Nejbližší koncerty
  • 19. 04. 2024Drom, Bullfrog, Mayon
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
LLYR

DARK GAMBALLE + STRANGEMIND + FOB

Asi málokterá  tuzemská kapela prošla tak pozoruhodným stylovým vývojem jako někdejší DARK z Vyškova, respektive nynější DARK GAMBALLE. Na počátku devadesátých let patřil DARK k předním death metalovým vlajkonošům, jenže krátce na to provedl natolik dramatický obrat, že jím hravě zbořil veškeré svazující mantinely. V současnosti patří DARK GAMBALLE k pionýrům progresivně-avantgardní cesty a každé jejich album je kritiky tak fanoušky netrpělivě očekáváno. Skupina úspěšně prošla několika  nominacemi na hudební ceny, předskakovala hvězdám jako Apocalyptica, Cradle of Filth, účastnila se prestižních festivalů či  se objevila na zahraničních CD samplerech. V Ponorce tedy máte možnost vidět a slyšet absolutní extratřídu naší scény, což jistě potvrdí všichni, kdo navštívili Zelený Zákal 2005 a viděli DARK GAMBALLE live vystoupení. Kapela rovněž představí nové skladby, které se brzy objeví na novém CD, nazvaném ?Bonboniéra? a to by si žádný příznivec progresivního nářezu neměl nechat ujít! Ještě doplním, že playlist souboru se nejčastěji opírá o tracky z vynikajících alb jako jsou ?Robotory?, ?Merizo Nanen? a ?Superstar?! Těšit se však můžete také na skvěle zpracované předělávky! Více už ale nebudeme prozrazovat! Očekávejte přílet mimozemských sil!!! (http://darkgamballe.cz)

STRANGEMIND je poměrně mladá skupinka z Plzně produkující emocemi nabitý gothic rock/ doom metal. Sama kapela označuje svůj styl za dark rock. Temnou tvář STRANGEMIND dotváří krásný a hluboký hlas zpěvačky Broni. Ač ještě nevydali žádný oficiální nosič, odehráli STRANGEMIND řadu výborných vystoupení, včetně  úspěšného tour s hvězdami stylu, Silent Stream Of Godless Elegy. Budete mile překvapeni!! (http://www.volny.cz/strangemind)

Táborští FOB jsou velice aktivní koncertní kapelou. Za 10 let své existence vydali několik demosnímků a dvě plnohodnotná CD. Od počátku je poznávacím znakem hudby FOB silný vliv klasického thrash metalu, ke kterému se velice vkusným a originálním způsobem přidávají další příbuzné styly, především death metal a HC. Jejich energická schizo death metalová hudba a show stojí rozhodně za shlédnutí!!! (http://fob.cz)

www.mujweb.cz/www/rumzine

www.pigeonshit.net


Zveřejněno: 03. 02. 2006
Přečteno:
3321 x
Autor: Redakce | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář