Nejbližší koncerty
ASMODEUS - "Pobřeží královny Marie"

30. 6. – 1. 7. 2023, Trhové Sviny - Kulturní Areál

MALIGNANT TUMOUR, FLESHLESS, BOHEMYST, INNERSPHERE, MORTIFILIA, MATER MONSTIFERA, DYSANGELIUM, COMMANDER (D), PURNAMA, F.O.B., MALLEPHYR, THE CORONA LANTERN, PATRIARCHA (SK), WELTENBRANDT (A), DYING PASSION, APRIL WEEPS (SK), DARK SEAL, SHUKKU, DEADROOTS, NOCTURNAL PESTILENCE, PYROMANN.

Metalový festival APOCALYPTIC FORM OF DEATH je zpět. Po osmileté pauze jsme se rozhodli přivést tento jihočeský festival zpět k životu. Původně se měl festival vrátit již v roce 2020, ale tenkrát ho zastavila proticovidová opatření. 

Dlouho jsme přemýšleli, jak celou věc uchopit, abychom zajistili co nejlepší podmínky jak pro kapely, tak především pro návštěvníky. Jsme si zároveň plně vědomi, že AFOD festival je malá akce, která se vždy snažila podporovat především české/slovenské kapely a pokud se naskytla možnost, ráda přivítala i nějakého toho většího zahraničního hosta. Jako pořadatelé stojíme nohama pevně na zemi a věříme, že nám svou přízeň zachováte. 

Dlouhá léta festival nacházel útočiště v areálu bývalého autocampu nedaleko od Trhových Svinů, kde zažíval svá nejlepší léta. Tento areál byl pro pořádání akcí podobného formátu jak stvořený, nicméně osud tomu chtěl jinak a festival již v tomto areálu být nemůže. Tímto bychom chtěli dodatečně poděkovat panu Miroslavu Kyriánovi (R.I.P.) za azyl, který nám na svém pozemku dlouhá léta poskytoval.

Letos jsme se rozhodli pro trochu odlišný, byť v zahraničí zcela běžný, formát festivalu. AFOD 2023 se bude konat v Kulturním areálu v Trhových Svinech. Jednotlivé koncerty kapel se budou odehrávat na dvou pódiích. Venkovní podium (Stage B) bude mít rozměr 8x4 m a bude umístěné před velkokapacitním pivním stanem. Vnitřní podium (Stage A) se nachází v novém, moderním, prostorném a především klimatizovaném sále, což kapely i fanoušci ocení v případě horkého, tak i popř. deštivého, počasí. Sál disponuje vysokou a především prostornou Stage s velkým světelným parkem a skvělou akustikou. Samozřejmostí jsou dámská či pánská WC. O zvuk se bude starat zkušený team lidí od Honzy Zvánovce, takže o kvalitu zvuku nemusí být pochyb.

I zázemí pro kapely je v tomto případě velmi nadstandardní. V Backstage jsou k dispozici 4 prostorné šatny včetně toalet a sprch. Jednoduše se jedná o nový moderní koncertní sál, který splňuje ty nejpřísnější kritéria pro kvalitní průběh celé akce. Věříme, že takovéto pojetí festivalu posune AFOD zase o kousek dál a zlepší komfort především pro Vás návštěvníky.

Co se týče občerstvení, tak tam už bude vše probíhat stejně jako u klasického Open Air Festivalu. Přímo vedle sálu bude pro Vás připraven klasický velký pivní stan s lavicemi, kde si budete moci dopřát festivalovou klasiku jako pivko, ohnivou vodu, limonády, kávu, klobásku atd. Přímo vedle areálu KD se nachází malý, stromy zarostlý, park, který budete moci využít jako odpočinkovou zónu.

Parkoviště a camp se bude nacházet v těsné blízkosti areálu viz. mapa. Docházková vzdálenost tak bude zhruba 1 min. V Campu bude k dispozici cisterna s pitnou vodou a WC. 

Festival se koná uprostřed našeho města, takže veškeré služby, které město nabízí, jsou vzdáleny 5 minut chůze.

Toť v krátkosti zatím vše. Závěrem bychom Vám chtěli představit nové logo AFOD festivalu, které má na svědomí Daniela „Dahlien“ Neumanová. Děkujeme jí mockrát za spolupráci a doufáme, že se Vám bude líbit stejně jako nám. 

Mějte pohodový červen a my se budeme těšit na viděnou!!!

Facebook


Zveřejněno: 26. 06. 2021
Přečteno:
577 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář