Nejbližší koncerty
  • 20. 04. 2024Kapela Bloody Obsession a Barrák music club pořádají třet...
  • 20. 04. 2024DROM, MAYON, DRUTTY
  • 22. 04. 2024DEAF CLUB (USA) + FUCK MONEY (USA) + DECULTIVATE + SKIPLIFE
  • 23. 04. 2024Joshua Zero (UK) & Wczasy (Pol) & Blue Chesterfield > 23....
  • 23. 04. 2024Výjimečný kytarista a hudebník, několikanásobný držitel B...
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
INSANIA

Slovenská deathmetalová kapela představuje nejen svůj debut.

Ahoj SOULS TO DENY,  v ruce mám vaše debutové album „The Tragedy Of Human Existence". Co mu předcházelo, kdy vznikla kapela a kdo jí založil?

Naša kapela vznikla začiatkom roka 2019 v Liptovskom Mikuláši. Iniciátormi boli bubeník Andrej a basák Palo, ktorí sa po rozpade ich bývalej kapely FEEL a CURSE rozhodli založiť nový projekt. Postupne k sebe pribrali ešte gitaristu Lucasa, ktorý zároveň skladá aj väčšinu našej hudby, a posledný sa ku kapele pripojil spevák Michal. V tom čase sme mali za sebou pár skúšok a dokonca existovali aj nejaké štyri inštrumentálne skladby, do ktorých Mišo následne napísal texty. Všetky elementy do seba perfektne zapadli a tak sme sa spolu rozhodli pokračovať ďalej v skladaní nových skladieb pod názvom SOULS TO DENY. 

Proč toto jméno kapely? 

Vybrať názov kapely v dnešnej dobe je zložité, pretože na scéne je obrovské množstvo skupín. Pôvodný názov bol iný, v hre bolo viac alternatív, ale nakoniec sme sa rozhodli pre názov SOULS TO DENY. A prečo zvíťazil práve tento názov? Jednak vystihuje našu tvorbu, čo sa týka hudby aj textov, a zároveň ním vzdávame poctu naším obľúbencom SUFFOCATION.

Čtenáři by se rádi dozvěděli něco o sestavě kapely, případně jestli prozradíte, v jakých formacích jste již hráli?

SOULS TO DENY funguje ako štvorčlenná banda. Mišo na poste speváka, bývalý vokalista martinských BLOODCUT. Lukáš - gitara, aktuálne pôsobiaci tiež v blackmetalovej formácii SORGOTH a ešte v iných projektoch. Paľo - basová gitara, bývalý člen FEEL A CURSE a rockovej bomby z Liptovského Mikuláša THE NEW BLACK WIDOW. Andrej - bicie, predchádzajúce kapely boli DISSECTED, EMBALMED,  BLACK WIDOW,  DESECRATED DREAMS, QUARRELING MEN, FEEL A CURSE.

Pojďme ke zmíňovanému albu „The Tragedy Of Human Existence". Kde jste album nahrávali?

Nahrávali sme v Poprade, v štúdiu u Martina Barlu. Našou prvotnou ambíciou bolo nahrať album s kvalitným zvukom, a nakoľko sa s Martinom poznáme už dlhé roky a dobre poznáme jeho prácu, od začiatku sme chceli spolupracovať práve s ním.

Jaký náklad jste nahrávky pořídili a kolik kusů od vydání alba jste již prodali?

S nahrávkou sme veľmi spokojní a čo sa týka počtu, tak sme dali vyrobiť 320 ks CD. Prvá stovka sa predala za necelé tri mesiace, takže z našej strany veľká spokojnosť. Cenu nášho debutu vo fyzickej forme sme stanovili na 7€, ale k dispozícii je aj tá digitálna, ktorú si môžu fanúšikovia zaobstarať na našom Bandcampe za symbolickú cenu.

Texty jsou v angličtině, proč ne slovenština?

Texty sú písané kompletne v anglickom jazyku. Pravdupovediac, bol to úplne spontánny krok a berieme to ako samozrejmosť, pretože v našich bývalých kapelách sme taktiež používali Angličtinu a fungovalo to dobre. Z pragmatického hľadiska tak oslovíme širšie publikum a ďalšou výhodou oproti Slovenčine je, že pri písaní sa ňou ľahšie vyjadruje.

Kdo je autorem textů a o čem pojednávají texty?

Celú lyrickú zložku tvorí vokalista Michal a inšpiráciu pre svoje texty hľadal okolo seba. V textoch na debute sa venuje mnohým temným stránkam ľudstva ako vojna, korupcia, bezohľadné drancovanie zemských zdrojov alebo klimatické zmeny. Pár skladieb obsahuje aj hororovú tematiku.

Kdo je autorem loga a obalu na debutovém albu? A jakou důležitost těmto grafickým věcem přisuzujete?

Autorom loga je náš basgitarista Paľo. O obal nášho debutu sa postaral umelec, hovoriaci si  Doccy Gore.  Ide o v našich zemepisných šírkach pomerne neznámeho, avšak talentovaného umelca. Pochádza z Indonézie a spolupracuje prevažne s lokálnymi respektíve americkými BDM kapelami. Narazili sme na neho úplne náhodne, pri štandardnom instagramovom brainstormingu a po vzhliadnutí jeho portfólia bola naša spolupráca v podstate hotová vec. Správny artwork by mal umelecky zhmotniť hudbu, ktorá je zabalená vo vnútri a v tomto smere splnil naše očakávania.

Které kapely patří mezi vaše vzory/zdroje inspirace?

Každý z nás počúva iný štýl hudby. Spevák s bubeníkom inklinujú viac k death metalu, gitarista má v obľube hardcore, post-black, deathcore a basák je dušou rockerom, ktorý miluje MOTÖRHEAD. Písať názvy kapiel tu nebudeme, lebo by sa sem všetky nezmestili. Práve rôznorodosť štýlov, ktorými sme ovplyvnení, robí našu muziku zaujímavou.

Ohledně vydání alba kontaktovali jste nějakého vydavatele, nebo je vše ve vaši režii?

Našu prvotinu sme si riešili od nahrávania, cez mix, master a samotnú výrobu CD kompletne sami. Zatiaľ vychádzame z toho, že sme takpovediac nováčikom na scéne, takže prípadný záujem zo strany potencionálného vydavateľa by bol skôr pre nás prekvapením. Uvidíme, čo v tomto smere prinesie budúcnosť.

Kolik máte za sebou koncertů a který považujete za nejpovedenější?

Vzhľadom na to, že sme nová kapela, stále sa ešte len rozbiehame a pomaly sa dostávame do povedomia verejnosti. Od jesene sme odohrali štyri koncerty, na ktoré sme dostali pozitívne ohlasy od fanúšikov a organizátorov, takže už máme zajednaných aj niekoľko ďalších koncertov na budúci rok. Asi sa zhodneme, že náš najlepší koncert sme odohrali v októbri na akcii Beluša Deathfest, po boku mocných VOMITORY.

Jaké jsou vaše ambice, máte zájem se ukázat v zahraničí?

Máme radosť z každého jedného koncertu. Či už hráme v malom klube, kde sa na nás príde pozrieť 30 ľudí, alebo stojíme na veľkom pódiu pred davom fanúšikov, vždy ideme naplno a dávame do toho všetko. Samozrejme zahrať si s väčšími menami, alebo na známych zahraničných festivaloch, by pre nás bol splnený sen. Sme otvorení všetkému.

Jaké jsou vaše plány do budoucna?

Momentálne je našou najvyššou prioritou živé hranie. Na koncertných pódiách chceme verejnosti odprezentovať to, na čom sme usilovne pracovali niečo vyše dvoch rokov. Chystáme nový merch podobe tričiek, a priebežne pracujeme aj na nových skladbách. Je sa načo tešiť!

Moc děkuji za Váš čas a ať se daří.

RECENZE

Bandcamp


Zveřejněno: 11. 12. 2022
Přečteno:
657 x
Autor: 4horsemen | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář