Nejbližší koncerty
  • 26. 04. 2024OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR 2024 - tentokrát za účasti I...
  • 26. 04. 2024The Stubs (PL) + Arrogant Twins + Neuro Bats
  • 28. 04. 2024Neděle 28.4.2024 PARLAMENT CLUB PLZEŇ. SLOW FALL (Finla...
  • 29. 04. 2024RAEIN (IT) + Stormo (it) + Nervy
  • 04. 05. 2024Při příležitosti vydání split LP Toxic future / Life disa...
  • 06. 05. 2024CLOAKROOM (USA, Relapse) + PANENSKÉ PLAMENY
  • 09. 05. 2024NĀV + Łūt
  • 10. 05. 2024Již dvanáctý ročník rodinného metalového festu BUGRFEST p...
FORGOTTEN SILENCE - Vemork Konstrukt

16. 11. 2022, Vsetín; 17. 11. 2022, Brno; 18. 11. 2022, Praha; 19. 11. 2022, Studánka u Tachova

V rámci nadcházejí evropské hudební pouti ukrajinské pagan black metalové legendy Khors se uskuteční hned čtyři zastávky i v České republice, a to nejprve ve Vsetíně 16.11.2022, následuje Brno 17.11.2022, pak Praha 18.11.2022 a nakonec Studánka u Tachova 19.11.2022. Na všech zastávkách s nimi vystoupí brněnští pagan black metalisté Dark Seal, brněnský local support pak zajistí navíc black metalová kapela Serpent Throne. V Praze se o local support postarají misanthropic black metaloví Naurrakar a pagan metalisté Odraedir. 

KHORS je jedna z nejvýznamnějších kapel pocházející z Ukrajiny. Zkušení hudebníci z Ukrajinské undergroundové metalové scény dali základ kapele v srpnu 2004 v Charkově. První hudební kroky se odrazily na jejich debutovém albu „The Flame of Eternity's Decline“. Deska byla vydána ukrajinským labelem Oriana Music na jaře roku 2005 a ještě ten samý rok byla deska vyprodána. Žánrově se jedná o atmospheric Pagan Black Metal. Později spolu s přípravami na své druhé album kapela zahájila i svou první koncertní činnost. 
Druhé album „Cold“ vyšlo pod patronátem Oriana Music na konci roku 2006 a na této desce kapela odhalila svou melodičtější stránku. Album získalo mnoho pozitivních recenzí a později byla vydána i exkluzivní vinylová verze.
Třetí album „Mysticism“ se stalo pro KHORS tím nejdůležitějším. Prakticky rozdělilo hudební cestu kapely a určilo jí nový směr. S třetím albem kapela změnila label na American Paragon Records a stala se celosvětově známější. Album získalo mnoho pozitivních recenzí ve stovkách zinů a časopisů té doby. Album bylo atmosféričtější a melodičtější formu a žánrově se prezentuje jako Dark Heathen Metal.
Čtvrté album „Return To Abandoned“ dostalo KHORS na mezinárodní úroveň. Toto album bylo považováno za jedno z nejlepších alb v žánru a kapela získala ještě větší podporu a propagaci díky Paragon Records a album vyšlo i v exkluzivní vinylové edici. V té době se kapela také začala objevovat a vystupovat na evropských festivalech.
S pátou deskou „Wisdom of Centuries“ kapela podepsala smlouvu se světoznámým vydavatelstvím Candlelight Records. „Wisdom of Centuries“ se stalo prvním albem, na kterém kapela zpívala v rodném jazyce.
Šestá dlouhohrající deska „Night Falls Onto the Fronts of Ours“, vydaná v roce 2015, dále posiluje pozici kapely na evropské scéně.
8. prosince 2018 KHORS vydali EP „Beyond the Bestial“, které sestává ze šesti skladeb: tří nových písní a třech remasterovaných písní z alba „Mysticism“ k oslavě jeho 10. výročí.
Sedmá celovečerní deska názvem „Where the Word Acquires Eternity“ byla vydána dne 15. září 2020 prostřednictvím labelu Ashen Dominion. Nové album je koncepční a je věnované událostem, které se odehrály v rodném městě kapely, Charkově, ve 30. letech 20. století – v době zvané renesance ukrajinské kultury.
V současné době je KHORS jednou z nejznámějších a nejuznávanějších ukrajinských kapel. Se sedmi dlouhohrajícími alby, DVD, živáky a EP, vydané v různých formátech je připravena strhnout posluchače silným a vyzrálým koncertním vystoupením jako nikdy předtím.

Podnět ke vzniku kapely DARK SEAL vznikl v zimě roku 2009, kdy se setkali dva zakládající členové Von Kollage (kytara) a Karlos (kytara) a padla první myšlenka na sestavení aktivní bandy. Po mírném tápání v průběhu zimy a jara 2010, kdy se sháněli další členové do sestavy, se na začátku léta připojuje bubeník Saša a kapela začíná pomalu fungovat. Velký dík patří bratrům ze Sezarbil a hlavně Angrymu, kteří všestranně pomohli s rozjezdem kapely. Nedlouho po příchodu bubeníka se ke kapele připojuje jeho bratr Crudelis, který funguje aktivně v zavedené temné bandě Amon a přechodně ve Fatality, který se ujal baskytary a vokálu. Vytvořil se sound kapely, který jasně směřuje k pagan black metalu.
První promo nahrávka, vznikla v Angryho domácím nahrávacím studiu v prosinci 2010.
16.11 2010 kapela odehrála svůj první koncert v Brně v klubu Šelepova 1) a následovala první akce pořádaná kapelou, Pagan Black Night vol.1 - 22.1.2011 v klubu Brooklyn.
Po již zmíněném eventu, usedl za bicí soupravu Satan (dříve Orthodox), Saša kapelu opustil pro jeho nespolehlivost.
Na jaře 2011 se z kapely stává nový projekt v obnovené sestavě a s pozměněným názvem Dark Seal. Po vzájemné dohodě odchází kytarista Karlos, který se věnuje pouze svému heavy projektu. Vedle Crudelise, který přešel ke kytaře a bubenického veterána Satana kapelu na uvolněné místo posílil další pekelný bratr Lord Sezarbil (SEZARBIL), který pomáhá kapele s programováním a basovou kytarou.
Kapela tedy nabírá nový vítr do plachet a muzika dostává novou dimenzi. V létě 2012 se zapracovalo na novém materiálu, který se objevil na prvním CD kapely s osmi songy: Kde je váš bůh, Svatá inkvizice, Matka zem, Zákon života, Samhain, Beltain, Keltové a Bestie.
Následoval Pagan Black Night vol.2 a kapela nadále bez problémů aktivně funguje a koncertuje po boku kapel jako Khors, Thy Worshiper, Sezarbil , Unclean a dalších.
Začátkem roku 2012 se ke kapele připojuje na basu Dimi, který nahradil Lorda Sezarbila na postu basáka, vzhledem k jeho vytíženosti v domovské kapele nemohl pokračovat s Dark Seal v živém vystupování.
V srpnu 2012 tedy kapela vydává svou první studiovou nahrávku "Pagan Thoughts vol.I" a v průběhu dvou let odehraje řadu koncertů a letních festivalů, či tour s kapelami jako je Inferno a Besatt. Mezitím se pracuje na nových skladbách, které se později objevily na novém CD.
Na podzim 2014 došlo k dalším personálním změnám, a to na místě bubeníka. Odchází Satan, kterého na výpomoc nahradil Tolbuchin (ex-Sezarbil) a na stálo Hans, který s kapelou připravuje nové songy.
Nové CD s názvem "Pagan Thoughts vol.II" bylo vydáno a uvedeno mezi fanoušky na podzim 2015 a vznikl též první oficiální videoklip ke skladbě "Cesta Osudu".
V průběhu roku 2015 a 2016 byly odehrány koncerty a festivaly na podporu CD po celé republice a na Slovensku.
Během roku 2017 a 2018 mimo řady živých vystoupení probíhá i komponování a příprava nového materiálu pro třetí studiovou nahrávku.
Třetí řadové CD s názvem "Země našich předků" vychází začátkem roku 2019 pod labelem Murderous production. Následují koncerty na podporu nahrávky a kapela se začíná prosazovat i na zahraniční festivalová pódia a objevila se i na takovém festivalu jako je Masters of Rock.
Během roku 2020 probíhá příprava materiálu k již čtvrtému řadovému albu s názvem "Stvoření světa", jež bylo vydáno v den svátku Beltain roku 2021, rovněž pod záštitou labelu Murderous production. K tomuto počinu byly natočeny dva videoklipy "Zrození dne" a "Poselství z hvězd".
K sestavě se v průběhu roku 2021 nastálo připojil zpěvák Styrbjorn, jenž s kapelou spolupracoval na posledních dvou studiových nahrávkách.
V roce 2022 se znovu roztáčí kola živých vystoupení po pandemické stopce a hned zkraje roku po vydařené akci Heathen Assault Over Brno po boku kapel Vermilia, Aether a Hypnos následuje festival v Německu s názvem Dark Troll festival či v tuzemsku velice úspěšný Eternal Hate fest.
Závěr roku 2022 bude věnovaný společným tour s ukrajinskou kapelou Khors a poté se bude kapela věnovat přípravě materiálu k páté studiové nahrávce, která by měla vyjít někdy v druhé polovině příštího roku.

Black Metalová legenda NAURRAKAR, co brázdí scénu pražského undergroundového black metalu již od roku 2007. Tento rok byla kapela založena Ondřejem Suchým alias Ego BMKriegerem. Za svou existenci měla kapela společné turné například s izraelskou metalovou kapelou Arallu[, či s ruskými Welicoruss.  Složení kapely se opakovaně měnilo, od vydání prvního dema Imperium Satana v kapele zůstal jako jediný člen pouze kytarista Ego BMKrieger. Kapela má na kontě celou řadu počinů – například loňské, nukleárně misantropické album Uranfaust, z dřívějších nahrávek lze zmínit další studiová alba z roku 2013: Epilog lidstva a dále album z roku 2017 s názvem Apogeum.
Obě alba, Epilog lidstva i Apogeum, obdržela pozitivní hodnocení, například od blogu Metal Viewer, nebo od hudebního magazínu Echoes. V recenzi na Epilog lidstva na Metal Vieweru byl styl kapely označen jako "zahulený, přímý black metal s nádechem punku“, sama kapela svůj styl označuje za "post-apokalyptický black metal" nebo "nuclear misanthropic black metal". Texty jsou především o apokalypse, post-apokalyptickém světě a misantropii, část se věnuje satanismu. Většina textů je v češtině.
Kapela letos oslavila patnáct let existence a vydala singl Acta, non Verba, odkazující na čin Olgy Hepnarové, přičemž hudební stránka je inspirovaná skladbou od Bedřicha Smetany. 
Přijďte shlédnout drtivý set, na kterém zazní nejen aktuální tvorba, ale také staré kulty!

Pětice zarputilých pohanských umělců z lůna velkoměsta i šumavských hvozdů se smyslem pro humor a energickou show. 
Kapela se dala dohromady v roce 2009 a od té doby brázdí vody pohanské lesní scény v České republice. ODRAEDIR mají za dobu své existence na kontě jedno dlouhohrající album, dvě EP a několik singlů. 
Základní složky jejich hudby jsou řízné riffy Marka a Křena, chytlavé melodie a pompézní samplové patterny, rovněž Křena, doprovázené krákoráním Duba a kopákovým kulometem Artillera. 
Přijďte si poslechnout novinky z připravovaného druhého studiového alba a strhující a energickou show. 

Vsetín
Datum a místo konání: 16.11.2022 od 19:30, Club Beseda, Svárov 671, Vsetín
Vstup: 250 Kč
FB událost: 
https://www.facebook.com/events/5591961694174047

Brno
Datum a místo konání: 17.11.2022 od 19:30, Bar Unleaded Coffee, Hybešova 46, 603 00 Brno-střed
Vstup: 300 Kč
FB událost: 
https://www.facebook.com/events/1461795310969157

Praha
Datum a místo konání: 18.11.2022 od 19:00, Music club Jižák, Matúškova 831/1, 14900 Praha 11 – Háje
Vstup: 300 Kč
FB událost: 
https://www.facebook.com/events/1110169433212428


Zveřejněno: 01. 02. 2021
Přečteno:
218 x
Autor: Johan | Další články autora ...

Fotogalerie


Komentáře

Zatím je tu mrtvo. Určitě nejsi bez názoru, tak buď první a přidej svůj komentář