Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

Beautiful Cafillery - Optimismus CD 2005, vlastní náklad

Beautiful Cafillery se zformovali na podzim roku 2002. Důvodem byl rozpad předchozích kapel SINN FEIN, A. D., KUSAČE a MACHINERY. O rok později natáčejí promo cd v bzeneckém studiu Shaark a koncertují se spřízněnými soubory. Neunikli personálním rošádám, proto na podzim 2004 odchází basák Kolda, na jehož post přichází do kapely Venca Hejl (ex Unnecessarity). V roce 2005 se však původní baskytarista Kolda vrací. Nicméně, natáčení prvního alba "Optimismus" se ještě účastnil Venca Hejl. Nahrávalo se v březnu v Haciendě u Miloše "Dodo" Doležala. Proto je zvuk tak hustý, těžkotonážní, vyvážený a čitelný. Klobouk dolů!

"Optimismus" potěší hlavně rozeskákané, svalnaté a zkérované fandy, kteří rádi první dvě alba Machine Head, Hatebreed, Born from pain apod. Hrubý a zuřivý metal-core, který u nás nehraje příliš mnoho kapel. Na podobnou notu si to tlučou např. Locomotive nebo Action. Skladba za skladbou drtí vaši emotivní náruč, ničí nenávist, rozsekává upocené dusno a ukazuje směr, kterým můžete kráčet s hrdě vztyčenou hlavou. 11 urpuťáckých metal-core´ových zabíjáren, jejichž feeling vás zvedne ze židle. Tupa tupa rytmus old schoolového hard core je nabouráván pomalejšími mega brutálními metalovými výjezdy. Vše je kořeněno thrash corem devadesátých let a někdy i grindovými tempy. Zajímavé, většinou thrashové kytarové linky a vypůjčené postupy především z minulé dekády nejsou nijak extra originální, ale nenudí. Basa zahušťující mohutný sound - tvrdší než žula - dýchá bubeníkovými rytmy, který to řeže takovým těžkoprdelním, ale velice hybným a dovádějícím stylem. Zpěvák Sadil řve jako postřelený kanec a jeho projev nemá chybu.

V textech se řeší problémy, ale i popisně konstatují fakta. V "Masu" Sadil vyřvává minoritní pravdy o konzumaci této živiny, při "Optimismu" se většina z nás asi moc usmívat nebude a např. v "T-erroru" se mluví nejspíš o nedávné invaze Amíků (Bohů) do Iráku. Vesměs negativní postřehy ze života našeho druhu, který je ochoten se sám vyhubit. "Očekávaná ztráta, na ruce černý pruh, do louže rovnou z bláta pospíchá lidský druh" - jedna z pasáží skladby "Integrita". "Dno" se pachtí s temnou hloubí duše, které bylo ublíženo.... Nic veselého.

Beautiful Cafillery mi přes veškerou nasranost a beznaději udělali radost, poněvadž jsem v tomto roce kromě mini alba Locomotive neslyšel povedenější materiál v metal-core´ovém ranku.

Čas: 32:41

Seznam skladeb:

  1. OPTIMISMUS
  2. MASO
  3. PARAZITI NA ÚROVNI
  4. MATKA
  5. T-ERROR
  6. QUE HASA TROFEOS DEL OS OMBRES
  7. SOJOVÉ HOVNO
  8. DNO
  9. GRIND CHERRY
  10. INTEGRITA
  11. GALERIE

Web: www.beautifulcafillery.cz


Zveřejněno: 07. 12. 2005
Přečteno:
3387 x
Hodnocení autora:
8 / 10

Autor: Skořepa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář