Nejbližší koncerty
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

16. 4. 2023 – Praha, Punctum

64. díl Sonitu nabídne na poměry série nezvyklou exkurzi do okrajovějších oblastí metalu, ze kterých vybíráme italské melancholiky BOSCO SACRO debutující u Avantgarde Music a masivní rakouské GODDESS LIMAX BLACK.

Návrat na zdejší pódia se po delší odmlce podaří Giulii Parin Zecchin (aka Julinko, která tu kdysi s Carlem Venezianem žila a debutovala u vydavatelství Stoned to Death – https://stoned-to-death.bandcamp.com/album/hidden-omens), jež se tentokrát vrací s novou kapelou BOSCO SACRO se spoluhráči z projektů Tristan da Cunha nebo The Star Pillow. Jejich přiznaná inspirace žánry jako ambient, doom a trip-hop předurčuje i tvorbu Bosco Sacro, která je melancholická, pomalá, ale zároveň hutná i emocionálně vyhrocená. Kdyby nemělo žánrové označení „gotický doom metal“ tolik negativních konotací, velmi by se pro ně hodilo, podobně jako u české ikony Nod Nod, kde též najdete místo patosu silnou zpověď. Není překvapením, že jejich letošní debut Gem vydal legendární italský label Avantgarde Music.
https://boscosacro.bandcamp.com

Nedlouho fungující rakouské kvarteto GODDESS LIMAX BLACK představí drone doom v hrubozrnné poloze upomínající na rané Sunn O))), ale i v jemnějších, meditativnějších náladách. Důležitou roli tu hraje saxofon, který posouvá kolosální masy melodičtějším směrem a místy spolu s vygradovanými kytarovými plochami překvapivě také simuluje masivní blackmetalová tremola. Klid a bouře, melancholie a agrese, hluk a občas i ticho.
https://goddesslimaxblack.bandcamp.com/album/boa-2

Vstup: 200–300 CZK

Událost na Facebooku: https://www.facebook.com/events/129462749934420


Zveřejněno: 15. 02. 2021
Přečteno:
169 x
Autor: Coornelus | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář