Nejbližší koncerty
DARK GAMBALLE – „Dobrý lhář“

2. 9. 2023, Plzeň – Kalikovský mlýn

Rok se s rokem sešel a fanoušci metalu znovu obsadili nádherné prostředí Kalikovského mlýna v Plzni. Konal jsem tam totiž již šestý ročník festivalu Armageddon Od Decibels.

Jako první nastoupili na pódium thrashmetaloví BLOODCREEK z Domažlic. Klukům to šlapalo pěkně, svižný thrash, který nenechal jednoho fanouška v poklidu. Kapela má prozatím jen CD „Antikrist“ z roku 2020.

Severočeští WYRM s warpaintem na tvářích zahráli svůj syrový, nadupaný black.

Polskou skupinu ZGROZA jsem neznal, ale byl to poctivý black metal s ženským vokálem. Energická frontwoman si omotávala šňůru od mikrofonu kolem krku a dělala oběšence, finále vystoupení zakončila tím, že přeskočila zábradlí a vrhla se do davu fanoušků, kde dozpívala skladbu.

Pražské SUKKHU v čele s vokalistkou Morgause jsem viděl poprvé na ETEFu ve Volyni a nějak mi přirostli k srdci. Super blackmetalová show, mlhou zahalená, kde zazněly skladby z CD „Labyrinths“ (2021), ale i z nového EP „In Their Names“ (2023).

ANNEXATION, metalová kapela z Berlína, předvedla intenzivní, drtivý thrash metal. Thrashová jízda v podání německé kapely sklidila u fanoušků velký ohlas.
Jedna z nejznámějších mexických kapel ARMADA přivezla pořádnou porci death metalu. Tito aztéčtí metaloví bojovníci mají zatím jeden počin, a to „Rebellion My Religion“ z roku 2014.

Liberečtí V.A.R. brázdí po klubech a festivalech se svým thrashem hodně dlouhou dobu a příští rok budou slavit jubileum, a to 35 let na české metalové scéně. Na Armageddonu zazněly hlavně starší skladby, které měly u příznivců alkoholic thrash metalu úspěch.

Předposlední vystupující byla italská kapela VIOLENTOR hrající thrash-speed metal. Bohužel dorazila bez baskytaristy. I přes snahu kytaristy a zpěváka v jedné osobě mi připadalo vystoupení takové prázdné. Holt basa tvrdí muziku.

Závěrečnou kapelou, na kterou snad všichni fanoušci čekali, byli finští IMPALED NAZARENE. Jejich hudba byla směsí různých extrémních hudebních vlivů, které dohromady vytvářely jedinečný a nenávistný zvuk. Byla to super pecka na závěr festivalu.

Zvuk a světla zajistila RN produkce a musím říct, že opět výborně. Velké díky patří nejen jim, ale i pořadatelům za skvělý výběr kapel a bezchybný chod festivalu.
 


Zveřejněno: 07. 09. 2023
Přečteno:
1553 x
Autor: Marek | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

07. 09. 2023 11:58 napsal/a oskar
super fotky