Nejbližší koncerty
F.O.B. - Outside The Palace Walls

F.O.R.C. - Out of order (Nič nie je pravda, všetko je dovolené?) CD 2005 - Paranoid Thrash Records

F.O.R.C. (Feast of Rotten Corpses) je projekt, který tvoří (tvořilo) pár hudebníků košického metalového undergroundu působících v kapelách MORDUM, CONTEMPT, ERYTROSY apod. Nápad se zrodil v hlavách Ďodi (ERYTROSY, MORDUM) a Erika (CONTEMPT), kteří ?skecli? pár dalších nadšenců a v roce 2000 rozjeli tento projekt, který se v opravdovou kapelu neměl nikdy transformovat. O rok později nahráli první demo ?Brain at work? a posléze představili materiál živě, na což uložili F.O.R.C. k ledu. S druhým demem  ?Out of order? se původně nepočítalo, ale v 2002 roku zaniká MORDUM, a tak Roman, Marek a Ďoďo začínají tvořit nový materiál pro Feast of Rotten Corpses a poskytují projektu druhý dech.

?Out of Order? není ničím novým na poli death/thrashe. Skladby odsýpají dle death metalových šablon, mísíc se v některých momentech se špetkou thrashujících příkras. Materiál se drží středních temp, přičemž nedovolí nudit, proto sklouzává v pravých, drtících momentech do pomalejších pasáží, ale často zavětří i k těm z opačného rychlostního stupně. Vše je velmi zdatně odehrané a žádný ze spoluhráčů nepokulhává za ostatními. V některých momentech se sice trochu ?zakuckává? bubeník, ale výsledek tím nijak podstatně netrpí. Ani si toho nevšimnete. A propos, kdo ví, zda jsem se nezakašlal při poslechu já sám? ? Pozastavím se ještě u vokálů. Tady platí, že míň znamená někdy mnohem víc. Opravdu bych ocenil méně vokálních linek. V některých písních působí přehnaným dojmem jako by tam byly vměstnány až násilně. Zvuk by mohl být lepší ? tvrdší a průraznější. Obsah ?Out of order? byl nahráván pravděpodobně ve skromnějších podmínkách, proto se nemíním uchylovat k výraznější kritice soundu. Všechny nástroje i growly jsou dostatečně čitelné, nic nezaniká. Nahrávalo se částečně v Espirit studiu.

13 skladeb zaznamenaných na cd je důkazem vysokých kvalit košických muzikantů. V rámci stylu docela promyšlený a zajímavý počin, který ovšem v dnešní době nepůsobí nijak objevně a nezmění to ani závěrečná nemetalová ?Horrorxicht?, která tam spíš vyplňuje roli outra. Vysvětlivka k hodnocení: nedostatečně dynamický zvuk (přesto uspokojující), hudební náplň, kterou jsme slyšeli už nesčetněkrát, výhrady k vokálům, téměř neoslovující provedení artworku v bookletu, i když mě výkon Janka Staneckého v žádném případě neuráží.

Čas: 47:46

Tracklist:

  1. INTRO
  2. FRIDAY LOVES ARROGANT YOUTH
  3. HUMAN UNDER GRIND
  4. D IS FOR DEATH
  5. MAN IS MIND ? A FEW MINUTES TO GO
  6. DARK SIDE COCK TAIL
  7. LICENCE TO KILL
  8. FILM X
  9. END OF MANIPULATION, WORD IS A VIRUS
  10. NEVERFRIEND, MY DARKNESS
  11. KÚZELNÍK
  12. MIRO (GLOBE IS A BRILLIANT PLACE FOR LIFE!)
  13. HORRORXICHT

Band: www.forc.szm.sk


Zveřejněno: 20. 10. 2005
Přečteno:
3314 x
Hodnocení autora:
7 / 10

Autor: Skořepa | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář