Nejbližší koncerty
ETEF 2024 (19.-20. 7. 2024)

8. 11. 2023 – Praha, Modrá Vopice

Hudba a svět BLACKWATER HOLYLIGHT, jak už název napovídá, jsou plné kontrastů. Jejich zvuk i riffy jsou heavy, psychedelické, melodické, třaskavé a přitom čisté. Je to heavy kapela, která se noří do nepropustných vln, z nichž posluchače pravidelně nechává nadechnout nad hladinou, nad níž je to plné života. BLACKWATER HOLYLIGHT jsou barevný svět nečekaných tvarů a forem, takže jejich doslova tlustým zvukem se vynořují meditativní, podmanivé skladby plné hypnotického zvuku, které budují napětí a přitom vtahují do intimních nálad, jež píseň často obrací naruby.

‚Obklopuje mě prázdnota‘ je dojemná věta z jejich třetího alba. Vystihuje hledání sebe sama, když se rázem všechno změní. Je tu téma zpracování osobního traumatu sexuálního napadení, které textově i hudebně ztělesňuje zdrcující prázdnotu, smutek a sílu opětovného postavení se na nohy.

Hudba a svět BLACKWATER HOLYLIGHT je plný kontrastů (sic). Jsou tu jemně propletené kytary klidně o jednom tónu, zlověstně znějící drony i blacková meluzína, vtahující shoegaze, hutné psych riffy, bicí umí rozjet neodolatelně hybný rytmus, synťáky se neštítí krautrockového hypnotizování a přitom vás zalévá tiše poklidný dark folk nebo snová atmosféra.

Před  Blackwater Holylight vystoupí IRON JINN, kteří letos vydali samou chválu sklízející debut, jež se řídí logikou snu. Totiž žádnou. Jde fantazijní snovou realitu vyvolanou skutečnými událostmi. Ohlasy jejich eponymní album jednohlasně označují za ambiciózní debut a Distorted Sound je dokonce označil za ‘mistry podivné a éterické psychedelie’. A pravda, IRON JINN mají tajemně nervní nádech, kde si užijete zajímavé melodie a harmonie spolu s hypnotizujícími groovy, jež v jiné formě můžete objevit například u Swans. Ač se jedná o debut, kvartet na své release-party na letošním Roadburn festivalu měl zaplněný sál.

FB event: https://fb.me/e/xv65LSrP
Předprodej: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/628

Předprodej viz e-TICKET výše, dle místa konání dále v sítích GoOut a Ticketmaster.


Zveřejněno: 03. 07. 2021
Přečteno:
145 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář