Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

Cocotte Minute, Five O´Clock Tea, Praha Rock Café, stredu 1.2. od 19.30

Co předcházelo:

??v český tvrdý muzice teď nic tak syrovýho a dobrýho není?. FF

Prehistorie:

Skalní fanoušci, hledači ?dobrých novinek? a pamětníci let 1998 ? 2003 vědí, že kapela vznikla prolnutím hudebně spřízněných lokálních skupin. Následovalo hodně práce a pak semifinále Coca Cola Pop Star (+ druhá místa v doplňkových soutěžích). Opět hodně práce a pak semifinále a následně díky úspěchu vystoupení na festivalu Rock for People i finále soutěže Jim Beam Music (včetně zvláštní ceny vyhlašovatele soutěže). Cena festivalu Lounský Kotel, jako nejlepší kapela festivalu.

Historie:

Cocotte Minute se do širšího povědomí divácké veřejnosti dostali v roce 2004. Nejprve jarním úspěšným tažením videoklipu ?Měl bych tě sejmout? po českých televizích (vítězí a drží se maximální možnou dobu, kterou umožňují pravidla soutěží v hitparádách TV Prima a hudební televize Óčko). V říjnu vychází pod názvem ?Czeko? první oficiální album skupiny. Videoklip ?Král discotheque? dosahuje na podzim obdobných úspěchů jako první videoklip. Na Silvestra vystoupení v pořadu ČT 2 ?Noc s Andělem?, kterému předcházela dvě ?živá? vystoupení v tomto pořadu během půl roku. Top Ten hudebního pořadu ČT ?Poprask? za rok 2004 a cca 50 koncertů.

Rok 2005 byl pro Cocotte Minute především ve znamení turné k albu ?Czeko? (přes 100 koncertů). Dále proběhlo turné s kapelou Divokej Bill, podzimní tour s Danielem Landou. Kapela se také zúčastnila všech významných festivalů v České republice a absolvovala turné s unplugged verzí koncertu. Na jaře předznamenala výroba znělek pořadu Smršť - hudební TV Óčko (které byly vybrány na prestižní londýnský festival One Dot Zero) podzimní práci na natáčení druhého alba, které bylo dokončeno o vánočních svátcích ve studiu Zdeňka Šikýře, stejně jako album první.

Současnost:

Cocotte Minute se s plným nasazením a nekompromisně vrhli do práce na druhém CD a výsledkem je syrové, osobní a skvěle připravené album ?Proti sobě?, které v březnu 2006 vydává opět Monitor/EMI. Album je zúročením předchozí práce kapely a posledních dvou let jejích zkušenosti z mnoha desítek koncertů a natáčení alba ?Czeko?, na které ?Proti sobě? volně navazuje.

Nové album obsahuje několik písniček z koncertů již známých, ale i řadu novinek a mimo jiné také dokazuje, že dnes lze již s jistotou hovořit o typicky syrovém a nezaměnitelném ?soundu? kapely, který jen dokresluje její snahu dosáhnout přirozenými prostředky stejně dobrého výsledku ve studiu a na koncertním vystoupení. Tento syrový ?sound? však není jedinou devizou ?Proti sobě?, protože neutápí, ale podtrhuje příjemné a kvalitní písničky, jejichž texty někdy vyjadřují ty nejniternější pocity, někdy nutí k zamyšlení, ale vždy zanechávají lehký otazník, zda jsou nadsázkou a nebo ne.

Stejně tak, jako kapela experimentovala s netradičním postupem natáčení v případě megahitu  ?Měl bych tě sejmout? (první český videoklip, který byl točen v reálném čase, na jediný záběr a bez střihu), tak zvolila neobvyklý postup i při realizaci prvního videoklipu pro druhé album. Je jím koncertní záznam písničky ?Kopem!? s použitím originální a dále neupravované zvukové stopy a ne studiové nahrávky, jak je v obdobných případech obvyklé. Druhým videoklipem bude písnička ?Ty mi to dáš?.

Cocotte Minute, Five O´Clock Tea (www.fiveoclocktea.com), Praha Rock Café, stredu 1.2. od 19.30


Zveřejněno: 23. 01. 2006
Přečteno:
3618 x
Autor: Márty | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář