Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

EXHUMED (USA), CEPHALIC CARNAGE (USA), INHUME (HOL), INGROWING

Pár dní po ?closed? festivalu v Brně v čele v Exodusem se v Praze uskutečnil ?mini? fest v čele s Exhumed. Z kolizního data s mega koncertem legendy Iron Maiden a jejich předkapely Gamma Ray jsem měl trochu obavu, že koncert skončí duchovní seancí v kruhu nejbližších. Po příjezdu do Klánovic to tomu opravdu nasvědčovalo. Po setmění se ne a ne rozsvítit světla. Problém nebyl jen v klubu, ale v celých Klánovicích! Takže několikeré nahazování sítě dopadlo fiaskem. Teprve asi pátý pokus byl ten pravý, takže v 18:50 se začalo s přípravou pódia pro první kapelu Ingrowing (ostatní měly naštěstí již všechno na místě). Co se týče návštěvnosti, tak mě mile překvapila, protože se nedalo v sále dost dobře volně pohybovat (Oficiální údaj hovoří o 230 platících).

Jihočeská partička nenechala nic náhodě a dovezla si vše, včetně známé ?létající? bedny. Klukům to dost šlapalo a předvedli vše nejlepší z nového alba Sunrape a samozřejmě nezapomněli i na starší kousky. Chtěl bych podtrhnout dobrý zvuk, který se s přibývajícími kapelami ještě vylepšoval.

Holanďany Inhume jsem tu čest slyšet ještě neměl a napoprvé se mi celkem líbili. Zatímco Ingrowing brouzdali spíše ve vodách grindu, Nizozemci se posunuli k brutálnímu death metalu, přičemž pomyslnou čáru směrem ke grindu také překračovali. Raritkou kapely byly dva zpěváci, z nichž jeden se více staral a hlubší growling zatímco druhý a ?vyšší? party. Ani oni nenudili a bylo na co koukat.

Na třetí v pořadí Cephalic Carnage jsem se hodně těšil, protože jejich předposlední album "Exploiting dysfunction" mne velmi zaujmulo. No kapelka pokročila dál a propagovala poslední album "Lucid interval" z minulého roku. Pokud jsem se o dvou předešlých vyjadřoval kladně pak o CC mohu mluvit pouze v superlativech. Totální nasazení spojené s naprostou samozřejmostí, jakou dávali jeden kus za druhým. Myslím, že společným jmenovatelem jednotlivých songů této kapely může být slovo překvapení. V největším grindovém pekle zásek a kytarista začne s vyhrávkou na čistou kytaru. Kytaristovi vlevo (pohledem od zvukaře) málem od paření upadla hlava a navíc plně využíval bezpečností úchyty pásu na kytaře. Neustále si s ní pohazoval a chvílemi to vypadalo, že s ní chce někomu v první řadě namlátit. Společně se zpěvákem pak pořád vyzývali lidi, aby pařili v ?kolečku? jako v ?američke?.

No čas pokročil, jdeme na hlavní hvězdu večera a to americké krvežívnivce Exhumed. Booklet jejich posledního alba se stal předmět právnických tahanic v Německu, neboť musel být pro nepřístojnost fotek stažen z prodeje. Doufám, že firma stihla nepříjemnost nahradit a díky  této ?reklamě? přijde v Německu ještě více fanoušků na koncerty. Po různých překvápkách CC, nastoupil naprosto nekompromisní death metal, ale opět koketující s grindem. Anatomie je osudem ? tohle znělo celý zbytek večera sálem. S krátkými vsuvkami v podobě basového a bubenického sóla postupovali Exhumed dál a dál. Věnování dnes již pro ně dobře známým Ingrowing. No a je konec? Ještě bych nakonec dodal, že tenhle koncert neměl žádnou slabinu. Všechny kapely byly v dobré formě, zážitek k pohledání.

Fotky jsou od strýčka Shindyho.


Zveřejněno: 24. 10. 2003
Přečteno:
3650 x
Autor: Manafob | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář