Nejbližší koncerty
INSANIA

15. 9. 2023, Praha - Modrá Vopice

Doors: 17:00
Vstupné: 250,-
Event: https://fb.me/e/3I1CqsBnm

Kapely:

Nocturnal Pestilence:
https://www.facebook.com/NocturnalPestilence/

Kapela Nocturnal Pestilence působí na české scéně už přes 10 let a má na svém kontě 3 dlouhohrající desky, jedno split EP a celou řadu singlů, mezi nimiž vyniká skladba The Witch, která zaznamenává velký úspěch na streamovacích službách. Tvorba NP je postavena na ostrém metalovém zvuku kytar, melodických klávesových aranžích a střídání growlů, screamů a čistých melodických vokálů zpěvačky Aleny 7. Výrazné místo mají vlivy black metalu, které se mísí s prvky moderních metalových postupů a silnou dávkou emocí. V roce 2022 kapela z personálních důvodů přerušila činnost, aby se v roce 2023 mohla vrátit v nové silné sestavě s bubeníkem Dáňou a basákem Jacobem! 
V přípravě je nové album a kapela je opět v koncertní formě a při chuti tvořit a sdílet další hudební dobrodružství!  
Nový singl Crying Out vychází 12. září! 

Nordblut (AT)
https://www.facebook.com/officialnordblut

Nordblut byl původně založen nedaleko Melku (Dolní Rakousko), ale v roce 2014 se kapela rozešla. Svou činnost pak obnovila na začátku roku 2020. S novou výkonnou sestavou kapela nahrála a v srpnu 2022 vydala své debutové album „Av Liv Og Kamp“, které bylo vysoce chváleno odbornými časopisy. Původně kapela hudebně směřovala k blackened pagan metalu, ale postupně přidávala stále více a více vlivů hard rocku a black'n'rollu, zatímco německy psané texty zůstávají věrné pohanským kořenům kapely. Vznikl tak vlastní žánrový mix Nordblut: Alpen Pagan! Svůj koncertní debut kapela odehrála v polovině roku 2022 a již má za sebou vystoupení na Metal Escalation Festival (AT), účast ve finále rakouské soutěže nejuznávanějších kapel Planet Festival Tour (jako jediná metalová kapela) a tour-support pro rakouské koncerty na Blutfest 2023 Tour s Debauchery. V Praze uvidíme Nordblut poprvé! 

F.O.B.
https://www.facebook.com/fobmetal

F.O.B. je death/metalcorová kapela z Tábora, která funguje na české scéně od roku 1995. Kapela má za svou existenci již stovky odehraných úspěšných vystoupení. Objevuje se na festivalech jako je Brutal Assault, Czech Death Fest, Basinfirefest, Rock Made in Gambrinus, Jim Beam Rock atd. V roce 2022 spatřilo světlo světa poslední album Outside the Palace Walls. V letošním roce angažovala kapela nového zpěváka, se kterým se opět vrhá na koncertní pódia.

Elysium
https://www.facebook.com/elysiumcz

Skupina ELYSIUM vznikla v roce 2003 a do současné doby vydala 3 plnohodnotná CD. Odehrála množství koncertů po ČR a několik akcí v zahraničí. V roce 2014 se začala psát nová kapitola existence kapely a došlo k výraznému posunu, jak v hudebním směřování, tak v živé prezentaci. Využívání 8 strunných kytar posunulo ELYSIUM z původního technického metalu na pomezí thrashe a deathmetalu k extrémnější podobě v rámci metalu. Stylově se dá nová podoba charakterizovat jako deathmetal techničtějšího rázu s corovými prvky a znatelným vlastním rukopisem. Pro prezentaci nové tváře začátkem roku 2016 kapela nahrává 3 skladbové EP „Chapter I: Beginning Of The End“ a snaží se ukázat svou novou sílu. V červnu 2019 dochází k vydání plnohodnotného CD „The Path of No Return“ pod hlavičkou slovenského vydavatelství Slovak Metal Army. ELYSIUM se objevili jako support kapel INGESTED, VIRVUM, FRONTIERER, BLOODSHOT DAWN, PROMETHEE ad. a jejich účast nechyběla ani na předních festivalech jako BRUTAL ASSAULT, METALGATE CZECH DEATH FEST, SYMBOLIC aj..

Awaken by Moonlight

Čtyřčlenná hardcore/metalová kapela z Prahy, která si ve Vopici střihne svou premiéru! Můžete se těšit na hudbu plnou tvrdých a energetických riffů, ukřičených vokálů a řádně masivních breakdownů. Kapela během svého vystoupení představí materiál z čerstvě vydaného EP Once in a Blood Moon, které je k poslechu na Spotify a dalších streamovacích službách.
https://www.instagram.com/abym_core/


Zveřejněno: 07. 08. 2021
Přečteno:
224 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář