HEIDEN – Andzjel

6. 10. 2023, Praha - Rock Café

Zajícova benefiční výstava obrazů, letos již po třetí a tentokrát s metalovým doprovodem v pražském klubu Rock Café

V pátek 6. října se bude centrum Prahy chvět pod ponurými tóny black a death metalu. Kreslíř obrazů mrtvolných, mistr Zajíc, si po předešlých punkových ročnících, tentokrát sáhnul do hudebních vod nejtemnějších! Společnost jeho tvorbě budou ten večer dělat černokněžníci z Prahy, Plzně, ale i dalších krajů a luhů českých. Výtěžek z akce bude pak věnován na pomoc válkou zmítané Ukrajině.

Zajíc je výtvarník, kriplpunk a tanečník po spáleništích. Věnuje se digitální tvorbě, kterou využívá klasickým způsobem vrstvením barev. Má rád temná a kontroverzní témata. Spojení biomechaniky s mystikou. Jeho tvorbu bezesporu ovlivňuje těžké zdravotní postižení  "progresivní svalová dystrofie", což je svalové onemocnění, které ve svých důsledcích vede k invalidizaci a předčasnému úmrtí.

,,Nic z toho nepíšu proto, že bych se snažil vyvolat pocit soucitu nebo obdivu. Jde jen o vysvětlení toho, kdo jsem. Každý z mých obrazů je můj osobní prožitek. Ve světě každého z nich jsem strávil nějaký čas a jsem tak jejich součástí.´´

Tento rok je benefice zaměřená na pomoc válkou zmítané Ukrajině. Organizace www.koridorua.cz vybírá humanitární zásoby a přerozděluje je na různá místa přímo na Ukrajině. Výtěžek z benefičního koncertu a prodeje obrazů půjde na transparentní účet jejich organizace.

Na podiu se pak toho večera vystřídá čtveřice metalových kapel. Pražská deathová NARCOSA nám má jistě, po kratší vynucené koncertní pauze co říct. Menší změny v sestavě jí budou určitě ku prospěchu a pořádně nám to všem vpálí roztočenými dready přímo do ksichtu! Kontrovat jim budou jejich přátelé z blackové stáje SEKEROMLAT. Ten prošel také nějakými personálními změnami, které ho jen utvrdili v jeho poslání a raw přístupu k věci. Od jejich posledního loňského počinu Drápy a Tesáky jim v setlistu přibilo prát nových písní o legendách lesních a kostí sebou také tahají zase o nějakou tu bednu navíc. Dále se nám představí smečka v pražských ulicích málo viděná a to blackový SUKKHU. Ti za sebou mají za poslední dobu pořádný kus práce, ať už v precizním albu Labyrinths, nebo letos odehraných festivalech, jako třeba ETEF, Armageddon of Decibels, nebo nedávný United in Brutality. Zde se můžete těšit nejen na kulervoucí hudbu, ale i na stylový vizuál, kterému vévodí dvě démonické bosorky. Jako vyvrcholení tohoto večera se pak chystá vystoupení blackové legendy STÍNY PLAMENŮ. Kořeny této kanalizační bestie sahají až do roku 1998, kdy ji založil věhlasný Lord Morbivod. Toho, mimo další projekty, můžete znát také z neméně kultovní lesní blackové kapely Trollech. Stíny plamenů nekoncertují zrovna často a tak je nám velkou ctí, že přijedou vyprávět svůj čistírenský příběh právě na tuto naši akci. Pražská zvradla jistě nebudou ten večer stíhat nápor špinavé vody a krve, jenž se do nich z Rock Café valit bude!

Vstup na akci je 300+ kč. Vstupenky budou pouze na místě.

Odkaz na FB událost akce:
https://www.facebook.com/events/493289242979786

Odkazy na kapely:

STÍNY PLAMENŮ 
https://www.facebook.com/stinyplamenu
https://stinyplamenu.bandcamp.com

SUKKHU 
https://www.facebook.com/sukkhuofficial
https://sukkhuofficial.bandcamp.com

SEKEROMLAT 
https://www.facebook.com/sekeromlat666
https://sekeromlat.bandcamp.com

NARCOSA 
https://www.facebook.com/narcosa666
https://narcosa666.bandcamp.com


Zveřejněno: 04. 10. 2021
Přečteno:
235 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář