Nejbližší koncerty
TELEPATIE VI

9. 11. 2023 – Praha, Underdogs‘

Když se mezi undergroundovými maniaky řekne jméno SIGH, padají přídomky jako kult nebo legendy. Vystrčíme-li hlavu z podzemí, povědomí bude asi ve stylu ‘ta divná kapela z Japonska, co hraje avantgardní black metal.‘ Obě názorové větve platí.

SIGH vznikli na přelomu let 1989 a 1990 a jejich mistrovský debut „Scorn Defeat“ byl nahrán pro Euronymův (zavražděný kytarista Mayhem) label Deathlike Silence Productions, takže hned od svých začátků byli jedním z nejzásadnějších exportních artiklů v zemi.
Jejich hudba ale není klasický black metal. Silnou měrou v jejich zvuku promlouvá temné okultní heavy (vliv Celtic Frost), především ale podivnost, psychedelie, avantgarda a eklektická směsice různých stylů hozených do experimentálního hávu, ač z hudby prolézají jejich oldschool kořeny. Přes to vše, i dnes po 33 letech SIGH zůstávají vitální, o čemž přesvědčují poslední deskou „Shiki“.
Ta obsahuje nejtěžší a nejtemnější materiál za několik posledních let, ačkoli je na albu použita celá řada nástrojů, které mu dávají další texturu, dynamiku i atmosféru. Však i slovo ‚Shiki‘ má v japonštině různé významy: čtyři roční období, čas umírání (tyto dva jsou pro Sigh zásadní), dirigování orchestru, obřad, motivaci, barvu.
SIGH v minulosti v ČR už vystoupili na festivalu Brutal Assault, nadcházející koncert v Praze však bude jejich tuzemskou klubovou premiérou. Jejich speciálním hostem budou experimentující atmo blackers LASTER z holandského Utrechtu.

Videa SIGH
https://youtu.be/CKeSng_DDhg
https://youtu.be/ikER7txirXQ
https://youtu.be/8vYIy9n62Pk

FB event: https://fb.me/e/KwtPazKV
e-TICKET: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/624

Předprodej viz e-TICKET výše, dle místa konání dále v sítích GoOut a Ticketmaster.


Zveřejněno: 03. 07. 2021
Přečteno:
214 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář