Nejbližší koncerty
F.O.B. - Outside The Palace Walls

25. 9. 2023 – Praha, Rock Café

Pražským Rock Café zacloumají emoce.

Experimentální rockeři THIS WILL DESTROY YOU skládají dlouhé, atmosférické instrumentální skladby a využívají k tomu vrstvy nejrůzněji naefektovaných kytar, čímž v jejich kaskádovité cinematic hudbě a táhlých plochách posluchače unášejí do skrytých světů jeho mysli. Jejich zvuk má různobarevné spektrum a obsahuje vlivy shoegaze, ambientu, doom metal a post-rocku. Kromě svých alb THIS WILL DESTROY YOU složili a nahráli hudbu k řadě celovečerních filmů, dokumentů a uměleckých instalací.

Kapela z Kalifornie navíc od roku 2018 nekoncertovala v Evropě, a beztak poslední rozsáhlé turné absolvovala v roce 2014, takže mnoho měst starého kontinentu čeká na jejich návrat. A ten se blíží. V pondělí přijedou s berlínským kolektivem THE OCEAN.

Hutný progresivní metal v podání

je diametrálně odlišný od běžně vnímané podoby žánru. De facto jde o třaskavou heavy srážku post-metalu a temného hardcore, takže progresivní metal tu ustupuje přímočaré intenzitě sdělení, aby vyexplodovával ven, když přijde jeho čas.

Než heroická instrumentace jsou hybnou silou těžké a důmyslné rytmy, promyšlené konstrukce písní a hrátky s aranžemi a melodií. Důležitá je gradace a stupňování napětí s dusivou atmosférou a smyslem pro dramatično. A pak je tu ještě Loïc Rossetti, který ze svého hrdla dokáže vyloudit snad cokoli.
Muzika THE OCEAN je strhující a nevytrácí se z ní sdělení ani po mnoha posleších.

Role předkapely se ujmou švédští post-rockeři EF.

event: https://fb.me/e/2OftlJIp7
e-TICKET: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/607


Zveřejněno: 01. 08. 2021
Přečteno:
176 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář