Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
HUSMAN FEST

25. 9. 2023, Praha - Klubovna

“Faster than Metallica, more powerful than Motörhead, and funnier than Rammstein”

Kdy: pondělí 25.9.2023 20:30

Kde: Kulturní centrum Klubovna, Generála Píky, Praha 6

Žánr: Progressive death Jazz fusion

Info: 
Po okamžitě vyprodaném koncertě v lednu 2018 a vánočním koncertě v prosinci téhož roku se Panzerballett vrací na pódium Klubovny! Kapela spojila síly s jedním z technicky nejpokročilejších světový hráčů na bicí soupravu Virgilem Donatim (Planet X, Steve Vai, Allan Holdsworth a další) a zahraje průřez vlastní tvorbou kombinovaný s průletem Donatiho diskografií, včetně legendárních skladeb progresivní superkapely Planet X. Post baskytaristy zastane virtuozní Anton Davidyants (Guthrie Govan, Damien Schmitt). 

Kapela je charakteristická obrovskou technickou vyspělostí, kterou se nebojí ostentativně ukazovat, a programovým disrespektem k hranicím žánrů. Panzerballett je směs „latino-jazzu a grindcore, hard-bopu s death-metalem, nebo disco-funku s hardcorem,“ jak praví frontman a skladatel Jan Zehrfeld. Jejich hudbu definuje jazzové vzdělání všech členů, záliba v kapelách jako Meshuggah, Frank Zappa nebo Animals As Leaders a zároveň dokonalé ovládnutí nástrojů a intenzivní využívání velmi pokročilých rytmických postupů.

Panzerballett kombinuje netradiční aranže rockových, popových a jazzových standardů jako jsou Take Five, Smoke on the Water, Time of my life nebo znělka The Simpsons a vlastní autorskou tvorbu. Existuje od roku 2004, na kontě má sedm alb a spolupráci se jmény jako Gergo Borlai, Mattias Eklundh (Freak Kitchen), Jen Majura (Evanescence), Marco Minnemann (Steven Wilson, The Aristocrats) a dalšími.

Web: 
klubovna.povalec.cz
www.panzerballett.de
www.virgildonati.com

Facebook: 
https://www.facebook.com/profile.php?id=100050611203812
https://www.facebook.com/events/673446764396453

Live performance: https://www.youtube.com/watch?v=6HhGGOWKwoM
Time of my life single: https://www.youtube.com/watch?v=1w2QfIi2xlQ

Vstupné:  
444,- early bird
555,- standard ticket
666,- last minute

Předprodej

Diskografie:
Panzerballett (2006)
Starke Stücke (2008)
Hart Genossen: Von ABBA bis Zappa (2009)
Tank Godness (2012)
Breaking Brain (2015)
X-Mas Death Jazz (2017)
Planet Z (2020)

Koncert pořádá Kulturní centrum Klubovna. 


Zveřejněno: 01. 08. 2021
Přečteno:
199 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář