Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

18. 11. 2023, Brno - Sibiř

Brněnské Sibiře se v sobotu 18.11. zmocní kouzlo černého kovu a příbuzných slitin odvrácené strany hudební alchymie. Sugestivní středověká patina československého spolku Zmyrna, zhmotněné zlo nekompromisního nářezu Altars Ablaze, zásah elitního chemického útvaru v plynových maskách Naurrakar a zhoubná meditace v ukrytých sférách vědomí Depths Above. Temnota otevře svůj chřtán, nechte se pohltit.

Naurrakar (black metal, CZ)

https://www.facebook.com/Naurrakar

https://bandzone.cz/naurrakar

Nezdá se to, ale Naurrakar mají se svými více než patnácti lety na scéně nakročeno k označení veteráni black metalu. Jak se k loňskému jubileu výmluvně vyjádřil sám zakládající člen Ego BMK: “Kurva, patnáct let!”. Výroční koncert se uskutečnil před rokem v Praze a kdo tam byl, zažil mimo jiné Naurrakar v excelentní formě. Od té doby zase o kousek povyrostli, blýskli se například vystoupením s americkým komandem Akhlys a na podzim budou znovu hodně slyšet. Buďte si jisti, že intenzivní diktát šílenců v plynových maskách nastane i v Sibiři. S novou posilou, kytaristou Mlezithømem, to bude opět black metalová apokalypsa až na dřeň, určitě obohacená o nějakou tu ukázku z chystaného EP.

Zmyrna (medieval black metal, CZ/SK)

https://www.facebook.com/zmyrnablackmetal/

https://zmyrnablackmetal.bandcamp.com/

Doslova úkaz na česko-slovenské black metalové scéně, to je Zmyrna. Na své pažbě má zatím jen kratší nahrávku a dvě splitka, ale zejména to poslední Saeculum Mysticum s americkými Silent Thunder je natolik čerstvé a nabroušené, že je jisté, že tahle kuše z patnáctého století vystřelí ostrý šíp přesně mezi světla všem, kteří se přijdou do Sibiře přesvědčit na vlastní kůži. Takovou středověkou palbu Brno dlouho nezažilo a taky dlouho nezažije.

Altars Ablaze (death/black metal, CZ)

https://www.facebook.com/ALTARS.ABLAZE/

https://lavadome.bandcamp.com/album/life-desecration

Bestiální, brutální, nekompromisní … takové přívlastky přitahují pražští Altars Ablaze jako magnet, aby je obratem hned vysílali do svého okolí. Téměř přesně před rokem se tato death/blacková mašina rozjela výborným debutem Life Desecration, který jí vyšel pod záštitou etablovaného labelu Lavadome Productions. Od té doby se o Altars Ablaze mluví s respektem, který se jen výjimečně pojí s kapelami s jedním albem na kontě. Ale není se čemu divit - zkušenosti z kapel jako Heaving Earth, Feeble Minded nebo Imperial Foeticide se prostě musí někde projevit. A to si pište, že to bude znát i v Sibiři, zvlášť když to pro Altars Ablaze bude brněnská premiéra!

Depths Above (doom/black metal, CZ/IT/SK)

https://www.facebook.com/DepthsAbove/

https://avantgardemusic.bandcamp.com/album/ex-nihilo

Depths Above je na první pohled typicky mezinárodní těleso, ale při bližším ohledání zjistíte, že jsou s brněnským geniem loci už dlouho jedna ruka.

Debutové album Ex nihilo zaznamenalo slušný ohlas, ale je to už pár let (slovy pět), takže kapela je aktuálně ve fázi intenzivní práce na albu druhém, z něhož v Sibiři zazní zcela určitě alespoň dvě skladby. A pak se zase vody zavřou, aby pod hladinou vzniklo něco nového. Tentokrát už ne z ničeho...

Vstup: 250-300,-

Doors: 17:30

Hudební produkce cca 18:00-22:00, otevřeno dále dle zájmu

FB event - https://www.facebook.com/events/20726358731286


Zveřejněno: 15. 11. 2021
Přečteno:
165 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář