jak to tam dopadlo každý kdo to slyšel ví, že? Jenže postava EQUIRHODONT je pro mne tak zajímavá a přitažlivá, že jsem se rozhodl věnovat se mu mnohem hlouběji. Založil jsem proto oficiální kapelu, (nikoli projekt) pod názvem EQUIRHODONT a tak se budu věnovat výhradně jeho osudu a příběhů o něm. Možná později i jiným postavám z alba ?Kärgeräs?. Mám v plánu udělat 5 pokračování. Tohle bylo první, druhý díl se bude jmenovat "Black Crystal", je již napsán, a nyní pracuji na třetím dílu. Proč oficiální kapela? Protože jsem to chtěl vydat normálně oficiálně pod firmou a nikoli jako nějaký projekt. Nechtěl jsem hledat muzikanty někde jinde, když mám v kapele tak vynikající spoluhráče jako je Ashok (kytara ROOT) a Igor (basa ROOT), že? Na pomoc jako hosty jsem si také přizval Tudyho (Klávesy z ONSET) a geniálního kytaristu Enčeva (kytara TITANIC). No a mluvené vsuvky mezi skladby namluvil můj přítel z Kanady Donald Sparling.    

Měli jste za sebou živé vystoupení? jak se dařilo? Já vím, že EQUIRHODONT stvořen z lidí, kteří umí hrát, ale zajímá mě jak vás lidé přijali? V čem se liší vystoupení EQUIRHODONT od ROOT?

První koncert se konal v Brně ve Favoritu a dopadl skvěle. Ani jsme to nečekali. Lidé byli spokojeni, alespoň tak jsem soudil z jejich reakcí po koncertě. Vystoupení se liší především muzikou, jak jinak, že?  

No to určitě, jen jsem si myslel, že máte nějaké odlišné kulisy apod.. Koncert před TESTAMENT, jaké jsou pocity, zkušenosti a zážitky?! Avšak stylově trochu netypické. Mě to tak ale vyhovuje? Když si vezmu, že v USA se dělají koncerty tak, že hraje NEVERMORE spolu s CRYPTOPSY a DYING FETUS? tak to nějak má být. Tak proč by EQ? nemohl hrát před TESTAMENT, ne?!

Bylo to skvělé, pokecali jsme DiGeorgiem (geniální basista) a s Joe Tempestem (bubeník), všechno skvělý lidi. S Chuckem jsem toho moc nepokecal, protože byl zhulenej, jak kára he he he? Koncert sám dopadl velmi dobře i přesto, že lidé přišli hlavně na TESTAMENT. Bylo to super. 

EQUIRHODONT se mi zdá poněkud více melodičtější, náladovější, proměnlivější, více heavy, oproti ROOT. Snad jen album ?Kärgeräs? by se mohl trošku přirovnat k EQUIRHODONT, ale myslím si, že to nebyl nějaký záměr. Ono je to prakticky jedno, mě se EQUIRHODONT zamlouvá a je mi to docela jedno, jen bych chtěl lépe čtenářům IDH EQUIRHODONT prezentovat, hlavně těm, kteří o EQUIRHODONT nic neví!

Jistě, v EQUIRHODONT se jedná hodně o melodiku, ponurost a o pompéznost, kdežto ROOT je mnohem přímočařejší a tvrdší.  

Hudba EQUIRHODONT je tajemná, mystická a při poslechu ve mně vyvolává uklidňující pocity. To jen tak? nebo jste měli nějaké hudební vzory? nebo šlo o melodičtější tvář ROOT, ale třeba by se to do současné tvorby ROOT nehodilo, tak se dané témata využily v EQUIRHODONT?

V žádném případě to nejsou skladby, které se nehodily pro ROOT, nedělám to jako Blackie, kterýmu něco zbude z CALES, tak to nacpe do ROOT he he he... 

Ještě, že tak! Ha ha ha? Studio Shaark je zřejmě už vaší prioritou? nahrávání probíhalo v pohodě? Byly nějaké komplikace?

Tuhle otázku nesnáším. Ano, všechno bylo v pohodě.  

A ohledně ROOT? Ptám se proto, protože tady se nic neprovalí, máte hotovo a podle tvého úsměvu, všechno dobře dopadlo?

Také všechno dobře dopadlo - a album "Madness of the Graves" vyjde během října 2003, tedy pokud nám konečně namaluješ nějakej přijatelnej obal ha ha ha ... 

Dělám co můžu? :o) Říkal jsi, že kapela EQUIRHODONT má modrý image? že EQUIRHODONT je prostě modrý a basta! Proč? Co tě láká na modré barvě.

V modré barvě je všechno. Voda, vzduch, magie, vesmír, prostě vše. Já miluji modrou a také modře osvícené jeviště je fascinující....prostě všechno bude modré, nebo do modra. 

Proč album ?Equirhodont Grandiose Magus? vyšel pod křídly SHINDY Prod. A ne u REDBLACK? Chtěli jste si prostě vyzkoušet něco jiného? Když jsem se podíval na Tomáše, tak jen pokrčil ramena a usmál se? řekl ?tak se rozhodl Jirka?? Myslíš že by to vydal, kdyby ses rozhodl jinak?

Nebylo to o tom zda se nějak rozhodnu, ale Tomáš toho vydává dost a dost. Chtěl jsem vyzkoušet také spolupráci se Shindym, protože je to dobrá firma a jsme výborní přátelé. 

Mezi tebou a REDBLACK funguje tedy vynikající spolupráce. Tomáš si něco usmyslí a ty to pak vydřeš, jo :o)))

He he he,  jasně všechny alba u něj vydaná nejsou, ať chceme nebo ne, je to také jeho kus práce. Hodně se podílí na bookletech a kecá mi prostě do všeho he he he  v dobrém. On má většinou velmi dobrý názor na věc. Velmi dobře se s ním spolupracuje. 

Řekl bych, že takové ty kecy a pomluvy ohledně ROOT jsou pryč, ne?!

Teď nevím co máš na mysli????  Chlast? To je už dávno pryč!!!  Myslíš že bychom byli schopni na jevišti nebo ve studiu podávat takové výkony? Ale je škoda těch prochlastanejch tří let po ?Kärgeräs?. Dodnes mne to sere. 

Jak se díváš na boční kapely od svých kolegů jako byl ENTRAILS, famózní CALES, nový SOLFERNUS?

Jsou to dobrý projekty, co víc dodat? 

Myslel jsem, že to více rozebereš, nu což! Dá se říct, že pro tebe je hlavní kapelou ROOT, jasně? a teď je EQUIRHODONT? Takže všechno ostatní už vymizelo?  Soustředil ses na tyto dvě kapely a nebo máš ještě něco za ušima?

Hhhhheeee  jak to víš? Mám v plánu ještě jednu věc, tentokrát projekt ve formě metalových balad, o kterým už dlouho sním. Teď jsem již konečně oslovil různé vynikající kytaristy, aby mi složili baladu, ale ještě jim k tomu musím napsat texty, už na mne tlačí, ale já jsem děsně línej....he he 

Chtěl bych vzpomenout vaše CD ?Dema?, které má na svědomí Igorové nově založeno vydavatelství (momentálně má na kontě další album od vašich kolegů a rodáků ASGARD) Co si myslíš o tomto jistě raritním CD, a co tam fans mohou najít. Čí to byl vlastně nápad a jaký je o to zájem ze strany lidí? Co říkáš na ASGARD, jestli jsem dobře naslouchal tvým slovům, jsi jejich manager, tak co bys o nich řekl, co můžeš nabídnout?

No, byl to nápad Igora (basa ROOT) a tak to dal celý dohromady. My bychom s Blackiem o tom ještě kecali dodnes he he he Fans tam najdou všechny dema (pochopitelně), ale také různé rarity z koncertů atd....je toho spousta. ASGARDům dělám skoro -manažera, ale managing je jejich věc. Hlavně jim hodně pomáhám, protože se známe 15 let, na jejich první CD jsem jim udělal obal a nazpíval jednu skladbu. ASGARD se mi nyní líbí, protože jsou tam výborní muzikanti a určitě si nějakou tu pomoc či radu ode mne zaslouží. Se třemi z nich také hraji v parody -bandu YBCA. 

Máš rozepsanou knihu, která bude jako příloha k dalšímu albu ROOT, co bude obsahovat, jak to bude vypadat, je to originální nápad! Snad moc nepředbíhám?

No příští album ROOT se bude jmenovat "Kärgeräs II - Return from Oblivion" (Návrat ze zapomnění) a Tom Prek přišel na to, že bych to mohl celé sepsat od jedničky až po dvojku jako příběh a pak by se to vydalo současně. Myslím že je to dobrý nápad (jako vždy od Toma) a tak teď pilně spisuji....  

Videoklip? ? Vzpomínal si, že na nějakém CD bude nějaký video bonus alespoň? kdy tedy a co tam uvidíme?

Videoklip zatím nemáme, mám na mysli EQUIRHODONT - ale o ROOT jsme vydali první díl videohistorie ROOT. Mapuje období od vzniku kapely až po třetí album "The Temple in the Underworld". Budou ještě dva díly.  

Před 5 lety jsi pracoval ve videopůjčovně, proč už teď ne, co vlastně děláš, když nic neděláš, myslím, když se nevěnuješ hudbě nebo internetu?

Právě že se stále věnuji hudbě, internetu, grafice, psaní, tak toho mám dost a dost.....uf 

Píšeš, že EQUIRHODONT je normální oficiální kapela se vším všudy. Kdybys měl nůž pod krkem, kterou kapelu bys zvolil ROOT nebo EQUIRHODONT?

Nevhodná otázka a tak na ni neodpovím. Nevím proč by mi kdo dával na krk nůž s takovým rozhodnutím, že? 

Jak ti chutná u Deathera slivovice :o)

Slivovice byla vynikající!!!!!!!!!!!!!!!!!  Přijedu brzy zase na "pracovní" návštěvu, okay? 

zdarec? DEATHER

P.S. Zdravím čtenáře IDH - Stay Proud!

http://www.volny.cz/bigbos/equirhod.htm


Zveřejněno: 02. 11. 2003
Přečteno:
3572 x
Autor: Deather | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář