Nejbližší koncerty
  • 29. 03. 2024NAURRAKAR Nuclear Misanthropic Black Metal https://www....
  • 03. 04. 2024Gurs - post punk z Baskicka ve šlépějích kapel jako Chain...
  • 04. 04. 2024Conflict (uk), Ginnungagap (cz)
  • 05. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl), Lucifer Efekt (cz)
  • 05. 04. 2024Black thrash metalová formace Unpure ze Švédska a black m...
  • 05. 04. 2024Hrají: N.V.Ú. punk ( Východní Čechy ), STREET MACHINE har...
  • 06. 04. 2024Conflict (uk), Eye for an Eye (pl)
  • 08. 04. 2024Pestilence se vrací do Ostravy! Tentokrát je doprovodí Ca...
TRNY& ŽILETKY Třetí hlas

24. 10. 2023 – Brno, Sono / 25. 10. 2023 – Praha, Akropolis

„Bude vás to bavit!“ Hvězdní THE WINERY DOGS do Prahy a Brna vezou třetí desku!

Portnoy + Kotzen + Sheehan = THE WINERY DOGS. Trio ikonických muzikantů právě vydalo třetí desku „III“, kterou vám přijede představit do Brna i Prahy!
Jak bylo řečeno, známé americké hardrockové trio THE WINERY DOGS tvoří zpěvák a kytarista Richie Kotzen (Poison, Mr. Big), baskytarista Billy Sheehan (Mr. Big, Steve Vai) a bubeník Mike Portnoy (spoluzakladatel Dream Theater).

THE WINERY DOGS inspirovaní klasickým rockem 70. let i hudbou z jejich předchozích projektů se poprvé dali dohromady v roce 2012, kdy po divoké sérii nahrávacích sessions v roce následném vyšlo jejich eponymní album. Druhý dlouhohrající počin „Hot Streak” vyšel už o dva roky později, ale na třetí desku se čekalo 8 let. THE WINERY DOGS na ní neztratili ale ani krok a je plná muzikantského umění a nadhledu, kouzlí svěží melodie, srozumitelné a chytlavé groovy a odvážné harmonie doplněné Kotzenovým charismatickým zpěvem.
I vzhledem k celkové šíři a rozsahu hudby na „III” je společný cíl tria zcela přímočarý. „Naším cílem je poskytnout lidem skutečně příjemný poslechový zážitek,” nastiňuje Kotzen a pokračuje, „Hudbu TWD vytváří skuteční lidé hrající na skutečné nástroje, přičemž ji všichni děláme společně v jedné místnosti. Není na ní nic umělého.” Tak THE WINERY DOGS i skuteční zní. Velmi organicky a bez vedlejších pohnutek, soustředící se na svou hudbu a písně.
 

„Chtěl bych, aby se naši posluchači přenesli takovým způsobem, aby mohli prožít přesně to, co prožíváme my. Naše desky jsou snímky života a toho, jak ho prožíváme. Naše hudba odráží to, co je pro nás důležité, a to, co důležité není.” S tím, co poznamenává Sheehan, se nedá nesouhlasit. Z poslechu THE WINERY DOGS je cítit, jak si každý z tria muzikantů společnou hudbu užívá a jak ji obecně hltá plnými doušky. I když se zde vyskytují instrumentální party, svou virtuozitu THE WINERY DOGS nechávají za sebou a soustředí se na společný cíl a feeling, což svým komentářem uzavírá Mike Portnoy. „Síla téhle kapely je především v písničkách. Pak přichází na řadu muzikantství, které je samozřejmě důležité. To, co dělá The Winery Dogs tak skvělými, je, že každá z těch písniček je zapamatovatelná, chytlavá a zpěvná, ale zároveň máte to skvělé muzikantství ve všech třech nástrojích. Ať už se díváte nebo posloucháte kohokoli, vždycky vás to bude bavit.”

24. 10. 2023 – Brno, Sono
FB event: https://fb.me/e/SUfmj6es
e-TICKET: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/573

25. 10. 2023 – Praha, Akropolis
FB event: https://fb.me/e/MSVx4uhZ
e-TICKET: https://obscure.cz/cs/tickets/detail/id/574

Předprodej dále v sítích GoOut a fyzické vstupenky v síti Ticketmaster.


Zveřejněno: 10. 09. 2021
Přečteno:
262 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář